Drugi športi

Slovenski rokometaši nared za novoletni turnir

Zreče, 26. 12. 2014 15.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna reprezentanca od ponedeljka v Zrečah vadi in se pripravlja na nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju. Prvi test jo čaka konec tedna, ko se bo v Celju predstavila na tako imenovanem novoletnem turnirju.

Boris Denić
Boris Denić FOTO: Damjan Žibert

Slovenski selektor Boris Denić na začetku priprav ne more računati na vse razpoložljive moči. Udeležbo je moral zaradi težav s palcem na nogi odpovedati levi zunanji igralec velenjskega Gorenja Mitja Nosan. Soigralcem so se že priključili Vid Kavtičnik, Gorazd Škof, brata Miha in Luka Žvižej ter Dragan Gajić, ki pa ne bodo kandidati za omenjeni tekmi in bodo trenirali. Manjkali bodo še rokometaši iz nemške lige (Primož Prošt, Marko Bezjak, Jure Natek in Miladin Kozlina) ter Sebastian Skube, ti se bodo priključili po novem letu.

"Skušali se bomo pripraviti na države z drugih celin, ki imajo specifičen rokomet, z globokimi obrambami in več ali manj lovljenjem po terenu. Nekaj akcij smo že pripravili. Mislim, da bo največ dela na tem, da uigramo akcije, se ulovimo z ekipo. Te tekme nam pridejo prav, da ne gremo v Katar brez odigrane tekme. Veselimo pa se, da je turnir na domačih tleh," je na novinarski konferenci razložil Dean Bombač, o vzdušju pa dodal: "Super je. Tu je vedno tako. Vsak od nas je vesel, da pride nazaj domov, posebej igralci, ki smo v tujini. Veseli smo, da pridemo domov."

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: Damjan Žibert

"Vsi fantje vedo, kaj delamo in kaj hočemo. Čisti novinec bo Miladin Kozlina. Pomembno je, da smo v tekmovalnem ritmu. Nekaterim manjkajo tekme, bili so poškodovani. Določeni igralci ne bodo vključeni, ker so imeli preveč tekem. Najti je treba način, da igralce zadržimo v formi, jih znormaliziramo in tudi osvežimo. Reprezentančna igra je polna ritma, polna teka. Uživati moramo v rokometu, če to hočemo, moramo biti tako tudi pripravljeni," pa je menil selektor Denić.

V soboto slovensko reprezentanco čaka Egipt, dan kasneje pa še Alžirija.

Na Denićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Primož Prošt (Göppingen), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje);
- krilni igralci: Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško), Simon Razgor, David Špiler (oba Meškov Brest), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Klemen Cehte (Pays D'Aix), Marko Bezjak, Jure Natek (oba Magdeburg), Miladin Kozlina (Minden), Dean Bombač (Pick Szeged), Uroš Zorman (Vive Targi Kielce), Sebastian Skube (Björringbro-Silkeborg), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Celje Pivovarna Laško), Staš Skube (Gorenje Velenje);
- krožni napadalci: Miha Žvižej (Touluse), Matej Gaber (Montpellier), Uroš Bundalo (Tremblay) in Blaž Blagotinšek (Celje Pivovarna Laško).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
26. 12. 2014 19.30
-1
Mislim da bo izvižgan v celju.. zaradi nepoklica enega izmed najvecjih talentov žarabca... škoda za mačkovška in potem še kak pucelj ampak dobro...
borut888
26. 12. 2014 19.03
+2
Po imenih imamo top 3 repko, ne vem pa če je trener tapravi. Škoda samo za poškodbo Mačkovška, ki je največji talent na svoji poziciji v Evropi, predvsem pa rabimo takega visokega šuterja.