Drugi športi

Slovenski rokometaši po Iranu ugnali še Srbijo

Murska Sobota, 09. 01. 2018 20.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska moška rokometna izbrana vrsta, ki odšteva dneve do odhoda na evropsko prvenstvo na Hrvaškem, je na pripravljalni tekmi v Murski Soboti brez večjih težav odpravil srbsko reprezentanco s 36:32. Najvišja prednost varovancev Veselina Vujovića je znašala tudi že sedem zadetkov (30:23). Najučinkovitejši v naši reprezentanci je bil Blaž Janc z osmimi zadetki.

Slovenski rokometaši so na svoji prvi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Hrvaškem v začetku tega meseca na Dolu pri Hrastniku zanesljivo ukanili tekmece iz Irana, na današnjem veliko resnejšem preizkusu znanja pa so na svoji premierni reprezentančni tekmi v Murski Soboti na kolena položili še Srbe.

Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića bodo zadnji preizkus pred petkovim odhodom z vlakom v hrvaško prestolnico, kjer jih v skupinskem delu tekmovanja čakajo tekme z Makedonci, Nemci in Črnogorci, opravili v sredo, ko se bodo v velenjski Rdeči dvorani znova pomerili s srbsko izbrano vrsto.

Odlični Blaž Janc je bil najučinkovitejši posameznik v slovenski izbrani vrsti z osmimi zadetki.
Odlični Blaž Janc je bil najučinkovitejši posameznik v slovenski izbrani vrsti z osmimi zadetki. FOTO: Arhiv 24ur.com

Nekaj ur pred današnjim dvobojem v prekmurski prestolnici je v slovenski tabor prišla slaba novica, zdravniška služba rokometnega velikana iz Barcelone Juretu Dolencu ni prižgala zelene luči za nastop na Hrvaškem. V primerjavi z zadnjim velikim turnirjem v Franciji močno zdesetkana slovenska zasedba - od prvokategornikov poleg Dolenca manjkajo še poškodovani Matej Gaber, Vid Poteko in David Miklavčič, pod vprašajem je še vedno nastop kapetana Vida Kavtičnika, medtem ko je po dolgem času znova zaigral rekonvalescent Nik Henigman - je kadrovski primanjkljaj nadoknadila s srčno in bojevito igro.

Vujović je med svojimi varovanci dokaj enakovredno porazdelil minutažo, od prijavljenih igralcev v prvem polčasu ni igral le Patrik Leban. V slovenski igri zavoljo kadrovske "podhranjenosti" ni bilo veliko "fines", kar pa je povsem razumljivo, saj je še vedno v obdobju priprav za veliko pomembnejše in usodnejše tekme na Hrvaškem. Ne glede na to je po izenačeni predstavi v prvem polčasu v drugem povsem zagospodarila na prekmurskem parketu in imela popoln nadzor nad tekmeci, največ pa je vodila za sedem golov (30:23).

V slovenski reprezentanci je bil strelsko najbolj učinkovit Blaž Janc z osmimi zadetki, Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč sta prispevala po pet golov.

Rokomet, prijateljska tekma, izid:
Slovenija - Srbija 36:32 (15:15)
Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 5, Henigman 2, Marguč 5 (2), Janc 8 (1), Cingesar 3, Cehte, Medved 2, Zarabec, Bezjak 2, Grebenc 2, Žabič 1, Mačkovšek 2, Mlakar 1, Leban 1, Suholežnik 2.
Srbija: Čupara, Šešum 2, Đukić, Nenadić 5, Radivojević 2, Marković 2, Đorđić 5, Stojković, Ilić 4 (1), Zelenović 3, Beljanski 2, Marsenić 2, Obradović, Vujić, Jovanović 2, Stevanović, Vujin 3, Ivić, Ivanišević, Milosavljev, Crnoglavac, Vorković.
Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Srbija 2 (1).
Izključitve: Slovenija 4, Srbija 6 minut.
Rdeči karton: /.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
10. 01. 2018 10.38
-2
Boljše bo da naši kar izstopijo iz letošnjega evropskega prvenstva in sploh ne igrajo Brez Dolenca nima smisla. To je rokometni Mozart, rokometni genij. Ekipa brez njega je kot da bi gledal v ocean brez vode.
?ozo
09. 01. 2018 21.09
+3
zakaj ni prenosa in zakaj placujemo to usrano rtv
s1976
09. 01. 2018 21.41
+1
POJDI NA SOBOTA.INFO...TAM IMAŠ CELOTNI POSNETEK TEKME,Bil pa je tudi prenos v zivo preko neta :)