Drugi športi

FOTO: Slovenski rokometaši visoko premagali Alžirce

Slovenj Gradec, 30. 12. 2012 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Slovenska moška rokometna reprezentanca se je v Slovenj Gradcu na prijateljski tekmi pomerila z izbrano vrsto Alžirije. Slovenci so bili boljši in dosegli zanesljivo zmago z desetimi goli prednosti. Končni izid je bil 29:19.

Slovenska izbrana vrsta je pred odhodom na SP odigrala prijateljsko tekmo z reprezentanco Alžirije in zmagala z 29:19. Po prvem polčasu je bil izid 14:8, v drugih tridesetih minutah pa so Slovenci še dodali "plin" in visoko zmagali. Če gre soditi po današnji predstavi, se Slovenci v uvodu SP nimajo česa bati. Manj vesele vesti pa prihajajo iz zdravniške službe, saj si je Urban Lesjak huje poškodoval koleno in bo bržčas ostal brez vozovnice na Pirenejski polotok. Več o njegovi poškodbi bo znano po ponedeljkovem pregledu z magnetno resonanco. Slovenci so tekmo začeli odločno in uspešno prebijali globoko alžirsko obrambo. V osmi minuti so povedli s 5:3, v 15. pa že z 8:4, takrat je prvič, odkar je selektor Boris Denič, zaigral tudi Vid Kavtičnik, ki ga sicer ne bo med potniki za Španijo. Kljub številnim rotacijam je slovenska vrsta pridno plemenitila svojo prednost in v 21. minuti že vodila z 10:4. Malce pred tem pa se je poškodoval Lesjak, ki naj bi predvidoma na SP zamenjal že prej poškodovanega Matevža Skoka. V igro je vstopil Primož Prošt, ki tako kot Kavtičnik (še) ni med tistimi, ki naj bi igrali na prvenstvu sveta. Kljub temu je Slovenija še naprej z dobro obrambo ohranjala prednost in na glavni odmor odšla pri vodstvu s 14:8.

Tudi v uvodu drugega polčasa so domači tekmece, ki so se pogosto pritoževali nad sodniškimi odločitvami, držali na varni razdalji, v 40. minuti pa povedli že za sedem golov (19:12). Prednost pa je ob razpoloženem Proštu še kar naraščala in v 47. minuti znašala že deset zadetkov (23:13). Ko je Uroš Bundalo dve minuti pozneje zadel za 25:13, ni bilo več dvoma o zmagi gostiteljev. Pri teh strelsko ni izstopal nihče, po tri gole so zabili Sebastian Skube, Gašper Marguč in Dragan Gajić. Slovenijo čaka prav kmalu svetovno prvenstvo, ki ga bo med 11. in 27. januarjem gostila Španija. Slovenija se bo tam v skupini C pomerila z Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo, Srbijo in Savdsko Arabijo.

Slovenci so visoko premagali Alžirce.
Slovenci so visoko premagali Alžirce. FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Slovenija – Alžirija 29:19 (14:8)

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tijenknakvadrat
30. 12. 2012 23.04
+17
Danes sem bil na tekmi (končno tudi v Slovenj Gradcu ena tekma). Vsi igralci so bili zelo motivirani celo tekmo, čeprav je Alžirija vsaj za razred slabša. Zelo dobro je igral oz. branil Prošt, res kar nekaj izjemnih obramb. Upam da bodo tako motivirano, povezano in dobro igrali tudi na prevenstvu! Vsi za Slovenijo! Pa srečno novo leto, naj ne bodo uspešni le športniki ampak tudi vsi mi ;)
65-62
30. 12. 2012 20.10
+15
mi smo naj naj naj to vidijo nogometasi.
fcb4ever
30. 12. 2012 19.40
+15
Veseli me predvsem dobra obramba malo prejetih golov, in veliko danih , škoda edino za poškodbo lesjaka., ampak upajmo da ni nič hujšega zdej pa ni druge kot da fantje obdržijo dobro formo jo prensejo na prvenstvo in rezultat bo tu, mogoče sem preveč optimist ampak naši so lahko ob takem načinu tekmovanja skrito presenečenje turnirja lahko če bodo glave na pravem mestu, to pa pomeni vsaj povfinale, no kakokoli srečno fatnje in pokažte vse kar znate in še kej več, sreča je na strani hrabrih!!