Smola Nadala se nadaljuje: zaradi viroze odpovedal Abu Dabi

Rafael Nadal se v tem letu še ne bo vrnil na teniška igrišča. Španec, ki je dalj časa zasedal tudi prvo mesto na lestvici ATP, se vrača po poškodbi, a zaradi trebušne viroze na turnirju v Abu Dabiju še ne bo nastopil.

Novico o umiku Rafaela Nadala so sporočili prireditelji ekshibicijskega turnirja v Abu Dabiju. "Razočarani smo, ker je dvakratni zmagovalec Rafael Nadal moral odpovedati sodelovanje. Želimo mu čim hitrejše okrevanje," so zapisali prireditelji. Nadal bi moral prvi dvoboj odigrati v petek, kar bi bil njegov prvi nastop po junijskem slovesu v Wimbledonu v drugem krogu. Sledilo je okrevanje po poškodbi kolena, ki je trajalo vse do božičnih praznikov.

Rafael Nadal

Rafael Nadal (Foto: Reuters)

Tudi Nadal je prek Facebooka potrdil, da ne bo nastopil na tem tekmovanju, ni pa razkril, kdaj bo po novem poskušal priti nazaj v tekmovalni ritem. "Zelo sem razočaran, ker me tokrat ne bo v Abu Dabiju. Res sem se veselil vrnitve na igrišča, vedno sem se tudi dobro počutil v Abu Dabiju in težko mi je, ker me tokrat prvič ne bo zraven," je sporočil Nadal in dodal, da so mu zdravniki zaradi želodčnih težav predpisali počitek in mirovanje. Nadal je med prisilnim počitkom zdrsnil na četrto mesto teniške lestvice ATP.

Na tridnevnem turnirju bodo tako glavni zvezdniki prvi igralec sveta Srb Novak Đoković, tretji igralec sveta Škot Andy Murray, peti igralec z lestvice ATP Španec David Ferrer ter številki šest in devet na svetu Čeh Tomaš Berdych in Srb Janko Tipsarević.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 6
 
cobhc131 26.12.2012 00:43:55
Pa sem ze komaj cakal da ga s5 vidim. Vamos Rafa!
Več komentarjev