Drugi športi

Šmuc: Berlinčani kakovostni, a ne nepremagljivi

Ljubljana, 05. 11. 2014 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarje ACH Volleyja čaka prva tekma letošnje lige prvakov. V Berlinu se bodo pomerili s šestkratnim in tudi aktualnim prvakom Nemčije, ekipo Recycling Volleys, ki ima letos velike načrte.

To je potrdila z nakupom štirih novih igralcev, ti naj bi omogočili, da dvakratni zaporedni nemški prvak večjo vlogo odigra tudi v ligi prvakov. Ekipa je za razliko od lani izgubila srbskega reprezentančnega blokerja Srećka Lisinca, toda novinci so izredno kakovostni. Američan Eric Shoji je po mnenju trenerja Ljubljančanov Tomija Šmuca najboljši libero na svetu, odlična je tudi Lisinčeva zamenjava na bolkerskem mestu, Nizozemec Rob Bontje. Na mestu sprejemalca je novinec Italijan Francesco De Marchi, nemškega reprezentanta Christiana Dünnesa pa so navijači slovenskih prvakov že spoznali, ko je igral v dresu Unterhachinga in ljubljanskemu moštvu povzročal veliko težav. Poleg omenjene četverice so v ekipi še nekdanji igralec ACH Volleyja Američan Scott Touzinsky, reprezentančni kolega sprejemalca ljubljanske ekipe Nathana Robertsa, korektor Paul Carroll, njegov kolega na igralnem mestu Srb Aleksandar Spirovski, slovaški reprezentančni bloker Tomaš Kmet in češki libero Martin Kryštof. Igro organizirata nemški reprezentant Sebastian Kühner in Američan Kawika Shoji, svojo vlogo pa imata tudi nekdanji nemški reprezentant Robert Kromm in Felix Fischer. "Vsi po vrsti so odlični igralci, slabe točke nimajo. A vseeno mislim, da se z njimi da igrati in tudi zmagati. Velike probleme nam sicer predstavlja priprava na tekmo. Nemci imajo tako kakovostne igralce, da vsako tekmo igrajo z drugačno postavo. Sam njihovo ekipo predvidevam, a zadeti jo je težko. Mislim, da sta še najbolj predvidljiva blokerja, najbrž bosta tekmo začela Kmet in Bontje, na sprejemu mislim, da bosta v startni ekipi Kromm in Touzinsky, na korektorju Caroll, na liberu Shoji, še najbolj pa me bega, kdo bo organizator igre," je dejal Šmuc, ki si je v posnetkih ogledal kar nekaj tekem Berlinčanov, tudi tri v prvenstvu. Dve so gladko dobili, v zadnji pa z 2:3 izgubili proti Friedrichshafnu.

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

"Lahko smo samozavestni. Letos smo zmagovali tako v nekoliko šibkejšem državnem prvenstvu kot na močnejših pripravljalnih tekmah. Zaenkrat nam gre dobro, je pa res, da najpomembnejše tekme šele prihajajo, po rezultatih teh pa bomo lahko dajali ocene, kaj je zmožna ta ekipa. Jasno je, da gremo v Berlin po zmago. Tekmeci so kakovostni, niso pa vesoljci. Pritisk bo zagotovo na njih, mi pa moramo biti sproščeni, pokazati moramo svoji igro, s končnim rezultatom pa se ne obremenjujemo," je recept za presenečenje izdal kapetan ekipe Andrej Flajs in še dodal, da bi bil na koncu predtekmovanja lige prvakov zadovoljen tudi s tretjim mestom, ki bi zagotovil evropsko nadaljevanje v pokalu Cev.

Ligo prvakov sta v skupini C, v kateri igra ACH Volley, v torek odprla Asseco Resovia Rzseszow in Budvanska Rivijera, brez posebnih težav so s 3:0 (22, 15, 18) zmagali Poljaki, prvi favoriti skupine in prvi tekmeci Ljubljančanov v domači dvorani Tivoli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.