Drugi športi

Srebrni odbojkarji se bodo na svetovno ligo pripravljali v Braziliji

Ljubljana, 11. 02. 2016 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca, ki je lani navdušila s srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, se bo za najvažnejše letošnje tekmovanje, svetovno ligo, pripravljala tudi v Braziliji. Izbranci Andree Gianija se bodo v Brazilijo, kamor jo je povabila domača reprezentanca, podali 20. maja.

Slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu senzacionalno osvojili srebrno kolajno.
Slovenski odbojkarji so na evropskem prvenstvu senzacionalno osvojili srebrno kolajno. FOTO: CEV

Slovenci so tako dobili novo priznanje, skupna vadba z velesilo Brazilijo, ki bo na olimpijskih igrah dobra dva meseca pozneje lovila zlato kolajno, pa bo zagotovo dobrodošla. Slovenci bodo Brazilcem vrnili lanski obisk, v Ljubljani so se ti počutili odlično, že takrat pa tudi spoznali kakovost slovenske čete, kar je bilo gotovo odločilno pri letošnjem povabilu.

"Za tako majhno državo, kot je Slovenija, je želja Brazilcev, svetovne odbojkarske velesile, da se na domače olimpijske igre pripravljajo skupaj z našo reprezentanco, izjemna čast in priznanje. Vabilu smo se seveda odzvali in fantje se že veselijo novih priložnosti za dokazovanje," je dejal generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Grega Humerca in dodal, da bo reprezentanca pred dvema turnirjema svetovne lige odigrala še dve prijateljski tekmi. Tekmeca še nista znana, a glede na ugled, ki ga ima Slovenija, se ni za bati, da ne bi bila atraktivna.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
11. 02. 2016 17.38
Zraven se kaksnega starega asa in gremo se tukaj po medaljo.