Drugi športi

VIDEO: Stanovnik sedmi v drugi etapi puščavskega relija

Abu Dabi, 09. 04. 2013 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski dirkač Miran Stanovnik je v drugi etapi na vzdržjivostnem reliju v Abu Dabiju zasedel sedmo mesto. Po odpovedani prvi etapi, razlog je bil peščeni vihar, so se motociklisti danes prvič resno spopadli s puščavo.

Miran Stanovnik
Miran Stanovnik FOTO:

Zmagal je Britanec Sam Sunderland, ki si je nabral dve minuti in devet sekund prednosti pred Špancem Marcom Como. Miran Stanovnik je 250-kilometrsko hitrostno preizkušnjo opisal kot zelo tehnično in navigacijsko zahtevno. "Danes je bilo nekaj taktiziranja z izborom startnih številk med najhitrejšimi 15 na predvčerajšnji specialni preizkušnji. Nato so nekateri dirkači že od začetka napadli z zelo hudim tempom, zato je prišlo do kar nekaj poškodb in okvar. Sipine so bile večinoma prevozne, a zelo zahtevne in nevarne, še posebej v drugem delu so bile mehke in špičaste, sila neugodne za vožnjo. Sam sem se dvakrat zagozdil v sipinski luknji, nato pa s čelado razbil elektronski kompas, zaradi česar je bilo treba zmanjšati ritem, da sem lahko sledil trasi s pomočjo navigacijske naprave z manjšimi številkami. Lani sem na tej etapi odstopil, zato sem še toliko bolj zadovoljen z rezultatom. Upam, da nam do jutri uspelo popraviti ali zamenjati kompas," je v cilju povedal Stanovnik.

Stanovnik je sedmi tudi v skupnem seštevku relija. Med avtomobilisti sta na etapi zmagala in v skupnem seštevku prevzela prvo mesto Nani Roma in Michel Perin.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Hellsrael
09. 04. 2013 16.05
-1
res je..turist na kvadrat..nič od nič.pa naj bo to dakar ali pa to sedaj.koliko dobrih mest je osvojil...nobenega..doma naj bo ali pa naj se za svoj denar zabava..
mikeTHEbike
09. 04. 2013 18.01
+2
eno 12 let nazaj sem ga na treningih redno pral na progi za motocorss. On je imel neko novo špica yamo 250, jest pa 125 ccm, pa sn šel po par sekund na krog boljše kot on.....
hotchilipoper
09. 04. 2013 09.41
-2
Zanima me koliko je on zaslužil s svojimi “zmagami“In koliko porabil našega denarja
kiki46
09. 04. 2013 08.13
-3
sploh ne vem, kaj dela tam. Turist