Drugi športi

Številna presenečenja in zmaga Avto Krki na krilih Jolića in Bratića

Selca pri Železnikih, 26. 06. 2016 22.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na 11. Prazniku Slofutsala v Selcih pri Železnikih se je minuli vikend zbral cvet slovenskih in tujih igralcev futsala ter nogometa in številnim gledalcem postregel z vrhunskimi predstavami, kjer ni manjkalo presenečenj in atraktivnih potez.

Pokal je presenetljivo dvignila ekipa Avto Krka.
Pokal je presenetljivo dvignila ekipa Avto Krka. FOTO: Maja Lotrič

Poleg nekoliko nepričakovanih zmagovalcev Avto Krka, kateri so ton igre dajali člani najboljše peterke turnirja (Jolić, Širok, Bratič), velja izpostaviti eno največjih presenečenj v dosedanji zgodovini turnirja, ki ga je pripravila škofjeloška ekipa Eko-Slik, ki je s fanatično borbenostjo in zagrizenostjo z zadetkoma Luke Jamnika in Andreja Mohoriča izločila prve favorite turnirja, praktično polovico slovenske futsal reprezentance (Puškar, Osredkar, Vrhovec, Mordej, Marot ...) že v osmini finala! Nasploh je bila letošnja tridnevna prireditev pravi Praznik z veliko začetnico, saj je na turnirju nastopilo vse kar v Sloveniji kaj velja v futsalu, organizatorje pa je spremljala tudi precejšnja sreča z vremenom, ki je najboljšim ekipam omogočila, da so pokazale vse svoje bogato znanje številnim nogometnim navdušencem iz vse države. Vrhunskost ekip in njihova izenačenost dokazujejo tudi številna srečanja, ki so dobile zmagovalce šele po kazenskih strelih – le Kamp Lebanč s futsal reprezentanti (Vulikić, Hozjan, Sovdat) in AI Avtohiša, ki je praktično postava akutalnih državnih prvakov v futsalu, Proen Maribor (Fetić, Fideršek, Jandrič, Totošković ...) sta z minimalnih 2:1 v četrtfinalu ugnali posavski Selo ljubavi Bubka bar Gofar in Aspekt iz Železnikov.

Na vseh preostalih srečanjih do samega finala so šele šestmetrovke dale zmagovalce. Že omenjeni Eko-Slik je skorajda presenetil še kasnejše zmagovalce, Avto Krka, saj je z najlepšo potezo turnirja, ki jo je prispeval Jamnik, iztržil 2-2 po rednem delu, a so izkušeni Krkaši imeli mirnejše živce pri strelih in napredovali v piolfinale. Podobno blizu presenečenju proti velenjskemu Korektbau z Mirnesom Šišićem in Suadom Filekovićem so bili tudi Fonexi, ki so tik pred koncem četrtfinala povedli prek Bevka, a že v naslednjem napadu prejeli zadetek preko Filekovića in prav tako klonili po kazenskih strelih. Polfinalna obračuna je zaznamovala čvrsta in brezkompromisna borba za vsako žogo, polno adrenalina in odličnih potez, kjer se je res pokazal razkošen repertoar nogometnega znanja vseh udeležencev in le malenkosti so odločale o napredovanju. Branilci naslova in kasnejši finalisti AI Avtohiša so proti Kampu Lebanč še uspeli izničiti zaostanek z igro z vratarjem v polju, kar so poskusili tudi v velikem finalu, a jim tam ni uspelo premagati najboljšega vratarja turnirja, Igorja Bratića. V zaotanek jih je namreč potisnil njegov soigralec, Goran Jolić (razglašen za naj igralca prireditve), ko je po izvrstnem solo prodoru neubranljivo zatresel mrežo, dokončno pa je zmagovalca odločil Rade Rusmir z zadetkom prek celega igrišča.

Veliko veselje zmagovalcev in zadovoljstvo vseh udeležencev, katerim so organizatorji podelili kar 21 pokalov je vrhunec doživelo nekaj po 20:00 uri, ko so, s pomočjo Miss Slovenije in spremljevalk, presrečni zmagovalci visoko v zrak dvignili največji in najtežji prehodni pokal v zgodovini futsala – kar 22,34 kg težkega lepotca, ki se tako za eno leto seli v Novo mesto.

KONČNI VRSTNI RED EKIP:

1. Avto Krka
2. AI Avtohiša, Ljubljana
3. Korektbau, Velenje
4. Kamp Lebanč, Podbela
5. Eko Slik, Škofja Loka
6. Selo ljubavi Bubka bar Gofar, Kalce-Naklo
7. ŠD Fonex, Slap ob Idrijci
8. Aspekt, Železniki

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA:
Naj igralec: Goran JOLIĆ (Avto Krka)
Naj strelec: Alen FETIĆ (AI Avtohiša)
Naj vratar: Igor BRATIĆ (Avto Krka)
Član peterke: Anže ŠIROK (Avto Krka)
Član peterke: Matej Fideršek (AI Avtohiša)

Izidi:

- finale:
AI AVTOHIŠA - AVTO KRKA 0:2 (0:0)
Strelca: 0:1 Goran Jolić, 0:2 Rade Rusmir

- polfinale:
AI AVTOHIŠA - KAMP LEBANČ 1:1 (0:0) (2:1 po kazenskih strelih)
AVTO KRKA - KOREKTBAU 0:0 (3:2 po kazenskih strelih)

- četrtfinale:
KOREKTBAU - ŠD FONEX 1:1 (0:0) (4:3 po kazenskih strelih)
Strelci: 0:1 Matej Bevk, 1:1 Suad Filekovič

AVTO KRKA - EKO SLIK 2:2 (1:1) (3:2 po kazenskih strelih)
Strelci: 1:0 Luka Kanc(AG), 1:1 Urban Tavčar, 2:1 Goran Jolič, 2:2 Luka Jamnik

KAMP LEBANČ - ASPEKT 2:1 (1:1)
Strelci: 1:0 Gregor Kos, 1:1 Daniel Čumurdžič, 2:1 Nino Zalašček

AI AVTOHIŠA - SELO LJUBAVI 2:1 (1:0)
Strelci: 1:0 Alen Fetič, 1:1 Dorian Maluz, 2:1 Alen Fetič

- osmina finala:
KDO JE NASLEDNJI - ŠD Fonex 2:2 (1:0) (2:4 po kazenskih strelih)
Strelci: 1:0 Kristjan Čož, 1:1 Aljaž Laharnar, 2:1 Kristjan Čož, 2:2 Klemen Kuštrin

THE NUTRITION - EKO SLIK 0:2 (0:1)
Strelci: 0:1 Luka Jamnik, 0:2 Andrej Mohorič

KOREKTBAU - BUBKA BAR GOFAR 7:1 (2:0)
Strelci: 1:0 Robi Matić, 2:0 Suad Fileković, 3:0 Robi Matić, 4:0 Anže Kraljič 5:0 Suad Fileković, 6:0 Robi Matič, 7:0 Robi Matič, 7:1 Boštjan Preskar

AVTO KRKA - ŠRD DOBLAR 2:0 (0:0)
Strelci: 1:0 Željko Mitraković, 2:0 Željko Mitraković

ASPEKT - ŠD MLINŠE 2:0
Strelci: 1:0 Žiga Eržen, 2:0 David Frelih

OKREPČEVALNICA TMIN AMAZONKA - KAMP LEBANČ 0:3 (0:1)
Strelci: 0:1 Aleš Hvala, 0:2 Nejc Hozjan, 0:3 Gregor Kos

AI AVTOHIŠA - KIWI SHOP 1:0 (0:0)
Strelci: 1:0 Fideršek

JASKO TRADE - SELO LJUBAVI BUBKA BAR GOFAR 0:1 (0:0)
Strelec: 0:1 Jan Nečemer

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.