Drugi športi

VIDEO: Stoodstotni Joshua si je želel Furyja, po novem nokavtu razmišlja le o počitku

London, 26. 06. 2016 11.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Britanski šampion Anthony Joshua je prvič v karieri obranil napad izzivalca in pas najboljšega po verziji IBF ostaja v njegovih rokah. Po sedmih rundah je v Londonu Dominic Breazeale le popustil, Joshua pa se po napornih tednih zdaj veseli daljšega počitka. Kdo bo njegov naslednji nasprotnik?

Posnetek sobotnih borb si lahko ogledate na programu VOYO. Klik na - http://bit.ly/295W4t2

Anthony Joshua je prvič obranil težkokategorni šampionski pas po verziji IBF, potem ko je britanski šampion v sedmi rundi nokavtiral Dominica Breazeala. V Londonu so navijači pričakovali nadaljevanje stoodstotnega niza talentiranega Joshue in rojak jih ni razočaral. A do sobote nepremagani Breazeale je bil trd oreh in vzdržal je več silovitih naletov Otočana, ki je na koncu vseeno še 17. na 17 dvobojih slavil z nokavtom in zdaj že gleda proti novim "žrtvam". Sodnik je po tem, ko se je Breazeale v sedmi rundi še drugič znašel na tleh, prekinil dvoboj in morebitni izzivalec Joshue je zdaj Novozelandec Joseph Parker, morda tudi rojak David Price, čeprav je osvajalec zlate olimpijske kolajne že priznal, da bi se rad preizkusil v Združenih državah Amerike.

"Težko je bilo," je za Sky Sports po novi zmagi priznal Joshua. "Imel sem le dva tedna premora po zadnjem dvoboju in takoj sem se vrnil v telovadnico. Zdaj bom vsaj enkrat malce bolj počival in se vrnil z napolnjenimi baterijami," je dodal. Višji in težji Breazeale je predstavljal prvi resnejši izziv Britancu, ki pa se je vseeno odzval z odliko. Po zadržani prvi rundi je Breazeale hitro zapadel v težave, ko se je moral pobrati po močnem udarcu z desnico in komajda ostal na nogah do zvonca. A že v naslednji minuti je Breazeale dokazal, da je kljub temu, da je bil stisnjen na vrvi, pripravljen Joshui vrniti za vsak oster udarec. V peti rundi se je spet znašel v težavah, potem ko ga je Joshua zadel z levim krošejem, plaz udarcev pa je Američana strl v sedmi rundi. 26-letni Joshua je šele drugič v profesionalni karieri boksal dlje kot tri runde, decembra ga je rojak Dillian Whyte zadnjič "mučil" do sedme runde, Joshua pa si je z nokavtom že v drugi rundi aprila priboril pas, ki ga je iztrgal iz rok Američana Charlesa Martina. Na vidiku ostaja odmeven dvoboj s še enim Britancem Tysonom Furyjem, če bo slednji oktobra svoj naslov ubranil na sporno prestavljenem dvoboju z Vladimirjem Kličkom.

"Res sem gledal Tysona Furyja. Upam, da si bo kmalu opomogel, saj sem upal, da bi ta dvoboj dobil enkrat pozimi, če bi šlo vse po načrtih," je dodal Joshua. "Zdaj bomo morali spremeniti razpored in gledati druge nasprotnike, denimo Parkerja, če je prost, ali pa kogarkoli drugega, ki bi si ga ljudje želeli. Moram si odpočiti, utrujen sem. Trdo delam. Zdaj si bom lahko napolnil baterije in spet začel svež." Še en možni nasprotnik je someščan in nekdanji svetovni prvak v težki kategoriji David Haye, ki se pospešeno vrača v družbo najboljših. 35-letnik je prejšnji mesec v zaključku druge runde opravil z ubogim Arnoldom Gjergjajem, prvak po verziji WBC pa je sicer Deontay Wilder, a se ameriškemu silaku tabor Joshue po poročanju BBC kar malce izmika. Še en nekdanji svetovni prvak iz Velike Britanije, Lennox Lewis, je Joshuo pohvalil za predstavo. "Velike pohvale za Joshuo in solidno zmago. Njegov direkt je deloval izvrstno, kot tudi njegova hitrost, moč in potrpežljivost. Čestitke!" je čivknil Lewis.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOPITES
26. 06. 2016 14.59
+2
Hachi
26. 06. 2016 14.22
+6
Joshua je z lahkoto prebijal obrambo americana. samo vprasanje casa je bilo, kdaj bo padel in takoj, ko je Joshui priteklo nekaj kapljic iz nosa, sem pred naslednjo rundo vedel, da ga bo poslal na tla. tako je tudi bilo. z lahkoto. mi je pa vseh Joshua, ker je dejansko v ring prisel boksati, ne pa se bozati, kot je to taktika Klickov.
Barbarezo
26. 06. 2016 13.09
+2
bravo jousha !!! king
Kun_Aguero
26. 06. 2016 12.17
-2
dober je anthony sam se mi zdi da se on in deontay bojita težjih nasprotnikov, ratala sta prvaka in takoj sta šla iskat najslabše možne nasprotnike, wilder-povetkin je obetalo neki pa je po dopingu deontay za naslednjeg nasprotnika spt zbrau enga luzerja. Oba sta dobra in bi lhk začela razmišlat o medsebojnem meču al pa napad na vrh teške kategorije