Superzvezdnik NFL prvič plezal po zamrznjenem slapu Mlačca

Superzvezdnik ameriškega nogometa Larry Fitzgerald se je po koncu letošnje sezone profesionalne ameriške nogometne lige NFL ustavil v Sloveniji, kjer se je prvič v življenju preizkusil v lednem plezanju, obiskal pa je tudi Ljubljano.

Lepote in krasote deželice na sončni strani Alp zelo cenijo onstran velike luže. Superzvezdnik ameriškega nogometa Larry Fitzgerald se je po koncu letošnje sezone profesionalne ameriške nogometne lige NFL ustavil v Sloveniji, kjer se je prvič v življenju preizkusil v lednem plezanju, obiskal pa je tudi Ljubljano. Ledno plezanje ga je navdušilo. Produkcijsko ekipo športnega društva Freeapproved je med snemanjem za novo sezono alpinistične šole presenetil prihod ameriškega športnega superzvezdnika. Mlačco, to je zaledenela soteska za plezanje po ledu nad Mojstrano, je namreč obiskal Fitzgerald, eden najbolj prepoznavnih igralcev ameriškega nogometa, ki od leta 2004 igra za klub Arizona Cardinals. S klubom ga veže pogodba v 120 milijonov ameriških dolarjev, kar ga uvršča na lestvico najbolje plačanih igralcev v NFL.

Larry Fitzgerald

Larry Fitzgerald (Foto: Reuters)

Z novo izkušnjo je bil Američan zelo zadovoljen, posnetke svojega plezanja pa je objavil tudi na svojem Twitterju in na Facebooku, kjer je objavil tudi fotografijo obiska v Ljubljani. Med njegovim vzponom v zaledenelem slapu ga je fotografiral alpinistični inštruktor Anže Čokl iz ekipe freeapproved.com, ki je po koncu na kratko komentiral vzpon superzvezdnika: "Larry je močan kot bik. Prvič pleza v ledu in zmore tudi najtežje prehode."

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 2
krema123 26.02.2013 15:54:00
Legenda . Občudujem vse zvezdnike ki pridejo v našo malo slovenijo.
Črnćek in sneg :D
Več komentarjev