Drugi športi

'Sveta trava' že terja svoj davek, slovo pariške osvajalke Muguruze in slovenske dvojice

London, 30. 06. 2016 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Katarina Srebotnik in Andreja Klepač sta v prvem krogu ženskih dvojic na tretjem teniškem grand slamu sezone v Wimbledonu morali priznati premoč ameriškima sestrama Sereni in Venus Williams. Slovenki bosta zdaj igrali še v mešanih dvojicah. Konec Wimbledona je za drugo igralko sveta Španko Garbine Muguruzo.

Garbine Muguruza se že poslavlja od turnirja v Wimbledonu.
Garbine Muguruza se že poslavlja od turnirja v Wimbledonu. FOTO: AP
Enajsti nosilki iz Slovenije sta v konkurenci ženskih dvojic izgubili s 5:7 in 3:6. Andreja Klepač in Katarina Srebotnik pa se še ne poslavljata od Wimbledona, obe bosta nastopili še v konkurenci mešanih dvojic. Polona Hercog, edina slovenska v posamičnem delu turnirja, ki se je prav tako poslovila v prvem krogu, bo zaigrala tudi ženskih v dvojicah, kjer bo združila moči s Hrvatico Mirjano Lučić Baroni.

V drugem krogu se je med posameznicami poslovila druga nosilka Španka Garbine Muguruza. Zmagovalka odprtega prvenstva Francije je morala priznati premoč Slovakinji Jani Čepelovi, 124. igralki sveta, ki je Muguruzo premagala s 6:3 in 6:2, dvoboj pa je trajal le 59 minut. Muguruza je v lanskem Wimbledonu klonila šele v finalu, ko je je premagala Američanka Serena Williams. "Danes sem pogrešala svojo energijo. Počutila sem se prazno, slabo. Jana je igrala odlično in brez strahu. Moram se spočiti, se vrniti in igrati bolje," je menila Muguruza.

Poslovila se je tudi sedma nosilka Švicarka Belinda Bencic, ki je pri zaostanku s 4:6 in 0:1 izpadla proti ameriški kvalifikantki Julii Boserup, 225. igralki sveta in debitanki na grand slamih, dvoboj zaradi poškodbe zapestja predala. Napredovala je osma nosilka Venus Williams, ki je s 7:5, 4:6 in 6:3 premagala Mario Sakkari, v tretjem krogu pa se je pridružila rojakinji Madison Keys, sicer deveti nosilki, ki je bila s 6:4, 4:6 in 6:3 boljša od Kirsten Flipkens. Tretja igralka sveta Poljakinja Agnieszka Radwanska, finalistka leta 2012, je s 6:2, 4:6 in 9:7 odpravila Hrvatico Ano Konjuh.

Andy Murray se je suvereno uvrstil naprej.
Andy Murray se je suvereno uvrstil naprej. FOTO: AP

Murray suvereno naprej
Škot Andy Murray je suvereno, s 6:3, 6:2 in 6:1 premagal Lu Yen-Hsuna s Tajvana. Za zmago je prvak iz leta 2013 potreboval nekaj več kot 90 minut, dosegel je 31 winnerjev in šest asov, v naslednjem krogu pa ga čaka Avstralec John Millman. "Prvi niz je bil napet, dokler nisem prišel do brejka. Nato sem se navadil na igro, do tretjega niza sem udarjal žogico bolj čisto in z več samozavesti," je povedal Murray.

Napredoval je tudi šestopostavljeni Japonec Kei Nishikori, ki je s 4:6, 6:4, 6:4 in 6:2 po dveh urah in 26 minutah izločil Francoza Juliena Bennetauja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LESNIKB
01. 07. 2016 08.56
-1
Sramota taka sramota kot je ženski tenis postal je neverjetno.... na kozlanje mi gre