Tujina

Svetle in manj svetle točke olimpijskih iger: trenutki, ki bodo odmevali tudi po njih

Rio de Janeiro, 22. 08. 2016 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min

Olimpijskih iger je konec, najboljši športniki so domov odnesli kolajne. A igre so veliko več kot le to. Zaznamujejo jih tudi ganljivi trenutki, politične geste, športno in nešportno vedenje, osebni uspehi, navdihujoče zgodbe ter trenutki, od katerih se zamislimo. Poglejmo nekaj letošnjih.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Razburkano dogajanje v Riu
    02:22
    Iz SVETA: Razburkano dogajanje v Riu
  • Iz SVETA: Finančne posledice težav v Riu
    01:38
    Iz SVETA: Finančne posledice težav v Riu
  • Iz SVETA: Srebrna Izola
    01:56
    Iz SVETA: Srebrna Izola
  • Iz SVETA: Pogovor s srebrnim Žbogarjem
    02:45
    Iz SVETA: Pogovor s srebrnim Žbogarjem
  • Iz 24UR: Navdušujoče zgodbe
    02:34
    Iz 24UR: Navdušujoče zgodbe
  • Iz 24UR: Organizatorjem je ostal ogromen račun
    01:54
    Iz 24UR: Organizatorjem je ostal ogromen račun

Kdo je najtežje prenesel poraz, kdo je pokazal pravi športni duh, kateri od nepovabljenih živalskih gostov je bil najprikupnejši? Po koncu olimpijskih iger so na britanskem BBC-ju naredili izbor alternativnih nagrad, za katere se sicer ne tekmuje v uradnih kategorijah, a so zato nekatere toliko bolj zabavne, druge pa politično odmevne in nosijo globlje pomene ali nudijo dobre zglede. 

Tekmovanje, ki je najbolj zmedlo gledalce: ženski maraton

"Počakajte, kaj ni ta ravnokar že tekla mimo?", je bilo vprašanje, ki se je gledalcem ženskega maratona najpogosteje podilo po mislih. V ženskem maratonu so namreč nastopale trojčice, ter dva para dvojčic.

Estonske trojčice.
Estonske trojčice. FOTO: AP

Za Estonijo so druga proti drugi tekmovale trojčice Liina, Lily in Leila Luik. Država je na maraton lahko poslala tri maratonske tekačice, slučajno pa so te bile identične.

"Vesela sem, da gre mojim sestram dobro," je ena izmed njih maja povedala za BBC (a niso povsem prepričani, katera, dodajajo v šali).

Leila, Liina in Lily Luik se bodo zapisale v zgodovino kot prve trojčice, ki so tekmovale v maratonu na olimpijskih igrah. Identične 30-letne drobne plavolaske z modrimi očmi se sicer ne morejo pohvaliti z uspešnim nastopom - najhitrejša je za zmagovalko Jemimo Sumgong iz Kenije zaostala za več kot 24 minut.

Nemški dvojčici Anna in Lisa Hahner sta se med prečkanjem ciljne črte držali za roke in po mnenju nekaterih tako prikazali sestrsko ljubezen in podporo, po mnenju drugih pa sta razvrednotili olimpijski duh. 

Njuno spontano dejanje je v nemški športni federaciji naletelo na nerazumevanje in jezo. Dekleti sta namreč končali na 81. oziroma 82. mestu in daleč od osebnih rekordov, ter okoli 20 minut za zmagovalko. Športni direktor federacije Thomas Kurschilgen je dejal, da sta dekleti dajali videz, kot da tekmujeta za zabavo, ne pa da sta na tekmovanju za olimpijsko medaljo. Obenem je njuno dejanje označil za "nespoštljivo" do drugih nemških atletov. Sestri sta v zagovor dejali, da jima je bilo težko in da sta se, raje kot s komolci, v cilj podali z roko v roki.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najhitrejši identični dvojčici pa sta bili Kim Hye-song in Kim Hye-gyong iz Severne Koreje. Tekli sta skupaj, ujemali sta se v vsakem koraku, tudi na cilj sta prišli v popolnoma istem času, do stotinke sekunde. A ker na olimpijskih igrah ni deljenih mest, so ju zabeležili kot deseto in enajsto.

Najboljši povratni udarec

Kdo bi lahko pozabil neusmiljeno polfinalno tekmo nogometnega svetovnega prvenstva v Riu pred dvema letoma, ko je nemška nogometna ekipa s 7 : 1 premagala svoje gostitelje? Olimpijske igre so Brazilcem ponudile možnost, da vrnejo udarec. Rezultat 5:4 sicer ni bil tako izjemen, toda Nemčijo so premagali in to po enajstmetrovkah, kar lahko le redko kdo reče.

Posebno omembo si zasluži brazilski Neymar. Zadel je zmagovalni strel, le nekaj tednov po tem, ko so brazilski navijači na svojih majicah črtali njegovo ime, ker so bili razočarani nad njegovimi neuspehi.

Najbolj kisli poraženci 

V tej kategoriji je tekmovalo kar precej kandidatov, a je konkurenco premagal trener mongolskega rokoborca Mandakhnarana Ganzoriga in tako osvojil zlato medaljo v kategoriji kislih poražencev. Zakaj? Ganzorig je zmagoval proti uzbekistanskemu tekmovalcu Ikhtiyorju Navruzovu, s sedem točk proti šest, in je bil na dobri poti, da osvoji bronasto medaljo. Toda prehitro se je veselil zmage - zadnjih 18 sekund je plesal okoli Navruzova, zato so ga sodniki kaznovali, ker se ni ukvarjal z borbo. Nato se je njegov trenerski kot pritožil, sodniki pa so medaljo dali Navruzovu.

Ganzorigov trener je pobesnel, sezul čevlje in jih vrgel ob tla, nato pa se v znak protesta začel slačiti. A to, presenetljivo, ni pomagalo, da bi Ganzorik medaljo dobil nazaj. 

Srebro: nemški nogometaš Robert Bauer

Ko so v finalu nemški nogometaši izgubili proti brazilskim, je nemški nogometaš Robert Bauer pokazal sedem prstov, v jasni navezavi na tekmo svetovnega prvenstva pred dvema letoma, ko je bila situacija povsem drugačna.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najverjetneje ta poteza ni bila ravno med njegovimi boljšimi, se je pa zanjo bistveno bolj prefinjeno opravičil na Instagramu: "Med tekmo sem se vedel čustveno. Če sem koga užalil s to gesto, se 1000-krat opravičujemBil je velik užitek igrati nogomet v tej državi, ki ima tako srečne ljudi. Vsem Brazilcem čestitam za zlato medaljo." Za češnjo na vrhu je svoje opravičilo zapisal v portugalščini.

Bron: Hope Solo, ameriška nogometašica

Po kar 16 letih se je prvič zgodilo, da so ameriške nogometašice izgubile na olimpijskih igrah, zato ni presenetljivo, da jih je poraz toliko bolj zadel. A vratarka Hope Solo se ni odzvala preveč plemenito.Ko je njena ekipa izgubila proti Švedski, je novinarjem povedala, da so Švedinje "strahopetnice" in da ni zmagala najboljša ekipa.

Hope Solo
Hope Solo FOTO: AP

Kasneje je še tvitnila, da je "izgubljati bedno".

Najprikupnejša žival

Zlato: kapibare

Čeprav opis kapibare – največji glodavec na svetu – ne daje vtisa, da gre za ljubko žival, v resnici temu ni tako. Namesto kot veliko podgano si raje predstavljajte, da gre za velikega morskega prašička, ki dobro plava. Te živalice so se sprehajale po olimpijskem igrišču za golf, opaziti jih je bilo mogoče med treningi in tekmovanji. Kar ni presenetljivo, ker je ob igrišču veliko vode.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Srebro: sove

Kapibare niso bile edine živali na igrišču za golf, veliko je bilo tudi sov.

sova na igrišču za golf
sova na igrišču za golf FOTO: AP

Bron: leteča riba

To neustrašno ribo so opazili na posnetkih veslanja v laguni Rodrigo de Freitas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Najbolj impresivni preboj: Simone Biles, ZDA, gimnastika

Na olimpijskih igrah v Londonu leta 2012 še ni bilo Simone Biles. Stara je bila 15 let. Čakala je, da nastopi njen trenutek, in bolje ne bi mogel nastopiti. Zdaj je ameriška zlata ljubljenka. V Riu je osvojila štiri zlate in eno bronasto. Ujela je pozornost vsega sveta zaradi osupljive umetnostne gimnastike in svoje nasmejane osebnosti.

Simone Biles
Simone Biles FOTO: AP

Najbolj navdihujoča zgodba

Yusra Mardini iz begunske ekipe je v Riu tekmovala le eno leto po tem, ko je pobegnila iz Sirije in morala plavati, da si reši življenje.

Yusra Mardini
Yusra Mardini FOTO: AP

Športnik, ki ga najhitreje vzljubiš

Kitajska plavalka Fu Yuanhui, zaradi njenih izrazov veselja ob tem, ko je osvojila bronasto medaljo in prekršila športni tabu, ko je spregovorila o menstruaciji, je osvojila mnogo oboževalcev.

Fu Yuanhui
Fu Yuanhui FOTO: AP

Najbolj politični trenutek

Zlata medalja: protestna gesta Etiopijca Feryisa Lilesa

Mogoče vam njegova gesta nič ne pomeni, a v Etiopiji pomeni izraz sočutja s plemensko skupino, ki trpi brutalno policijsko nasilje

"Etiopska vlada ubija moje ljudi, zato stojim z vsemi protestniki, kjerkoli," je dejal Lilesa. Dodal je, da se bo najbrž zdaj, ko je javno spregovoril, moral preseliti v drugo državo.

Srebro: ko se egiptovski judoist ni želel rokovati z izraelskim

Egiptovskega judoista Islama El Shehabya so poslali domov iz Ria, ko se ni želel rokovati z izraelskim nasprotnikom Orom Sassonom. Vsaj tako je sporočil olimpijski komite, čeprav je egiptovska judo zveza sporočila, da je domov prišel kot načrtovano.  

 

Islam El Shehaby in Or Sasson
Islam El Shehaby in Or Sasson FOTO: AP

Doma so na El Shehabya pritiskali, da naj se sploh ne bori z Izraelcem, a je izbral "mehkejšo" opcijo. Njegova gesta je sprožila žvižge gledalcev.

Bron: vsi trenutki, ko so lokalni prebivalci protestirali proti brazilskemu predsedniku

Brazilija je v veliki politični krizi. Podporniki odstavljene predsednice Dilme Rousseff so izžvižgali začasnega predsednika Michela Temerja in nosili transparente z napisom "Temer, ven!".

protestniki
protestniki FOTO: AP

Najnovejši tekmovalci

Kosovo

Judoistka Majlinda Kelmendi je osvojila zlato medaljo, kar ni slabo za državo, ki se je na olimpijskih igrah pojavila prvič. A Kelmendijeva je pravzaprav že tekmovala na olimpijski ravni. Leta 2012, ko še OI niso priznale Kosova, je tekmovala pod albansko zastavo, saj ima dvojno državljanstvo, a se takrat ni uvrstila visoko.

Ekipa beguncev

Predsednik olimpijskega komiteja Thomas Bach je dejal, da je bilo deset športnikov, ki tekmujejo pod zastavo Mednarodnega olimpijskega komiteja, izbranih, da bi "poslali sporočilo upanja vsem beguncem po svetu".

Član ekipe, maratonski tekač Yonas Kinde, je rekel, da tekmujejo kot "enakovredna človeška bitja". Nihče med njimi ni osvojil nobene medalje. A tekač Yiech Pur Biel, ki je ubežal državljanski vojni in deset let živel v begunskem taborišču, je dejal, da je pomembna ekipa, ne zmaga.

ekipa beguncev
ekipa beguncev FOTO: AP

Preden so se igre v Riu sploh začele, je rekel: "Šport mi je dal občutek, da pripadam. Tudi če ne osvojim medalje, bom svetu pokazal, da lahko tudi kot begunec nekaj narediš."

Najbolj osupljivi osebni rekordi

Zlato: Michael Phelps, 23 medalij (seveda ne le v Riu, temveč skupno)

Srebro: Usain Bolt, ki je osvojih trojni trojček

Bron: Par, ki je na igrah osvojil največ medalij – britanska kolesarja Laura Trott in Jason Kenny sta skupaj osvojila 5 medalj.

Najbolj športno vedenje

Zlato: tekačici Nikki Hamblin in Abbey d'Agostino, ki sta po padcu spodbujali druga drugo 

Srebro: kanadski tekmovalec v hitri hoji Evan Dunfee, ki se je odpovedal bronasti medalji, "ker je ne bi mogej sprejeti s čisto vestjo".

Namreč v tekmi so ga začasno iz četrtega mesta povzdignili na tretje, ko so diskvalificirali Japonca Hirookija Araija, ki je prišel tretji v cilj po 50 kilometrih hitre hoje, a so ga diskvalificirali, ker je med tekmo s komolcem sunil Kanadčana.

Po tekmi so kanadski trenerji želeli posnetek spora, nato pa se je sodnik odločil, da se je odvila kršitev, zato so Japonca diskvalificirali. Nato pa so se Japonci pritožili, in to uspešno, zato se je spet uvrstil na tretje mesto. Zato se je moral Dunfee odločiti, ali se bo pritožil še na višjo instanco – športno arbitražno sodišče. A se je odločil, da tega ne bo storil, saj je zaupal odločitvi sodnikov.

Bron: Lee Eun-ju in Hong Un-jong, gimnastičarki iz Severne in Južne Koreje, ki sta posneli selfi, čeprav sta njuni državi v sporu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvi istospolni par s skupnim zlatim odličjem

Britanski hokejistki na travi Kate in Hellen Richardson-Walsh sta postali prvi istospolni par, ki je skupno pot okronal z zlatim olimpijskim odličjem. V finalu hokeja na travi je Velika Britanija po kazenskih strelih ugnala dvakratno olimpijsko prvakinjo Nizozemsko z 2:0, potem ko se je redni del srečanja končal neodločeno s 3:3. Enega od kazenskih strelov je zadela tudi Hellen, zmago Britank pa je potrdila Hollie Webb. "Osvojiti olimpijsko medaljo, ko je ob tebi žena, ki v najbolj napetih trenutkih zadene za zmago, je res nekaj posebnega. To si bova zapomnili za vse življenje," je bila navdušena Kate. Helen je sicer igrala že na njenih četrtih olimpijskih igrah in je tudi del bronaste ekipe iz Londona.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bus303
23. 08. 2016 11.27
+7
Čestitke športnikom!
fižol?ek5
22. 08. 2016 22.46
+10
Madonca, sej na te strani pa sploh ne moreš nič več nič komentirati.
Jožajoža
22. 08. 2016 21.16
-4
me zanima , s spermo katerega atleta so umetno oplodili mamo teh estonskih trojčic
murate
23. 08. 2016 18.03
+3
bigbooss
22. 08. 2016 20.17
+8
Kak pa kaj slovenski terorist v Izoli. ..ubil policista skoda našega policija. .res škoda
TRUMPP
22. 08. 2016 20.23
-6
fljfo
22. 08. 2016 20.26
-1
Kako je lahko terorist Slovenec? A niso to samo muslimani!?
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 20.33
+5
Darko Gregorič, iz Svetega Antona pri Kopru... To je toti !!!
murate
23. 08. 2016 18.04
-1
ta bi pa upravičeno vozil avto z nalepkami koliko policistov je ...
ficfiric 1
23. 08. 2016 19.56
-2
Evo slovence...vsak za svojo rit...so se vsi dohtarji zaklenili v pisarne paciente pa pustili na hodniku...pa tolk pravjo kako jim ke prva skrb pacient...hahaha...prva skrb je njihova rit in denarnica na tisti riti...
TRUMPP
22. 08. 2016 20.01
-8
Izola je zakon,..pa to!
CastrumFF
22. 08. 2016 20.25
-7
0523
23. 08. 2016 14.27
-1
ficfiric 1
23. 08. 2016 19.53
-1
fljfo
22. 08. 2016 19.31
+0
Bilesova je prava mašina...ta bo še dolgo v vrhu
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.28
+9
Čujte, ko pankrtska mati rodi pankrtskega otroka dobimo pankrtskega revčka ki ga partija nikoli ni hotela sprejeti. Še danes si liže rane po forumih.
fljfo
22. 08. 2016 19.32
-4
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.35
+5
Krušni starši... (mama je pristala v bosanskem samskem domu)... so se nad njim spravljali s klofutami, brcami in tepežem, za povrh pa so ga ves čas obkladali z nezaželenim pankrtom... PartijskiPankrt se pod težo krutih besed vedno bolj zapiral vase, v svet samote in neizmerne bolečine... Jas ga razumem zakaj ma danes takšen besedni "zaklad". Bogi.
TRUMPP
22. 08. 2016 19.35
-3
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.40
+6
The Bastard ??? Tudi v Združenem Kraljestvu ga poznajo.
fljfo
22. 08. 2016 19.42
-4
Zato Tunek še vedno sabja partijo...nedosegljive sanje
fljfo
22. 08. 2016 19.43
-4
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 20.12
+7
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 20.26
+7
Ka pa mati? Še dela v samskem domu? So bosanci zadovoljni?
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 21.17
+5
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.16
+8
Res je...večina slovenskih vrhunskih športnikof je levo usmerjenih (razen Petra Prefca) !!!... Športniki vendarle morajo biti tudi inteligentni !!!
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.21
+8
CastrumFF
22. 08. 2016 19.05
-7
KAKSEN KEP DAN! heehehehehehehh
srebrnibreg
22. 08. 2016 19.08
+11
Še lepši bi bil,če bi ti na štriku končal.
Armagedon
22. 08. 2016 19.02
+5
Za moj okus, edina res prijatna zgodba z olipijskih iger, je tista iz atletike (tekaška preizkušnja) v kateri sta bili udeleženi Nikki Hamblin in Abbey D'Agostino. Obe tekmovalki si zaslužita, da se ju spominjamo dlje kot celotne košarkarse ekipe ZDA.
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.53
+7
Ali politike, kot sta nemška kanclerka Angela Merkel in predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker, skrbijo problemi, ki jih povzročajo ljudem s svojimi dejanji? Ali nekdanjega predsednika ZDA Georga Busha in podpredsednika Dicka Cheneyja skrbi, ker je vojna, ki sta jo začela v Iraku, terjala več sto tisoč žrtev med civilnim prebivalstvom? Ali sedanjega ameriškega predsednika Baracka Obamo skrbijo nedolžne žrtve, ki umirajo ob protiustavnih napadih z brezpilotnimi letali? Ali naše zdravnike skrbijo naši malčki ko morajo starši iskat pomoč v tujini na svoje stroške in s pomočjo dobrosrčnih ljudi?... Odgovor na ta vprašanja je preprost... globalni eliti in njenim družinskim članom se ni treba bati, da bi morali trpeti posledice lastnih dejanj. A se je pri nas tudi začel revolt?... Izola?...Bolnišnica?
luckyss..
22. 08. 2016 19.11
+2
No, tu ti dam pa prav...Ampak mediji bodo takoj pogruntali, da je bil "malce zmeden" ;)
lodz68
22. 08. 2016 19.21
+4
ta tvoja teza bi držala če dotični ne bi imel policijske kartoteke in bil vpleten v rop banke,tako da teza o revoltu ni in ne more biti verodostojna.....
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 19.49
+6
lodz68, ne gre za to... Že davno bi nekdo moral počiti kakega zdravnika tu pri nas... Samo poglej ka eni (ne fsi) delajo.. Mislijo, da so bogovi v belem !?!?
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.36
+5
Čujte...pssst... ka pa Izola?... A si upa kdo kaj rečti?...Pa ne mislim na Žbogarja !!!
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.38
+4
pssst... šššššššš....moja babica je hodila po "BERGLJI"...ko jo je kolk bolel....
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.39
+6
Danes in včeraj sta katastrofalna dneva. Včeraj mrtva dva motorista, danes minimalno dva v Izoli pa še oni kamionar pri Logatcu. Groza.
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.42
+1
Ja, ka pa naše zdravstvo...naši oholi zdravniki...ki niso nikoli nič krivi???... A je morda komu prekipelo?...Samo fprašam !
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.44
+7
Kakšnih 30% zdravnikov je na nivoju drugo je pa katastrofa. Prej živinozdravnik kot zdravnik.
korintos23
22. 08. 2016 18.47
+6
luckyss..
22. 08. 2016 18.48
+1
Ja, očitno določene teme ovcam ne dovolijo komentirati - so pa dobre za volitve...Mislim predvsem vas plačane strankarske pisune, ki za pest drobiža smetite po vseh dosegljivih medijih..
korintos23
22. 08. 2016 18.53
-2
lucky, poskusi na vaši NORI, tam gre vse skozi, pa še gužve ni.
fljfo
22. 08. 2016 19.02
-2
srebrnibreg
22. 08. 2016 19.03
+5
luck- kdo pa so ti politično opredeljeni zaradi osebne koristi?
CastrumFF
22. 08. 2016 19.06
-5
Ta iz kamnika,zgleda,da je samoumor ali droga. Tako se govori v Kamniku.
luckyss..
22. 08. 2016 19.08
+0
Saj ne morem komentirati, če je admin enaka ovca kot tu prisotni politični omejenci..
srebrnibreg
22. 08. 2016 19.10
+6
luck- ne spuščaj se na nivo sektašev pa bo boljše.
korintos23
22. 08. 2016 18.30
+5
Šentiljska frajla je pa danes celi dan na portalu?
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.34
+6
Pa kaj se sekiraš s to primitivno nakazo katera je pod nivojem neandertalca.? Pri meni je na ignore. Kaj se sekiraš za eno smrkljo mlečno zobo.
korintos23
22. 08. 2016 18.38
+5
srebrni, ne bodi tako napadalen, je svetla točka v SDS, med bolj pametnimi!
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.40
+5
Nisem napadalen ampak s takimi se mi ne da ukvarjat. Toliko se pa še cenim, da se ne bom spustil na takšen primitivni nivo.
korintos23
22. 08. 2016 18.49
+5
Meni se pa smili, to mu je vse kar ima, niti za članarino SDS nima!
korintos23
22. 08. 2016 18.49
+6
In še pankrt je, ata bimbo ga je zapustil.
luckyss..
22. 08. 2016 18.29
+3
Nobene izmed resnih tem se ne da več komentirati...Joseph Goebbels je vstal od mrtvih in prevzel slovenske medije...kaj sledi je jasno..
korintos23
22. 08. 2016 18.30
+1
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 17.51
+11
'Zgodovina bo govorila o veliko boljšem Riu po olimpijskih igrah' ... A res?... Ne nakladt brezveze !!!... A bojo favele izginile?...a se bo kriminal zmanjšal?...a bo okolje bolj čisto?...a se bo mentaliteta folka spremenila?... NIČ !!!... Nič od tega se ne bo zgodilo... Fse bo spet po starem !!!
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 17.52
+10
Športniki so svoje dosegli...pa čisto fseeno kje bi ble olim. igre... Tudi otvoritef in zaključek sta bili dobri... Če to odbijemo pa je blo fse oatalo eno navadno šalabajzersko sranje... Tudi brazilski folk je večkrat izzvižgal tuje vrhunske športnike???... Upam, da nikoli več v "katoliški" Južni Ameriki... Spadajo med folk tretjga sveta...Ad acta!!!
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.30
+4
Pankrt...južno američani so katolibani...isto kot vi, slovenska klero-desnica... Kapish???... In gliha fkup štriha !!!
korintos23
22. 08. 2016 18.32
+4
korintos23
22. 08. 2016 18.32
+2
FoglofffTunekkk
22. 08. 2016 18.34
+4
Zimske olimpijske igre 1984 v Sarajevo so ble vrhunske... Organizirali smo jih komunisti !!!
korintos23
22. 08. 2016 18.38
+4
JANZELJ
22. 08. 2016 17.04
+5
Kako lahko dopuščate komentiranje! Šokantno... :)))
CastrumFF
22. 08. 2016 16.48
-15
Slovenija zelo slabo na OI! Ni dovolj kaj dobit v kaksnem marginalnem sportu! 4 medalje... :)))))
JANZELJ
22. 08. 2016 16.52
+4
CastrumFF
22. 08. 2016 16.53
-5
Vem,a se morda se kdo najde ki verjame lazem,da ima slovenija najvec medalj na prebivalce! 7 mesto! :))
JANZELJ
22. 08. 2016 16.56
+4
srebrnibreg
22. 08. 2016 16.59
+9
Bil bi tam pa kakšno osvojil ne, da go bec otresaš.
CastrumFF
22. 08. 2016 17.21
-5
Srebrnibreg je tisti ki je trdil o najvec medalj na prebivalca ehehehehhe
srebrnibreg
22. 08. 2016 17.24
+4
To ravno ni res kar praviš. Povedal sem, da med najboljšimi saj v tistem trenutku bila na četrtem mestu in zgornja trditev za tebe še vedno velja.
CastrumFF
22. 08. 2016 17.34
-4
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.03
+3
Pa spet sem napisal MED NAJBOLJŠIMI. Sodelovalo je namreč se mi zdi 205 držav.
CastrumFF
22. 08. 2016 18.08
-5
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.33
+4
Res velika razlika. Med najboljšimi ali na vrhu.
korintos23
22. 08. 2016 18.33
+5
srebrni, desni je pa danes že celi dan na dnu! Dela kak satan od ranega jutra.
srebrnibreg
22. 08. 2016 18.38
+3
PIKAPOLONICA1994
22. 08. 2016 16.36
+5
Da, toje res, ampak brez ruskih atletov - športnikov so bilie to samo igre in ne olimpijske.....
JANZELJ
22. 08. 2016 15.48
-1
Zmagal je Simon... :)))
_endrug
22. 08. 2016 15.45
+12
Tista Hrvatica, ki trenira v Celju, je tudi zelo simpatična.