Drugi športi

Svetovni prvak Gajser (pričakovano) suveren tudi v domačem prvenstvu

Brežice, 13. 03. 2016 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tim Gajser je na uvodni dirki državnega prvenstva motokrosistov v Brežicah prepričljivo privozil do prve dvojne zmage. Drugo mesto je osvojil Klemen Grčar, tretje pa Hrvoje Karas. Na dirki je sodelovalo 85 tekmovalcev v devetih kategorijah.

Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, ki so prišli pogledati motokros spektakel na stezi Prilipe, kjer so najboljši motokrosisti odpeljali prvo od sedmih dirk za državno prvenstvo v motokrosu. Tako zvezdniške zasedbe kot na uvodni dirki že nekaj časa ni bilo na domačih tleh. Poleg Tima Gajserja, ki je z atraktivnimi vožnjami seveda glavni magnet za publiko, sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, sicer oba voznika elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP.

Tim Gajser je z dvema popolnima predstavama prikazal svoje mojstrstvo in z atraktivno vožnjo navduševal gledalce ob stezi. Klemen Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice, ki letos slavi častitljivih 70 let obstoja, nekako ni našel odgovora na Gajserjevo hitrost, a je bil kljub nekaj smole v prvi vožnji na koncu vseeno zadovoljen. Dobro formo je pokazal Peter Irt, ki je ob poškodovanem bratu Jerneju edini zastopal pri nas najštevilčnejšo motokrosistično družino. V prvi vožnji je bil prepričljivo drugi, v drugo pa je v zaključnem delu dirke nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmovalca, padel in s poškodovano roko odstopil.

Jan Pancar je tudi na uvodni dirki pokazal, da mu v kategoriji MX2 ni para in z dvema zmagama odnesel maksimalno število točk. V razredu do 125 kubičnih centimetrov je z dvema zmagama slavil Luka Milec, ki nadaljuje lanski niz odličnih predstav.

Na stezi Prilipe bodo že 3. aprila znova zabrneli motorji, tokrat za evropsko prvenstvo v razredu MX85, MX65 in MXOpen. Naslednja dirka za Državno prvenstvo v motokrosu bo 24.4. v Slovenskih Konjicah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.