Drugi športi

Veszprem za sedem zadetkov boljši od Szegeda

Szeged, 28. 03. 2024 19.15 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
S.V., N.M.
Komentarji
3

V rokometni Ligi prvakov je v boju za naslov še 12 ekip, štiri od teh pa so si že priborile nastop v četrtfinalu (Barcelona, Magdeburg, Kiel in Aalborg). Svoj preboj med osmerico bosta v dveh medsebojnih obračunih iskali tudi ekipi iz Szegeda in Veszprema. Prvo tekmo madžarskih tekmecev ste lahko spremljali na Kanalu A in VOYO, kjer najdete tudi posnetek. Prvi polčas se je končal z rezultatom 17:20 v korist Veszprema, slednji so nato prednost še povečali in se na koncu veselili zmage z rezultatom 30:37.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rokometna Liga prvakov je postregla z madžarskim dvobojem, ekipi Szegeda in Veszprema namreč iščeta napredovanje v osmino finala tega tekmovanja. Na prvi tekmi so svojo ofenzivno moč pokazali rokometaši Veszprema, ki bodo tako na povratnem obračunu pred domačimi navijači v veliki prednosti. Szeged je utrpel visok poraz, končni rezultat je bil namreč 30:37. Sijajno predstavo madžarskih prvakov je Szeged nekajkrat sicer ogrozil a do velikega preobrata niso prišli. Znova in znova so na igrišču prevladali gostje, v zadnji sekundi tekme pa je Sandell zadel za končnih sedem golov prednosti Veszprema.

Po tekmi je trener domačih Krisztian Karpati povedal: "Nismo bili pripravljeni na kaj takega. Veszprem je bil veliko boljši, in sicer v vseh elementih igre. S tolikšnimi napakami ne moreš igrati proti tako dobri ekipi. Žal nam je naših navijačev, počutil sem se neprijetno, ker je naša igra razpadla. Lahko le obljubim, da se bomo poskušali čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo. Poskusili bomo narediti čudež."

Na drugi strani je bil Momir Ilić navdušen nad predstavo svoje ekipe: "Zmagali smo, delovali smo odlično. Vemo, kako težko je igrati tukaj, toda uspelo nam je. Vemo pa tudi, da smo šele na polovici bitke. Corrales je bil odličen, imel je kar 16 obramb, kar je neverjetno."

Napovednik Veszprem vs. Pick Szeged

* Izidi, prve tekme:

- sreda, 27. marec:

GOG Gudme - Kielce                             25:33 (13:12)

Zagreb - Montpellier                             27:27 (11:13)

(Matic Suholežnik 0 golov za Zagreb)

(Aleks Kavčič 1 gol za Zagreb)

(Aljaž Panjtar ni branil za Zagreb)

(Staš Skube 6 golov za Montpellier)

- četrtek, 28. marec:

Pick Szeged - Veszprem                          30:37 (17:20)

(Mario Šoštarić 3 goli za Pick Szeged)

(Borut Mačkovšek 4 goli za Pick Szeged)

(Matej Gaber brez gola za Pick Szeged)

(Dean Bombač 3 goli za Pick Szeged)

Wisla Plock - Paris St. Germain             26:30 (12:13)

(Miha Zarabec 4 goli za Wislo)

Kakšne so bile napovedi pred tekmo?

Szeged je skupinski del zaključil na šestem mestu skupine A, Veszprem pa kot tretji v skupini B, kjer je svojo bitko neuspešno bila tudi zasedba iz Celja. V elitnem tekmovanju sta se madžarska tekmeca prvič srečala lansko leto, prav v tej fazi tekmovanja. Takrat so rokometaši iz Vesprema na dveh tekmah odpihnili Szeged (74:56), a nato v četrtfinalu izpadli proti poljskim Kielcam. 

Statistika Veszprem  - Pick Szeged
Statistika Veszprem - Pick Szeged FOTO: Sofascore.com

Varovanci Momirja Ilića, ki v ligi po 19 tekmah beležijo prav toliko zmag, so bili proti Picku uspešnejši tudi na ligaškem obračunu aktualne sezone (30:25). V taboru Veszprema se lahko pohvalijo tudi z dejstvom, da so bili s 489 doseženimi zadetki najbolj učinkovita ekipa skupinskega dela Lige prvakov. 

Doslej je bil najmočnejše orožje Veszprema Nedim Remili, ki je zbral 70 golov, na drugi strani pa največjo grožnjo Szegeda predstavlja Mario Šoštarić (81 zadetkov), nekdanji slovenski reprezentant, ki po novem brani hrvaške barve. 

Mario Šoštarić
Mario Šoštarić FOTO: AP

"To je nov izziv, druga zgodba, in mislim, da se za nas v Ligi prvakov začenja novo poglavje. Končali smo skupinski del, čeprav nam na koncu ni uspelo zmagati proti Magdeburgu, a mislim, da smo od začetka sezone opravili odlično delo. Zdaj nas pot vodi skozi Szeged. Samo na to se moramo osredotočiti, tam moramo poskušati zmagati ali doseči dober rezultat, da se lahko doma borimo za napredovanje," je pred 263. medsebojnim dvobojem dejal Ludovic Fabregas.

Ludovic Fabregas
Ludovic Fabregas FOTO: AP

Francoski pivot se je dotaknil tudi zasedbe, ki bo v razprodani dvorani v vlogi gostitelja: "Igrajo dobro, še posebej doma. Zmagali so proti Kielcam, bili blizu Kielu. To je še dodaten motiv za zmago proti njim, seveda pa vemo, kaj nas čaka v Pick Areni. Na tekmo moramo biti pripravljeni, kot vedno. Čaka nas dobra ekipa, skušali bodo narediti vse, da nas premagajo."

Levi zunanji igralec Picka iz Szegeda Sebastian Frimmel je bil v svoji izjavi nekoliko bolj previden, saj še ni pozabil na lanskoletni spopad. "To je grozen spomin, zato zdaj ne želim dajati nobenih obljub, samo osredotočiti se na nalogo in to dokazati na igrišču. Vemo, kako močan je naš nasprotnik, ena najboljših ekip v Evropi. Zavedam pa se, da smo tudi mi dobri in imamo možnosti proti vsem doma. Zagotovo moramo biti v četrtek v najboljši različici."

Sebastian Frimmel
Sebastian Frimmel FOTO: AP

 Avstrijski reprezentant je madžarski rokometni derbi primerjal z dunajskim nogometnim rivalstvom: "Mogoče je to v nogometu dunajski derbi, v katerem se udarita dunajski ekipi Austria in Rapid. Tukaj je največja konkurenca, pa tudi navijači med seboj niso ravno v dobrih odnosih. Zame in za ekipo Szegeda je super občutek biti del takšnega dvoboja, komaj čakam, da pritečem v nabito polno Areno. Nemogoče je odigrati večjo, pomembnejšo tekmo, kot je tista z Veszpremom, za te je vredno igrati rokomet!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
28. 03. 2024 09.46
+6
Res sramota da nam tole prenašate Slovenijo nogomet pa ne.Uvrstitev na EP in tekma proti Portugalski pa brez prenosa.
fronza
28. 03. 2024 08.10
+5
Za Organove ekipe prenos na TV nujno DA, ZA SLO REPREZENTANCO PA K...!
fronza
28. 03. 2024 09.10
+2