Drugi športi

Tamše: Brez presenečenj! Da slučajno samega sebe ne presenetim …

Celje, 11. 10. 2014 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše je zelo vesel zmage nad Čehovskimi medvedi. Misli je skupaj s fanti takoj po dvoboju v Čehovu preusmeril k prvenstvenemu dvoboju z Ormožem, šele nato pa pride na vrsto razmišljanje o Veszpremu.

Slovenski rokometni državni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, so po prvi zmagi letošnje sezone lige prvakov, misli usmerili proti nadaljevanju državnega prvenstva, šele nato pa bodo razmišljali o naslednjem evropskem tekmecu, bogatem madžarskem Veszpremu. Prvenstveni dvoboj z Ormožem pa bo tudi priložnost, da posamezniki dvignejo kakovostno raven. "To imam v načrtu. Dobili bodo več priložnosti na tekmah državnega prvenstva, a če na teh dvobojih ne bo šlo, potem pa tudi na tri stopnje bolj kakovostnem tekmovanju, ne bo šlo," je za 24ur.com povedal trener Celjanov Branko Tamše, ki se zaveda, da bo potrebno v prihodnje najti rešitev tudi za obetavnega Miho Zarabca.

Michal Kasal bo moral na naslednjih obračunih, vsaj v napadu, 'razbremeniti' Ivana Sliškovića.
Michal Kasal bo moral na naslednjih obračunih, vsaj v napadu, 'razbremeniti' Ivana Sliškovića. FOTO: Miro Majcen

Po izvrstni predstavi z Vardarjem, se namreč vsi tekmeci v prvi vrsti pripravljajo nanj, ga pogosto tudi 'odrežejo' iz igre. "To nam je bilo takoj jasno. Ko nekdo odskoči in zabija Arpadu Šterbiku, kot za stavo, drugače tudi ne more biti. Tudi v državnem prvenstvu ne pričakujem nič drugega. V igri 5 na 5 se nato odpira več prostora, Miha pa se lahko bolj spočit vključi v napadalne akcije," je dodal Tamše, ki dobro ve, da bodo domači tekmeci skušali izkoristiti tudi utrujenost Celjanov. Dolgo rusko popotovanje, zaradi česar so bili primorani odpovedati tudi trening v Čehovu, je pustilo posledice.

Brez presenečenj
Čeprav bi mnogi pričakovali, da bo Tamše na prvenstvenem obračunu z Ormožem spočil nekatere nosilce igre in priložnost ponudil vsem, ki imajo letos simbolično minutažo, se to ne bo zgodilo. "Ne želim preveč presenečati tekmeca, da ne bi na koncu sam sebe presenetil. Zanesljivo bom 2 – 3 nosilce posadil na klop in več minut namenil tistim, ki igrajo manj, a to še zdaleč ne pomeni, da bi zamenjal celotno postavo," je zaključil šef celjske stroke. Dejstvo je, da bosta morala obetavni Šime Ivić in češki talent Michal Kasal dajati več, da Živan Pešić ta hip gleda v hrbet Vidu Poteku in Blažu Blagotinšku. Glede na desjtvo, da so Hrvat, Čeh in Srb v Celje pripotovali kot okrepitve, mnogi pričakujejo tudi njihov izdatnejši doprinos k doseganju zastavljenih ciljev.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fghfhfhfhf
12. 10. 2014 12.03
Ma super najmlajsa ekipa v ligi pravkov...odlicna tekma proti medvedom..Tamše je preporodil Celje..po tistem ko so odslovili Kokšarova je to prva najboljsa poteza kluba ko so pripeljali Tamšeta! ajmo celje!!!! ENKRAT CELJE VEDNO CELJE !!!!!!!! :)
CFC1
11. 10. 2014 15.18
+11
Gremo Celjani. Igrajo dobro (prva 6) ostali pa pokažejo odločno premalo. Če se zgoraj navedeni vsaj malce zbudijo iz sedaj že kar dolgega spanca, lahko premagamo tudi favorite v skupini (realno), ker prva sedmerka je res odlična (od vratarjev ail Skok ali Lesjak), ampak ti ne morejo igrati vseh 60 min in tako ko jih Tamše zamenja igra v hipu pade. Tako, da te okrepitve se naj prebudijo pa res lahko potem računamo še na napredovanje iz skupine smrti! Enkrat za Celje vedno za Celje!