Drugi športi

Tamše: Lepo je imeti v svojih vrstah evropskega prvaka!

Celje, 29. 01. 2018 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener rokometašev Celja Pivovarne Laško Branko Tamše še nekaj dni ne bo mogel računati na člana evropskih prvakov Daniela Dujšebajeva, saj mladega Španca čaka sprejem v domovini, v Slovenijo pa naj bi se vrnil šele konec tedna.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so začeli s pripravami na morda celo odločilni mesec letošnje sezone. Na dvoboju s PPD Zagrebom lahko potrdijo pot na zaključni turnir najboljše četverice v regionalni ligi SEHA, proti Paris Saint Germainu lahko ohranijo realne možnosti za nastop v osmini finala Lige prvakov. Trener Branko Tamše bo lahko resne priprave na prva v nizu pomembnih obračunov, začel šele danes, saj so se slovenski reprezentanti (Žiga Mlakar, Matic Suholežnik, Urban Lesjak in Borut Mačkovšek) šele dobro priključili vadbi, nekoliko kasneje pa bo prišel član evropskih prvakov Špancev Daniel Dujšebajev. "Kar se tiče Danija si zasluži vse čestitke, to je veliko rpiznanje zanj. Očitno se mu je selitev k Celju Pivovarni Laško obrestovala, v šestih mesecih, kolikor je z nami je napredoval. Skozi kakovostne tekme v ligi SEHA in Ligi prvakov je napredoval, kot igralec, z dobrimi nastopi si je zagotovil vpoklic v špansko reprezentanco in zaigral na evropskem prvenstvu. Španci so prvič evropski prvaki in biti zraven je nekaj izjemnega," je za 24ur.com povedal Branko Tamše.

Daniel Dujšebajev je pred začetkom letošnje sezone oblekel dres Celja Pivovarne Laško, zdaj pa se že veseli nadaljevanja Lige prvakov in prihoda Paris Saint Germaina v Zlatorog.
Daniel Dujšebajev je pred začetkom letošnje sezone oblekel dres Celja Pivovarne Laško, zdaj pa se že veseli nadaljevanja Lige prvakov in prihoda Paris Saint Germaina v Zlatorog. FOTO: SEHA

V reprezentančnem premoru so bili slovenski prvaki začasno brez šestih igralcev, saj se je Kristian Bećiri uvodnih nekaj dni poti s hrvaškimi reprezentanti. Zlata medalja mlajšega od bratov Dujšebajev pa bo zagotovo služila tudi, kot spodbuda za vse druge Tamšetove izbrance: "Vsekakor mora biti njegova medalja spodbuda za druge. Spodbuda v smislu, da se s trdim delom daleč pride. Spodbuda vodstvu kluba in stroki, ki se trudi, da bi v prihodnje še večjemu številu igralcev pomagala, da si zagotovijo reprezentančni dres. Ne le slovenskega, saj imamo v naši zasedbi tudi takšne fante, ki opozarjajo nase in prihajajo od drugod. Sigurno sem vesel tega, kar jim uspeva, a EP je preteklost in začenjajo se novi boji za točke na dveh frontah, kmalu tudi državno prvenstvo."

Zaskrbljeni Dujšebajev
Kdaj natančno se bo član zlate španske zasedbe vrnil v klub zaenkrat ni znano, a najverjetneje bo to v četrtek. "Sinoči sem bil na finalu v Zagrebu in zelo zanimivo je bilo, ko me je klical Dani. Dejal je, da v primeru osvojitve naslova evropskih prvakov mora v Španijo, na sprejem, ki jim ga pripravljajo. Da se bo vrnil šele v sredo. Dejal sem mu naj bo z mislimi pri finalu, pri izpolnitvi ciljev! Dejal je, da bi to pomenilo, da se vrne šele v sredo, a povsem razumljivo je, da mu bomo po napornem evropskem prvenstvu namenili še kakšen dan počitka," je zaključil Tamše, ki ga bo v nadaljevanju sezone še kako potreboval. S svojim doprinosom v obrambi in napadu predstavlja veliko nevarnost za tekmece, vsaj še leto in pol kolikor bo nosil dres Celjanov, pa bo eden stebrov celjske zasedbe in brez dvoma komaj čaka, da bo po zadnjem uspehu, samo še bolj motiviran prihajal na treninge in tekme kluba.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.