Drugi športi

Tamše: Tisti, ki ne bodo igrali v obrambi, tudi v napadu ne morejo računati na minute!

Celje, 05. 09. 2014 10.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Državni rokometni prvaki, igralci Celja Pivovarne Laško, bodo v novo tekmovalno leto krenili z najmlajšo zasedbo v zgodovini kluba, trener Branko Tamše pa verjame, da mladost ni merilo, ampak le kakovost. Poudarja, da tisti, ki ne bodo igrali v obrambi, tudi minut v napadu naj ne pričakujejo.

Močno spremenjene zasedbe niste prevzeli sredi sezone, ampak na samem začetku priprav. Koliko zastavljenega programa ste oddelali?
"Moram reči, da smo optimalno oddelali vse tisto, kar smo si zastavili. Pri tem bi rad pohvalil vse najtesnejše sodelavce, ki so dali vse od sebe. Malce me moti, če se lahko tako izrazim, da skozi celotne priprave nismo bili kompletni. Mlajši so imeli namreč reprezentančne akcije s kadeti oz. mladinci. Upam, da se jim to ne bo preveč poznalo na uvodnih dvobojih sezone, kakšno slabšo tekmo pa jim je potrebno oprostiti. Vsem zaupam, ko bo potencial igralcev razvit do želenega nivoja pa bo vsem nam veliko lažje."

Luka Žvižej je najiskušenejši posameznik v celjski zasedbi.
Luka Žvižej je najiskušenejši posameznik v celjski zasedbi. FOTO: Damjan Žibert

Letos imate na vsakem igralnem položaju po vsaj 2 igralca. Ste glede na kakovost že uspeli sestaviti udarno postavo?
"Cilj je imeti vsaj dva kakovostna posameznika na igralnem položaju, saj lahko le tako igraš na treh frontah. Veliko je novih fantov, redki imajo izkušnje z ligo prvakov, želim pa si čim manj porodnih krčev. Že zdaj lahko povem, da tisti, ki ne bodo igrali v obrambi, tudi v napadu ne morejo računati na svoje minute, udarne postave pa še nimam. Veseli konkurenca na vseh igralnih položajih. To je eden izmed predpogojev za uresničitev zastavljenih ciljev, ki so v Celju vselej visoki."

Kako so igralci sprejeli zadnje psremembe, slovo športnega direktorja Romana Pungartinika?
"Te stvari gredo mimo igralcev najhitreje. Oni so tu, da opravijo svoje delo. Klubsko vodstvo je predstavilo kaj in kako naprej. To ni dobrodošlo, ampak verjamem, da nihče ne razmišlja o teh stvareh, ampak le delu na terenu. Potrebno bo zapolniti vrzeli če bi se pojavile, skupaj najti najboljše rešitve. Ostajamo osredotočeni na tisto, zaradi česar smo prišli v klub. Torej na treninge, delo in tekme!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bešamel
05. 09. 2014 15.10
+1
Še plače bo treba potalat, potem bo pa mogoče šlo. ;)
POVEMRESNICO
05. 09. 2014 13.30
+3
Čim več uspeha vam želim vsem skupaj.Pogumno v boj.
štajerc55
05. 09. 2014 12.57
+3
BRAVO BRANČ !! NAJBOLJŠI TRENER V SLOVENIJI
štajerc55
05. 09. 2014 12.57
+3
BRAVO BRANČ !! TI SI DALEČ NAJBOLJŠI TRENER V SLOVENIJI !!!!!!!!
bgdfgfdgdfg
05. 09. 2014 12.12
+6
Tamše vec kot odlicen trener!!Enkrat za CELjE vedno za CELjE !!!!!!
CFC1
05. 09. 2014 11.11
+5
Slovenski Ponos! Enkrat za Celje vedno za Celje!