Drugi športi

Tamše: V naši skupini so vsaj tri ekipe, ki v tej sezoni želijo nastopiti na sklepnem turnirju

Celje, 25. 09. 2014 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je uvodna tekma v evropski ligi prvakov v sezoni 2014/15. Aktualni državni in pokalni prvak ter edini slovenski predstavnik v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini bo gostil makedonski Vardar iz Skopja.

Branko Tamše
Branko Tamše FOTO: RK Celje
Junijski žreb lige prvakov na Dunaju je celjski zasedbi namenil skupino smrti, v njej so same imenitne in ambiciozne ekipe, ki so v bližnji preteklosti imele pomembno vlogo na evropski klubski sceni. Poleg zvezdniškega madžarskega Veszprema so v skupini C še nemški Rhein-Neckar Löwen, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier, kjer igra kar pet slovenskih reprezentantov (Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek) ter makedonski Vardar iz Skopja. Za makedonskega podprvaka, kjer je alfa in omega bogati ter nekoliko kontroverzni ruski bogataš Sergej Samsonenko, igrajo številni vrhunski igralci, kot so Hrvat Blaženko Lacković, Rusa Timor Dibirov in Aleksej Rastvorcev, nekdanji srbski reprezentančni vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, v tem bogatem skopskem klubu pa so tudi trije nekdanji člani celjskega kluba: Slovenec Matjaž Brumen, Srb Alem Toskić in Rus Sergej Harbok.

Navijači RK Celje Pivovarna Laško bodo močno orožje aktualnih prvakov v Zlatrorogu.
Navijači RK Celje Pivovarna Laško bodo močno orožje aktualnih prvakov v Zlatrorogu. FOTO: Miro Majcen

"V naši skupini so vsaj tri ekipe, ki v tej sezoni želijo nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu. To so Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Vardar. Imamo srečo, da se bomo pomerili s tako kakovostnimi zasedbami, za našo mlado ekipo je to vsekakor izjemno velik izziv," je o "skupini smrti" dejal trener celjske ekipe Branko Tamše in natrosil številne komplimente na račun makedonske ekipe. "Skopska zasedba je izkušena in zrela, v tej sezoni ima najvišje cilje. Nevarna je iz vseh položajev. V napadu moramo biti maksimalno preudarni in strpni pri naših strelih na gol. Upam, da Šterbik ne bo imel svojega dne, v primeru njegovih obramb namreč sledi nevarnost hitrih nasprotnih napadov. Kakovostno se moramo vračati v obrambo in tekmecu preprečiti hitro izvajanje žoge s sredine igrišča. V napadu so vsi nevarni, izpostavil pa bi Harboka, ob Šterbiku zagotovo največja okrepitev makedonske ekipe v tej sezoni," je dejal Tamše in dodal: "V prvi vrsti si želim, da bi moja ekipa igrala obrambo na najvišji možni ravni. To bo naša najmočnejša karta na sobotni tekmi, le v tem primeru se lahko enakovredno zoperstavimo Vardarju."

Luka Žvižej
Luka Žvižej FOTO: Damjan Žibert

"Za Vardar igrajo samo vrhunski igralci iz celotne Evrope, sploh ne vem, koga bi posebej izpostavil, a na igrišču vselej zmaguje ekipa in ne posamezniki," je na novinarski konferenci v Mercatorjevem centru v Celju dejal kapetan Luka Žvižej in dodal: "Če bomo na sobotni tekmi v Zlatorogu prikazali čvrsto predstavo, predvsem tu mislim na našo obrambo, potem se lahko nadejamo ugodnemu izidu."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sergej20
25. 09. 2014 23.40
+1
prenos bo na šport tv1 med celjem in vardarjem
CFC1
25. 09. 2014 20.50
+12
24 ste mal narobe napisali. V tej skupini so šteri Legendarne ekipe. NMed jimi so tudi Celjani po mojem mnenju. Res majo mlado, a zelo talentirano ekipo z odličnim trenerjem. Realno gledano lahko še zelo presenetijo, so zelo sposobni. Enkrat za Celje vedno za Celje!