Drugi športi

Padel zastor nad teniško sezono, najboljši so Kavčič, Hercogova in Rola

Ljubljana, 13. 12. 2015 13.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Teniška zveza Slovenije je z zdaj že tradicionalno prireditvijo v ljubljanskem Milleniumu sklenila tekmovalno sezono in spustila zastor nad letom 2015. Priznanji za najboljša igralca leta sta dobila Polona Hercog in Blaž Rola, Grega Žemlja pa je bil nagrajen za največji vzpon po lestvici ATP.

Zaključna prireditev Tenis Slovenije v športnem centru Millenium v BTC je postregla z dvema teniškima turnirjema in zaključno podelitvijo najboljšim slovenskim teniškim igralcem.Priznanji za najboljša igralca leta sta dobila Polona Hercog in Blaž Rola, Grega Žemlja pa je bil nagrajen za največji vzpon po lestvici ATP. Med dekleti je že vrsto let na slovenskem vrhu Polona Hercog (74. WTA), medtem ko je pri fantih najvišje uvrščeni Slovenec Blaž Rola (145, ATP).

Priznanja so prejeli tudi najvišje uvrščeni igralci na lestvici TZS v posameznih starostnih kategorijah. To so Jon Lan Šuntar, Maja Zucchiati, Jan Kupčič, Pia Lovrič, Anže Arh, Kaja Juvan, Sven Lah in Tamara Zidanšek. Za najboljšega trenerja leta je bil izbran Zoran Kranjc, ŽTK Maribor je že trinajstič zapored postal najboljši klub v Sloveniji, nagrado za izredne dosežke v slovenskem tenisu pa je posthumno prejel Andrej Jeras.

Direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič, Kaja Juvan, Nina Potočnik, Manca Pislak in predsednik Tenis Slovenija Marko Umberger.
Direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič, Kaja Juvan, Nina Potočnik, Manca Pislak in predsednik Tenis Slovenija Marko Umberger. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Prav tekmovanje v Davisovem pokalu bi prihodnje leto lahko postalo poslastica za slovenske fante. Izbranci kapetana Blaža Trupeja bodo marca gostovali pri Romuniji, v kolikor Roli, Kavčiču in Žemlji uspe zmagati, jih na domačih tleh sredi julija čaka Španija. Direktor Tenis Slovenija Gregor Krušič je o prihajajočem letu dejal: "Davisov pokal se nam lahko izide kot pravljica. Proti Romuniji smo favoriti, ampak nikoli ne veš. Krovno teniško organizacijo v letu 2016 čaka veliko zgodb, med katerimi je zelo pomembna v Portorožu s turnirjem ATP Challenger Tilia Slovenia Open."

Letošnje leto je bilo pri Tenis Slovenija plodno, saj so organizirali več kot 200 turnirjev, s tistim glavnim v Portorožu pa ponovno pristali v svetovnem vrhu v konkurenci Challengerjev. Zato je predsednik Tenis Slovenija Marko Umberger z letom 2015 lahko zadovoljen: "Resnično smo ustvarili kar nekaj projektov na katere lahko ponosno pokažemo s prstom. Številni turnirji, pa ekipne lige, tudi zaključna prireditev v Milleniumu, so dokaz, da se tenis dobro razvija. Imamo odlično generacijo mladih teniških igralk, le fantje so morda nekoliko obstali. Sem pa prepričan o novem preboju naših najboljših igralcev med najboljših sto na svetu." 

Na zaključku teniške sezone v Sloveniji, kjer pravzaprav vsi tekmovalci nemoteno trenirajo naprej, so na novinarski konferenci nastopila tudi tri izjemno perspektivna dekleta: Manca Pislak, Nina Potočnik in Kaja Juvan. Še posebej navdušuje 15-letna Kaja Juvan, ki je med stoterico najboljših mladink na svetu, čeprav je od večine tri leta mlajša.

Številni obiskovalci športnega centra Millenium so v ekshibicijskem dvoboju lahko videli letos upokojenega košarkarja Marka Miliča, nekdanjega smučarja Mitjo Dragšiča ter Andrejo Klepač in Blaža Kavčiča. Zmagala sta Klepačeva in Dragšič.

Na ekshibicijski tekmi so nastopili Andreja Klepač, Mitja Dragšič, Blaž Kavčič in Marko Milič.
Na ekshibicijski tekmi so nastopili Andreja Klepač, Mitja Dragšič, Blaž Kavčič in Marko Milič. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

U4
13. 12. 2015 21.00
Res ste dobri.