Drugi športi

Tiger Woods tako slabo še ni igral, Scheffler v najboljšem položaju

Augusta, 14. 04. 2024 10.26 | Posodobljeno pred 15 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prvi igralec sveta Scottie Scheffler si je zagotovil najboljše izhodišče za drugo zmago na 88. golfskem turnirju najvišje kakovostne ravni masters v Augusti v Georgii. Sedemindvajsetletni Američan vodi po tretjem dnevu bojev na tem turnirju z nagradnim skladom 18 milijonov ameriških dolarjev oziroma 16,9 milijona evrov.

Scottie Scheffler si je pred odločilnim obračunom zagotovil prednost pred rojakoma Collinom Morikawo (210) in Maxom Homo (211 udarcev) z 209 udarci, sedmimi pod parom igrišča (72). Branilec naslova, Španec Jon Rahm, zaseda 28. mesto z 221 udarci, pet nad parom.

Superzvezdnik Tiger Woods, ki je še 24. po vrsti zaigral v odločilnem delu turnirja, je doživel nepričakovani polom. Petnajstkratni zmagovalec največjih turnirjev, tako imenovanih majorjev, je tretji dan turnirja potreboval 82 udarcev za 18 lukenj. Tako slabo na mastersu v Augusti še ni igral.

S skupno 227 udarci, 11 nad parom igrišča, je nazadoval na izenačeno 52. mesto. Woodsa je jezilo veliko preveč napak na igrišču za golf, ki ga pozna bolje kot kdor koli drug: "Samo žogico sem udaril na mesta, kamor vem, da je ne bi smel," se je jezil.

Tiger Woods
Tiger Woods FOTO: AP

Dan prej se je dolgoletni prvi igralec sveta zapisal v zgodovino golfa. V odločilni del turnirja masters se je uvrstil 24. zapored, kar ni uspelo še nobenemu igralcu pred njim. Od svoje prve zmage na mastersu leta 1997 se je Woods vedno kvalificiral za finalna dva odločilna kroga ob koncu tedna, ko je nastopil v Augusti.

Kljub težavam želi Woods igrati v zadnjem krogu. "Moja ekipa me bo pripravila," je dejal. "To bo dolga noč in dolgo ogrevanje, vendar bomo pripravljeni."

Woods si je februarja 2021 v hudi prometni nesreči večkrat zlomil desno nogo. Od takrat je nastopil na le nekaj izbranih turnirjih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.