Drugi športi

Tilia Masters: Vsi najboljši mladi igralci, prihodnost slovenskega tenisa na enem mestu

Ljubljan, 06. 10. 2014 09.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V sklopu projekta Tilia Tenis je Zavarovalnica Tilia generalni pokrovitelj teniškega turnirja Tilia Masters, ki se bo vse do srede odvijal na Otočcu.

Zavarovalnica Tilia je že leta 2013 postala generalni pokrovitelj Teniške zveze Slovenije. Skupaj so zasnovali dolgoročni projekt Tilia Tenis, v okviru katerega podpiramo tenisa na vseh ravneh - profesionalni, rekreativni in tudi najmlajše teniške navdušence. Po izredno odmevnem in uspešno izpeljanem julijskem Tilia Slovenia Open so tudi za mlajše pripravili turnir, kjer lahko sodelujejo le najboljši - Tilia Masters. V sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije in Teniškim klubom Krka Otočec letos prvič organizirajo zaključne turnirje sezone vseh kategorij na eni lokaciji in v enem terminu. Na dogodek Tilia Masters ki potek na teniških igriščih TK Krka Otočec med 4. in 8. oktobrom, se je uvrstilo po 12 najboljših igralcev in igralk v svojih kategorijah (do 12 let, do 14 let, do 16 let, do 18 let in člani), pri čemer je merilo uradna lestvica TZS. Na TK Krka Otočec so se zaključili turnirji za kategoriji do 12 in 16 let, s turnirjem pa so že pričeli člani in članice. Pri deklicah do 12 let je postala zmagovalka Živa Falkner, ki je s 6:2, 7:5 premagala Pio Lovrič, pri dečkih pa je zmagal Blaž Vidovič, ki je s 7:6, 7:6 premagal Samuela Patea. Pri dekletih do 16 let je Veronika Erjavec s 6:1, 7:5 premagala Hano Mraz, pri fantih pa je zmagovalec postal Sven Lah, ki je s 6:4, 6:3 premagal Nejca Sitarja.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO:

Na otvoritvi Tilia Masters turnirja se je poleg  predsednika Teniške zveze Slovenije Marka Umbergerja direktorja Terme Krka Jožeta Berusa, direktorja Terme Krka pridružil tudi letošnji zmagovalec ATP Challenger Tilia Slovenia Open, Blaž Kavčič, ki je dejal: "Najprej hvala Teniški zvezi Slovenije in generalnemu sponzorju Zavarovalnici Tilia, ker sta me povabila na dogodek. Ker sem poškodovan in trenutno v Sloveniji, sem se povabilu z veseljem odzval. Lepo je videti vse najboljše mlade igralce zbrane na enem mestu. Imam lepe spomine na Masters saj sem prav tu, na Otočcu, zmagal Masters do 14 let. Tukaj smo igrali tudi nekaj Davis Cup srečanj, med drugim smo tukaj ugnali Bolgarijo in prav na tem igrišču sem pred štirimi leti premagal Grigorja Dimitrova. Vsem tekmovalcem želim čim več dobrih dvobojev in si želim, da bi jih bilo čim več, ki bi sledili nam – profesionalnim igralcem. Z veseljem pa si bom ogledal tudi nekaj dvobojev."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.