Drugi športi

Tim Gajser novo sezono začel s četrtim mestom

Doha, 01. 03. 2015 08.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Z dirko v Katarju se je začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Na najvišji ravni bosta tudi letos tekmovala dva slovenska dirkača, v razredu MX2 Tim Gajser, ki je v Losailu začel s četrtim mestom, ter v razredu MxGP Klemen Gerčar, ki pa bo nastopal le na evropskih dirkah.

Tim Gajser se je lani zelo izkazal v svetovnem prvenstvu; v razredu MX2 je bil na koncu peti, še posebej ob koncu sezone pa je nizal vrhunske uvrstitve in bil velikokrat na stopničkah. Tovarniška ekipa Honde je z njim podaljšala sodelovanje vsaj še za dve leti. Gajserja nato ni ustavila niti poškodba, ko je septembra na dirki za pokal narodov padel in si poškodoval vretenca. Pozimi je bil spet na motorju, z ekipo Honda Gariboldi pa se je skušal kar najbolje pripraviti na nove izzive, ki ga čakajo v letu 2015. Že lani je dosegel veliko, manjkala mu je le skupna zmaga na dirki v seštevku obeh voženj, ima pa že drugo in tretje mesto na stopničkah. "Kar ne morem dočakati, da se začne zares. Motor je zelo dober, Honda se je res izkazala in nastopi na italijanskih dirkah so pokazali, da smo pravi. Pred prvo dirko v SP v Katarju ne bomo tvegali, nenazadnje jih je na sporedu 18 in niso samo prva mesta tista, ki lahko na koncu prinesejo zmago," je pred začetkom sezone razmišljal 18-letni slovenski dirkač.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:

Na edini dirki v sezoni pod žarometi se je slovenski dirkač prebil tik pod zmagovalne stopničke. Na koncu je bil skupno četrti, potem ko je zbral 32 točk, v prvi vožnji je bil četrti, v drugi pa sedmi. Skupne zmage se je veselil Nizozemec Jefferey Herlings, ki je dobil obe vožnji in končal s polnim izkupičkom 50 točk, drugi je bil z 42 točkami Belgijec Julien Liebe, tretji pa Francoz Dylan Ferrandis (38). V najmočnejšem razredu MXGP je uvodno zmago dosegel Nemec Maximilian Nagl z dvema posamičnima zmagama in 50 točkami, Belgijec Clement Desalle je bil dvakrat drugi in tudi skupno na drugi stopnički s 44 točkami, tretje mesto pa je pripadlo Francozu Gautierju Paulinu z 38 točkami.

Na prvi dirki na startu še ni bilo Klemna Gerčarja. Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3, ki je lani prvič okusil razred MXGP, se je namreč pred novo sezono odločil za lastno ekipo 62 MotorSport, nastopal pa bo na evropskih dirkah v razredu MXGP, na dirkah nemškega prvenstva ADAC in v slovenskem državnem prvenstvu. Dirkal pa bo z motocikli znamke Husqvarna. Gerčar ima tako do svojega začetka sezone še nekaj časa, saj se bodo iz Katarja dirkači podali na Tajsko, kjer bo dirka 8. marca v Nakhonchaisriju, svetovno turnejo pa bodo končali 29. marca v argentinskem Neuquenu. Prva evropska postaja bo italijanska Pietramurata 19. aprila.
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DucatiDu?e
01. 03. 2015 12.42
+8
Sicer sem spremljal včeraj šele tretjo dirko motokrosa in Gajserja ne poznam tako dobro ter kaj je že vse osvojil (morem prečekirat po netu), ampak da je v svetovnem prvenstvu tako uspešen- vsaka čast. Lani sem začel šele prvič spremljat, zadnji 2 prizorišči in je skupno končal peti v prvenstvu. Eno dirko je posamično celo dobil če se ne motim, mislim da prav zadnjo v sezoni. Aja če bo še naprej nadaljeval tako uspešno, bodo še po njem začeli pljuvat od foušije razni Fiftgeari, Mitutoyi itd. Kot to počnejo po drugih športnikih pod drugimi novicami. Še posebej po Tini. Le tako naprej Tim, zanimiv, atraktiven dirkaški šport z ogromno prehitevanji, dosti kontaktov! V drugi vožnji tudi kar nekaj padcev, sploh puno voznikov Kawasakija na tleh.
MitraljezovDarko
01. 03. 2015 09.58
+7
NikPlošnik
01. 03. 2015 09.35
+7
Čestitke za četrto mesto. Škoda za tisto napako v drugi dirki. Tam je super rešil že skoraj nemogoče, žal pa izgubil stik z vodilno grupo. Pa zelo dobro napisan članek, črna pika je edino fotografija, ki je stara ene 3-4 leta, ko je še vozil poltovarniški KTM.
AnjaMarquezista
01. 03. 2015 09.57
+4
Točno tak. Pa video bi še lahko dali, vrhunci mx2 razreda se najdejo na y-tubu. Pa da vam pomagam 24ur... kanal se imenuje "mxgptv".
colio
01. 03. 2015 11.53
+2
Motorstv je imel prenos ,kakor bo tudi prenašal vse letošnje dirke v razredu MX2 !!
DucatiDu?e
01. 03. 2015 12.47
+3
Pa na slovenskem programu šport tv. Lohka bi pa 24ur vseeno od zgori dodal posnetek highlightsov pod novico, npr. za tiste ki dirke včeraj niso gledli. Po moje se najde na spletu.
HAILWOODmike
01. 03. 2015 08.44
+14
Cestitam za napisan clanek! Celo presenecen... tim je vozil vrhunsko!!!