Drugi športi

VIDEO: Tim Gajser peti v Argentini

Buenos Aires, 30. 03. 2015 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tretji dirki sezone svetovnega prvenstva v motokrosu v argentinskem Neuquenu je slovenski dirkač Tim Gajser osvojil peto mesto v razredu MX2. Zmagal je Francoz Dylan Ferrandis, v najmočnejšem razredu MXGP pa je slavil Nemec Maximilian Nagl.

Tako kot na prvih dveh postajah SP je tudi v Argentini nastopil le en slovenski predstavnik. Tim Gajser je v razredu MX2 končal na skupno petem mestu, potem ko je dan začel z 12. mestom v prvi vožnji. Na premierni preizkušnji na najvišji ravni v Neuquenu je prvo vožnjo dobil Dylan Ferrandis pred Latvijcem Paulsom Jonassom in Britancem Maxom Anstiejem. Gajser je nato po 12. mestu v drugi vožnji prišel precej višje, v tesnem boju se je prebil do četrtega mesta, pred njim so bili le Nizozemec Jeffrey Herlings, Ferrandis in Jonass. Skupno je bilo to dovolj za peto mesto, kar je druga najboljša uvrstitev v sezoni, ki jo je Gajser začel s četrtim mestom v Katarju in nadaljeval z 11. na Tajskem. Danes je skupno zmago slavil Ferrandis s 47 točkami, Jonass jih je zbral 42, Švicar Jeremy Seewer pa 32. Peti Gajser je v seštevek SP dodal novih 27 točk. Skupno je prvi Herlings s 125 točkami, prav toliko jih ima tudi Ferrandis, tretji je Jonass (112). Gajser je sedmi z 79 točkami.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:

V najmočnejšem razredu MXGP je zmagal Nemec Maximilian Nagl s 45 točkami; toliko jih je za zmago in tretje mesto zbral tudi Francoz Clement Desalle, a je odločala boljša druga vožnja in prvo mesto Nemca, tretji pa je bil s 44 točkami za dve drugi mesti Italijan Antonio Cairoli. Isti dirkači vodijo tudi skupno, Desalle ima 133 točk, Nagl in Cairoli pa po 123.

Na naslednji dirki bo v najmočnejšem razredu nastopil tudi Klemen Gerčar. Nekdanji svetovni prvak v razredu MX3 se je pred novo sezono v MXGP odločil za tekmovanje z lastno ekipo 62 MotorSport, a je izpustil uvodne tri neevropske dirke. Za ogrevanje je Gerčar konec tedna nastopil na dirki evropskega prvenstva v Brežicah ter v razredu MX open dobil obe vožnji in tudi skupno zmagal na dirki.

Prva evropska postaja svetovnega prvenstva, na kateri bosta tekmovala Gajser in Gerčar, bo italijanska Pietramurata 19. aprila.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oildome
30. 03. 2015 16.48
+6
Bravo Dekiiii, vsečkam :) Drugače pa premalo novic iz sveta motokrosa.. Res zalostno da pisete o vseh nepomembnih piz.....h in ne o takih uspehih ki si zasluzijo spostovanje!!!!
waga7
30. 03. 2015 12.42
+10
hura za vse naše krosiste, zaslužijo si svojo rubriko
Dekiiiiiiii
30. 03. 2015 10.58
+12
Če pišete o Timu Gajserju, bodite vsaj tako spoštljivi da objavite vrhunce razreda MX2 in ne MX1 kjer na tej dirki še niamo imeli predstavnika sploh v tem razredu....Mislim sramota za 24ur reees!!!...Če ne poiscete dovolj informacij naj vam js povem da Tim vozi v razredu MX2!!!!