Drugi športi

Tim Gajser zmagal na dirki v Nemčiji

Leipzig, 21. 06. 2015 19.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosist Tim Gajser je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva razreda MX2 v nemškem Teutschenthalu. Gajser je za drugi zaporedni uspeh v tem tekmovanju po dirki v Italiji pred tednom dni in že tretjega v sezoni zmagal v prvi vožnji in bil drugi v drugi, za kar je dobil 47 točk.

Gajserju gre v zadnjem času vse kot po maslu. Nesrečna britanska preizkušnja, ko je zaradi padca na ogrevanju nato po zahtevi vodstva tekmovanja preventivno ostal brez nastopa, je že pozabljena, zdaj sta v ospredju dve zmagi. Potem ko je pred tednom dni slavil v italijanski Maggiori, je zdaj skupno zmago slavil še v nemškem Teutschenthalu. Aprila pa je dobil že dirko v italijanski Pietramurati. Že z zmago v kvalifikacijah je mladi slovenski as motokrosa napovedal, da bo to uspešen konec tedna. S prvim uspehom v kvalifikacijah si je priboril možnost izbire startnega položaja.

Na zahtevni stezi se je nato znašel odlično, precej manj dobro pa se je že prva vožnja razpletla za dva njegova tekmeca. Vodilni v skupnem seštevku Jeffery Herlings je namreč naredil veliko napako že na prvem skoku in trdo padel na tla, nato pa odpeljal v bokse. Boleče grimase in držanje za ramo niso napovedovali nič dobrega, njegova ekipa je pozneje sporočila, da si je zlomil ključnico in že odpotoval v domovino na operacijo.

Po nekoliko slabšem startu se je Gajser hitro prebil v ospredje in več krogov kot drugi preganjal Rusa Aleksandra Tonkova, dokler ni tudi ta pod pritiskom naredil napake in trdo odletel v zaščitno ogrado. Tudi Tonkov nato v drugi vožnji ni nastopil. Pot za Gajserja je bila tako odprta in z zmago v prvi vožnji je že postavil temelje za končni uspeh. Za njim sta končala Valention Guillod in Jordi Tixier.

Druga vožnja je bila manj dramatična, za Gajserja pa je bilo dovolj tudi drugo mesto. Britanec Max Anstie je bil v tej vožnji nepremagljiv, slovenski dirkač pa je vedel, da ima tudi na drugem mestu več kot dovolj točk za skupno slavje. Dirko je tako Gajser prepričljivo dobil, zbral je 47 točk, Anstie jih je imel 38, toliko kot tretji Guillod.

Tim Gajser v Belgiji do novih 28 točk, Klemen Gerčar do petih
Tim Gajser v Belgiji do novih 28 točk, Klemen Gerčar do petih FOTO:

Skupno je po devetih dirkah sezone kljub ničli še prvi Nizozemec Herlings s 398 točkami, Gajser pa je zdaj drugi z 298. Le točko za njim je sicer Guillod, Latvijec Pauls Jonas na četrtem mestu za Slovencem zaostaja 11 točk.

V razredu MXGP je bil Klemen Gerčar spet edini slovenski predstavnik, potem ko sta pred tednom dni nastopila tako on kot Matevž Irt. Nemčija za Gerčarja ni bila tako uspešna, saj je končal na skupno 23. mestu. V prvi vožnji je bil s krogom zaostanka 24., dobil jo je Francoz Romain Febvre pred Rusom Jevgenijem Bobriševim in rojakom Gautierjem Paulinom, drugo, v njej je bil Gerčar 21., pa je dobil Paulin pred Febvrejem in Belgijcem Kevinom Strijbosom. Nemško dirko je tako dobil Febvre s 47 točkami, Paulin drugi s 45, Strijbos pa tretji s 36.

Skupno je v vodstvu Febvre s 369 točkami pred Nemcem Maxom Naglom (360), tretji je Italijan Alessandro Cairoli s 352. Slovenca Irt in Gerčar sta 34. in 35. mestu, oba s po devetimi točkami. Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni v švedski Uddevali.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nejc Juvan?i?
23. 06. 2015 17.55
tv1256478
21. 06. 2015 23.00
+17
Tim Gajser! Od kod si doma? IZ MAKOL! ! KDO JE ŽE SLIŠAL ZA MAKOLE! SO HALOZE, SLOVENSKA BISTRICA JE TUKAJ! BRAVO TIM IN BRAVO ATA GAJSER! VEČ KOT PONOSNI SMO NA VAS!
mxman
21. 06. 2015 23.02
+11
res je na ateja sem pa pozabil prej kakšen človek je to!! res REŠPEKT najprej gajserju starejšem takoj za njim pa še timu res sta carja!! goo gajser familly
gregorinoo
21. 06. 2015 22.34
+15
Čestitke Tim!!, vsaka ti čast, ti si legenda SLO motokrosa, samo tako naprej. Upam da ti SLO mediji namenijo kaj več pozornosti (to si zaslužiš), da cela slovenija izve in navija za tebe. Go 243. Čestitke tudi Gerčarju
mxman
21. 06. 2015 21.59
+16
bravo tim!! ti si ponos sloveniji in slovenskem športu sam žogo bi mogu sabo vozit da bi te omenil še po tvju!!! drugače pa pohvale da vsaj na spletu poveste da je zmagal res BRAVO TIM CAR SI!!! aja pa ni Alessandro Cairoli ampak je Tony Cairoli
waga7
21. 06. 2015 20.25
+14
Vrhunsko, Tim! Še naprej brez poškodb! Čestitke tudi Gerčarju :))
mikeTHEbike
21. 06. 2015 20.16
+17
Wow!!! Svaka cast!