Drugi športi

Timu Marovtu na maratonu v Madridu prestižno priznanje

Madrid, 26. 04. 2024 10.45 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tim Marovt se pripravlja na nedeljski maraton v Madridu, še pred tem pa je v družbi najboljših španskih atletov prejel posebno priznanje corredor za navdihujočo zgodbo.

V preteklem letu je Tim Marovt iz Slovenskih Konjic sodeloval na maratonih v Dallasu, Manchestru, Parizu, Londonu, Ljubljani in na Dunaju. Poseben je bil njegov vzpon na najvišjo slovensko goro Triglav, ki sega do 2864 metrov nadmorske višine. Letos pa je že sodeloval na maratonu v Londonu.

Tim Marovt
Tim Marovt FOTO: Team TIIMSON

Ti dosežki so posebni, ker je pred leti pri deskanju na Havajih doživel hudo poškodbo. Julija 2014 je en sam trenutek spremenil tok njegovega življenja. Zdravniki so ugotovili hudo poškodbo hrbtenjače. Prognoza je bila zastrašujoča: "Nikoli več ne boste hodili. Sprejeti boste morali življenje v invalidskem vozičku."

Huda poškodba ga ni ustavila

Nekateri že poznajo Timovo neverjetno zgodbo o tem, kako je dosegel nemogoče. Namesto, da bi se vdal porazu, se je Tim podal na izjemno potovanje. Danes teče maratone po vsem svetu. Tokrat se bo prvič udeležil maratona v španski prestolnici.

"Na maratonih tečem ne le zaradi fizičnega izziva ali navdušenja zaradi tekmovanja, vendar zaradi samega sebe, saj je to način, s katerim se moja hoja iz dneva v dan izboljšuje. Tek je postal način, kako se ponovno vrniti v tekmovalni svet, kot sem v njem užival pred poškodbo. Po drugi strani: tečem pa tudi zato, da navdihnem druge, ki se morda soočajo s svojimi izzivi in ovirami. Želim jim pokazati in dokazati, da ne glede na to, kako težko je včasih življenje, vedno obstaja pot naprej, če ste se pripravljeni boriti," je ob prejemu prestižnega priznanja povedal Marovt.

Tim Marovt
Tim Marovt FOTO: Team TIIMSON

Priznanje corridor za navdihujočo zgodbo v družbi najboljših španskih atletov

Moč uma je odigrala ključno vlogo pri njegovem izjemnem okrevanju. Danes Tim s sodelovanjem na maratonih po vsem svetu navdihuje milijone ljudi po vsem svetu, da dosežejo svoje cilje in premagajo ovire.

S tem dokazuje, da je z močjo uma vse mogoče. Zato mu je španska atletska zveza pred nedeljskim maratonom Madrid 2024 včeraj podelila posebno priznanje corredor. V nedeljo pa se bo tudi sam podal na maratonsko pot v Madridu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rcarlos
26. 04. 2024 21.32
+1
Veliko takšnih primerov poznam, kjer imajo tudi voljo in se ne predajajo kar tako, ampak razlika med njimi in Timom je samo denar... Veliko si jih še osnovnih terapij ne more privoščit, on lahko dobi vse kar si zaželi, gre na terapijo ne glede na stroške... Jih poznam nekaj, ki še za osnove ne morejo poskrbet finančno, kaj šele da bi lahko doživljali svoje sanje kljub nesreči... Za takšne stvari bi morale poskrbet zavarovalnice, ne pa da se filajo z miljonskimi dobički, ljudje pa tak počasi hirajo... Drgač pa pejte do zaposlenih v tem podjetju Marovt pa vprašajte malo ljudi, kakšne plače kaj dobivajo ;)
Konan
26. 04. 2024 15.53
+2
Z polno ritjo pravijo je lahko, tud če si invalid, jih poznam, polni denarja, delavcem minimalne plače, oni pa furajo high life, če bi vsak invalid imel takšno oskrbo kot on vsak dan, osebni trenerji, zdravljenja terapije ni da ni, bi tud slo, pač vse mu je prinesen, navadnemu folku pač ne, čakaš terapije, če jih sploh dobiš npr, pa se tist ni nič, on je deležen vsak dan pedinanja, preseravanje
abmam
26. 04. 2024 13.20
-1
Maraton je vedno dolg 42 195 m, pa ne glede na to, ali tečeš v New Yorku, Bostonu ali pa v Kurji vasi!
slimy12
26. 04. 2024 13.02
+0
Bofur
26. 04. 2024 12.27
+2
načeloma ne bo tekel maratona, 42 km, ampak bo pretekel 10 km. drugače pa seveda navdihujoča zgodba
Traktor.
26. 04. 2024 11.54
+3
Vse čestitke.
Petarda10
26. 04. 2024 11.53
+5
Cestitke, drugace pa taksnih je malo morje...