Drugi športi

Tivoli se bo znova tresel pod težo udarcev

Ljubljana, 13. 11. 2013 17.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Konec tedna se nam v ljubljanski Hali Tivoli obeta prvovrstni borilni spektakel. Prvič namreč v Slovenijo prihaja organizacija Final Fight Championship. Na FFC 9 se bodo predstavili tudi najboljši domači borci.

Samo Petje bo tretjič nastopil pod okriljem FFC.
Samo Petje bo tretjič nastopil pod okriljem FFC. FOTO: Aljoša Kravanja

FFC 9 bo razdeljen na dva dela. Prvih šest borb bo potekalo po pravilih K-1, preostalih šest pa po pravilih MMA (mešane borilne veščine). Oba dela bosta imela močno slovensko udeležbo, saj bodo nastopili praktično vsi najboljši borci, kar ji dežela s sončne strani Alp premore. V prvem delu bodo nastopili Miran Fabjan, Samo Petje, Grega Smole, Mirko Vorkapić in Tadej Toplak, v drugem pa Primož Vrbinc in Lemmy Krušić. Za prvi vrhunec večera bi moral poskrbeti Samo Petje, ki bo po slabih štirih letih dobil priložnost, da se za poraz maščuje Hrvatu Mariu Katiću. "Od prve borbe sem veliko napredoval. Mislim, da sem naredil več korakov naprej kot on. Vse bom dal za zmago," je odločen Petje. Težka naloga čaka Fabjana, ki se bo udaril z odličnim Maročanom Ibrahimom El Bounijem: "El Bouni je zelo nevaren, saj ima izjemno močne udarce. Če me preseneti s kakšnim udarcem, me lahko nokavtira, če ne, pa ga čaka zelo dolga noč."

Mirana Fabjana čaka eden izmed težjih preizkusov v karieri.
Mirana Fabjana čaka eden izmed težjih preizkusov v karieri. FOTO: Damjan Žibert

Fabjan je pred tremi tedni sporno izgubil proti Stevanu Živkoviću, s katerim se bo tokrat pomeril njegov moštveni kolega Grega Smole. "Želim dokazati, da spadam v najboljšo organizacijo v tem delu Evrope. Stevan ne bo najtežji nasprotnik v moji karieri, a bo to nedvomno najpomembnejša borba," sporoča 24-letni Dolenjec. Piko na i prvemu delu spektakla bo postavil Vorkapić. Članu novomeškega Scorpion Gyma bo nasproti stal nekdanji prvak slovite organizacije Showtime Chris Ngimbi. "Premagal je najboljše borce. Ima zelo neugoden stil borbe. To bo dodaten izziv, saj mi več pomeni premagati borce, ki imajo uveljavljeno ime, kot da sem prvak. Tudi če imaš statistiko sto zmag in nič porazov, to ne pomeni nič, če si imel zanič nasprotnike," je pred petkovim obračunom povedal Vorkapić.

Lemmy Krušić (desno) bo pred domačimi gledalci lovil 14. zmago v karieri.
Lemmy Krušić (desno) bo pred domačimi gledalci lovil 14. zmago v karieri. FOTO: Damjan Žibert

Tudi del, ki bo namenjen t. i. prosti borbi (MMA), bo slovensko obarvan. Kot prvi bo v FFC ring stopil Krušić. Nasprotnik 24-letnega Ljubljančana bo njegov še do nedavnega zelo dober prijatelj Srb Vaso Bakočević. "Vse se je začelo, ko je moj prvotni nasprotnik odpovedal borbo in organizator je poklical Vasa, še prej pa mi je povedal, da bo to storil. Nisem se želel boriti, saj sva bila zares dobra prijatelja. Na koncu je izpadlo tako, kot da sem jaz sprejel borbo, a jo je v bistvu on. V vsako borbo grem miren in tudi tokrat bo tako. Pričakujem zmago, ne vem pa, na kakšen način mi bo to uspelo," je nastali položaj razložil Krušič. Tik pred borbo večera, v kateri se bo predstavil nekdanji UFC borec James McSweeney, bo nastopil Vrbinc. 'Domači matador' je pred tremi tedni v Zagrebu z nokavtom premagal  Dušana Džakića, tokrat pa se bo pomeril z Avstrijcem Josefom Leitnerjem. "Nasprotnika ne poznam. Na internetu sem našel samo dve njegovi fotografiji, tako da je popolna neznanka. To pa nikakor ne pomeni, da je slab. Pripravljam se na dobrega nasprotnika in ga nikakor ne podcenjujem," je dejal Vrbinc, ki bo v Tivoliju lovil osmo zmago v karieri. Borilni spektakel se bo sicer v petek začel ob 19.30, še pred tem pa v četrtek borce čaka uradno tehtanje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

snetaskejra
14. 11. 2013 15.57
bo kje prenos? stream?
Venividivici1
14. 11. 2013 07.03
-2
Kwa albo Želva tud-kdo lohk puve?
guojle
14. 11. 2013 08.27
+2
snetaskejra
14. 11. 2013 10.34
+1
fred flintstone
13. 11. 2013 18.59
+9
treniram z tem fanti......za slovenske razmere kok se vlaga v ta šport so kar uredu........upam da se to še bol razvije tuki v slo
Hellsrael
13. 11. 2013 18.28
+7
Wfc propadel ??
fred flintstone
13. 11. 2013 19.00
+0
roaddogg
13. 11. 2013 19.52
+0
Ne ni.. vidm da bo WFC event 14 decembra v LJ..
Hellsrael
13. 11. 2013 22.18
+0
Od zlatkota ipd nisem zasledil nobenih objau ze neki cajta pa mij blo mal cudn