Drugi športi

Toni Nadal po zmagi nečaka Rafaela: Monte Carlo nam pušča odličen okus v ustih

Barcelona, 19. 04. 2016 15.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Rafa se je znova začel premikati na električen način, kot je to počel pred časom, tudi mentalno je bilo zelo močen. Zaradi vsega videnega nam Monte Carlo pušča odličen okus v ustih," je po osvojitvi 28. mastersa v karieri in prvega po skoraj dveh letih razlagal trener Rafaela Nadala, stric Toni Nadal.

Nadal je po Madridu 2014 znova osvojil teniški masters.
Nadal je po Madridu 2014 znova osvojil teniški masters. FOTO: AP

"Zmaga v Monte Carlu je več kot zgolj lovorika, saj se je Rafael znova začel premikati na električen način, kot je to počel pred časom, tudi mentalno je bil zelo močen, znal je preskočiti ovire in dvignil je raven igre na dvoboju proti Murrayu, ko je to bilo potrebno. Zaradi vsega tega nam Monako pušča odličen okus v ustih," je po 28. osvojenem mastersu, s čimer se je Rafael Nadal izenačil z Novakom Đokovićem na vrhu lestvice osvojenih mastersov, razlagal Toni Nadal.

Zadovoljen je bil tudi Rafael. "Počutim se dobro, verjetno bolje kot lani, toda če se počutje ne potrjuje z rezultati, se počutiš vse slabše, zato je bil prejšnji teden še kako pomemben. Moja pričakovanja so vedno usmerjana na prvo tekmo na turnirju, nikoli v finale, saj so vse tekme težke. Đoković je v Monte Carlo prišel v nepremagljivi formi, a izgubil uvodni obračun," je dejal Majorčan, sicer nesporni kralj peščenih igrišč. Priznava, da ga kljub težkim časom, ki jih je preživel v zadnjih dveh sezonah, naprej žene želja po osvojitvi novega grand slama. "Moja motivacija je ponovno zmagati turnir za grand slam. Ne želim razmišljati o Roland Garrosu. Še prej moram odigrati Barcelono, Madrid in Rim, čeprav je res, da je moja motivacija znova osvojiti turnir za grand slam, moja pričakovanja pa so, da igram iz tekme v tekmo bolje," je še dodal Španec, ki je priznal, da v pretekli sezoni ni znal nadzirati svojih živcev: "V preteklem letu nisem uspel nadzirati svojega dihanja, živcev in strahu. To se preseže tako, da si govoriš, da gre zgolj za teniški dvoboj. To je delo, s katerim se izboljšuješ vsak dan. Sem oseba, ki dela na dolgi rok, kontinuirano."

Nadal je na trenutke v Monacu kazal igro iz šampionskih časov. V finalu je Monfilsu v odločilnem nizu zavezal kravato (6:0).
Nadal je na trenutke v Monacu kazal igro iz šampionskih časov. V finalu je Monfilsu v odločilnem nizu zavezal kravato (6:0). FOTO: AP

Za konec je še priznal, da še ne razmišlja o bližnjem koncu kariere, saj trenutno uživa na igriščih. "Dopolnil bom 30 let, toda ne bom spustil letvice. Moja glava je pripravljena na to, počutim se pripravljenega na borbo, močno sem se naprezal, da sem prišel na to raven. Seveda vem, da bo prišel trenutek, ko ne bom imel več takšne želje in ko mi telo ne bo dopuščalo nadaljevati. Za zdaj uživam na treningih in tekmah, za ostale stvari bo v življenju še veliko časa kasneje," je zaključil Španec, ki je v finalu Monte Carla premagal Francoza Gaëla Monfilsa, pred tem pa je v polfinalni poslastici ugnal še Andyja Murraya.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.