Drugi športi

Toskić ni več trener celjskega moštva

Celje, 21. 03. 2024 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Simon Valant
Komentarji
5

Po presenetljivem izpadu v četrtfinalu slovenskega rokometnega pokala proti Krki je glavni trener Celja, Alem Toskić, odstopil s položaja glavnega trenerja. Moštvo bo do konca sezone vodil trenutni trener mladinske ekipe in selektor slovenske mladinske reprezentance Klemen Luzar.

Celje – Barcelona
Celje – Barcelona FOTO: Luka Kotnik

Alem Toskić je na klop zasedbe iz knežjega mesta sedel leta 2021 in klub v svoji prvi sezoni popeljal do naslova državnih prvakov. Lanska sezona je bila zanj in njegove varovance še nekoliko uspešnejša, saj so pivovarji osvojili trojno slovensko krono. 

"Najboljša rešitev za klub in mene osebno je v tem trenutku prekinitev pogodbe. Za nami sta dve odlični sezoni, letošnja ni šla po pričakovanjih oziroma željah. Veliko se je v tem času zgodilo, spremenilo, predvsem v igralskem kadru. V vsakem trenutku smo skupaj z ekipo dali vse od sebe. Hvaležen sem vsem igralcem in članom strokovnega štaba, s katerimi sem sodeloval. Verjamem, da smo skupaj postali boljši ljudje, boljši igralci in napredovali smo na vseh področjih," je ob odhodu povedal 42-letni strateg.

RK Celje Pivovarna Laško
RK Celje Pivovarna Laško FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Celjani imajo eno slabših sezon v zgodovini kluba. Sploh prvič v času samostojne Slovenije se je zgodilo, da Celja ni med pokalnimi polfinalisti, za dodatno olje na ogenj pa je poskrbela evropska sezona, v kateri so celjski rokometaši na 14 tekmah prav tolikokrat klonili. Prav nič rožnati epilog se Celjanom ne obeta niti v državnem prvenstvu, kjer imajo pivovarji v boju za naslov le še teoretične možnosti, praktičnih pa izredno malo, saj na tretjem mestu za vodilnimi Trebanjci zaostajajo štiri točke.

Gregor Planteu
Gregor Planteu FOTO: Slavko Kolar RK Celje Pivovarna Laško

"Alemu se zahvaljujemo za predanost, trdo delo in uspehe v zadnjih letih. Skupaj smo doživeli veliko lepih trenutkov, lanska trojna krona je zagotovo vrhunec skupne poti. V letošnji ni šlo vse po načrtih, zato smo sprejeli to težko odločitev. Alemu želimo vse dobro v nadaljevanju kariere. Za ekipo je sedaj glavni cilj sezone v prvenstvu zaključiti med prvimi tremi in verjamem, da je ta ekipa tega sposobna," je dejal Gregor Planteu, predsednik kluba, pri katerem v zadnjih letih niso ciljali na prva tri mesta, ampak vselej na sam vrh.

Tomaž Ocvirk in Klemen Luzar
Tomaž Ocvirk in Klemen Luzar FOTO: Damjan Žibert

Moštvo bo začasno prevzel Klemen Luzar, ki je igral za vse mlajše selekcije kluba, s trenerskim poklicem pa se je začel ukvarjati leta 2006 v matičnem klubu. V preteklosti je deloval tudi v Mariboru, bil vodja mladinskega pogona pri velenjskem Gorenju in se leta 2019 vrnil v knežje mesto kot pomočnik trenerja Tomaža Ocvirka ter vodja mladinskega pogona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ANDRO2004
21. 03. 2024 18.02
+3
Pol leta prekasno. V bistvu, kdor je tega modela pripeljal, bi moral tudi sam spokat. katastrofa od človeka in trenerja.
gullit
21. 03. 2024 17.42
+10
Odstopi naj uprava. Klub je dosegel dno. 20let nazaj evropski prvak, danes jih pa vsaka slovenska vas nabije.
Roby47
21. 03. 2024 21.27
+1
zmerni pesimist
21. 03. 2024 16.30
+8
Vse kar je pa dobrega prodajo
jezenslovenec
21. 03. 2024 16.24
-3
Zadnji čas je že bil. Pa še tistega solista Janca odpikajte, ker igra samo za svojo statistiko.