Drugi športi

Tour: Nibaliju 19. etapa, Quintana zmanjšal zaostanek za Froomom

Grenoble, 24. 07. 2015 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijan Vicenzo Nibali je zmagovalec 19. etape kolesarske dirke po Franciji. Britanski kolesar Chris Froome je za Quintano zaostal približno pol minute, a še vedno zanesljivo vodi v skupni razvrstitvi.

Kolesar Astane Vicenzo Nibaldi je na zahtevni, 138 kilometrov dolgi preizkušnji med Saint-Jean-de-Mauriennom in La Toussuire - Les Sybellesom za 44 sekund prehitel Kolumbijca Naira Quintano (Movistar), tretji pa je bil Britanec Christopher Froome (Sky). Lanski zmagovalec Nibaldi je uspešno napadel 16 kilometrov pred ciljem in v velikem slogu osvojil 19. etapo.

Chris Froome
Chris Froome FOTO: Reuters

Nosilec rumene majice Chris Froome je v ozadju nadziral najbližje konkurente, za  Kolumbijcem Quintano pa je zaostal približno pol minute, a še vedno zanesljivo vodi v skupni razvrstitvi.

"Zelo sem vesel te zmage, tudi francosko občinstvo me je spodbujalo. Nisem smel čakati do konca, če sem želel dobiti to etapo, saj vem, da je Quintana zelo močan. Vseeno pa bo težko končati na stopničkah na koncu. Porabil sem veliko energije, zato bo jutri zelo težko," je po etapi povedal Nibali.

Kolesarje v soboto čaka predzadnja etapa, ki se bo končala z vzponom na Alpe d'Huez, v nedeljo pa bo karavana francosko pentljo končala v Parizu.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tastaramicka
24. 07. 2015 23.25
+14
Quintana dokazal, da je verjetno najmočnejši v klancih vendar prepozno Froome je dovolj dober, da bo jutri zadržal prednost. Čestitke Nibaliju, moj favorit, škoda ker ni v taki formi kot lani.
tastaramicka
24. 07. 2015 23.31
+11
Ne razumem pa tiste gledalce, ki tako močno navijajo proti Froomu in sploh tiste, ki ga polivajo z urinom, danes ga je nekdo celo pljunil blizu zadnjega kilometra katastrofa res pač je najboljši letos, bil je pa tako ali tako že 2 leti nazaj pa kdo bi vedel kako bi bilo lani če bi končal dirko.
Seljako1899
24. 07. 2015 23.56
+6
Ma ta quintana je en kekec res cel tour je govoru kako bo napadala pa ne vem kaj še vse delal čudeže pol pa nč od njega...Glede na to kolk je govoru je za moje pojme bil Sagan boljši v klancih (če mal pretiravam :) ). Hejterji pač vedno je blo in vedno bo sploh pa Fraconzi in Britanci veš da je to konkurenca velika med nacijami...Letos je Froome dobil tour dobesedno v eni etapi in za to mu kapo dol ni kaj pravi moment je izbral in zmagal letošnji tour, edino če se zgodi kj nemogočega, kar upam da se ne seveda...Kar pa se pa tiče Nibalija in nasploh Astane mi je žal letos da ni več to to kot je blo lani. Pa tud za Nibalija težko rečemo, da ni v formi, ker sj tolk slab spet ni sam njegova slabost je prišla glih takrat ko je Froome stavil na vse ali nič in takrat v tisti etapi kakor je Froome zmagal tour za moje pojme, ga je Nibali izgubil...Tko je bo drugo leto boljše, mogoče že na vuelti.
tastaramicka
25. 07. 2015 13.14
+5
Pri Astani se je že lani pokazalo, da kot ekipa niso zelo močni res vprašanje kaj bi se zgodilo če bi Froom končal dirko. Quintana pa pač govooril res da je vendar če noge pa pljuča ne morejo potem nimaš kej.
Symbolic
25. 07. 2015 13.51
+0
Seljako: glede Quintane se strinjam... Skoz nekaj obljublja kao "napad", se pa drži Frooma kot "pijan plota"... Sicer vsem udeležencem Toura: kapo dol!!!