Drugi športi

Trdnjava Kodeljevo: Krimovke še do druge zmage, tokrat padel favorizirani Sävehof

Ljubljana, 29. 10. 2016 18.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu lige prvakinj doma premagale Sävehof z 32:29. Izbranke Uroša Bregarja naslednja preizkušnja v tem tekmovanju čaka prihodnjo soboto, ko bodo gostovale pri današnjem tekmecu.

Krimovke so dosegle še drugo zmago v treh krogih letošnje izvedbe Lige prvakinj.
Krimovke so dosegle še drugo zmago v treh krogih letošnje izvedbe Lige prvakinj. FOTO: Twitter

Krimovke so po danskem Esbjergu (poraz v gosteh) in norveškem Larviku (zmaga doma) spoznale še tretjega skandinavskega tekmeca iz skupine D. Čeprav je bil Sävehof v vlogi favorita, so ga Ljubljančanke v prvem polčasu povsem razorožile in razbile in si priigrale veliko prednost, ki jim je kljub slabšemu drugemu delu omogočila drugo zmago v sezoni. V petih dvobojih s to švedsko ekipo je Krim tako še neporažen (dosegel je tretjo zmago).

Krimovke, ki so začele z vratarko Mišo Marinček, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Tamaro Georgijev in Nino Jeriček, krilnima igralkama Polono Barić in Aneto Benko ter krožno napadalko Vesno Milanović Litre, so tekmo odlično odprle. Že v sedmi minuti so po zaporednih zadetkih Jeričkove povedle s 5:1. Sledil je kratek mrk, po katerem so se Švedinje približale na 6:5, toda nadaljevanje ljubljanske ekipe je ponudilo veliko užitkov navijačem. Tudi z domiselnimi akcijami so prebijale obrambo gostij in rešetale mrežo Sävehofa. Prednost domačih je posledično (tudi o zaslugi obramb Marinčkove in zadetkih razpoložene Benkove) le naraščala in v 24. minuti znašala že velikanskih deset zadetkov, ko je zadela Mirjeta Bajramoska. S takšno razliko so krimovke tudi šle na glavni odmor.

Uvod drugega polčasa pa ni bil posrečen, v napadu ni več steklo, Švedinje pa so do 38. minute zaostanek prepolovile. Energični Uroš Bregar se je odzval z minuto odmora, malce pozneje v vrata poslal Sergejo Stefanišin, znova boljša obramba pa je ustavila nalet Švedinj. Ko pa je razpoložena Benkova v 53. minuti zadela za 29:22, pa je bil zmagovalec odločen. Kljub nekaj napakam so domače v zadnjih minutah namreč znale zadržati prednost.

"Prvi polčas je bil fenomenalen, z obrambo, z Mišo Marinček v vratih, s protinapadi, ki so bili na visoki ravni. Smo pa med polčasoma opozarjali, da se švedska ekipa ne preda, to je pokazala tudi na prejšnji tekmi, tako da sem pričakoval, da se bo vrnila. Res se je hitro vrnila v igro, ampak smo pozneje tudi mi spet povedli za sedem zadetkov, vzpostavili ravnotežje in tekmo pripeljali do konca," je bil po tekmi zadovoljen strateg krimovk Bregar.

Izid 3. kroga Liga Prvakinj:
Krim Mercator - Sävehof 32:29 (20:10)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.