Tretje mesto na kronometru Rogliča izstrelilo na vrh skupne razvrstitve dirke po Algarveju

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je v tretji etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto. Na 18 kilometrov dolgem kronometru v Sagresu sta bila pred njim le Španec Jonathan Castroviejo (Movistar) in Nemec Tony Martin (Katjuša), Roglič pa je prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky team).

Po drugem mestu na četrtkovi drugi etapi je Primož Roglič v petek v vožnji na čas osvojil tretje mesto. Zmage na 18 kilometrski preizkušnji se je v s časom 21:24 veselil Castroviejo, s štirimi sekundami zaostanka je bil drugi Daniel Martin, 27-letni Roglič je za zmagovalcem zaostal pet sekund. To je bila Rogličeva osma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji S tretjim mestom je Roglič tudi prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi. Pred drugouvrščenim Michalom Kwiatkowskim, ki je imel v današnjem kronometru isti čas kot najboljši slovenski kolesar v minulem letu, ima 22 sekund prednosti, tretji pa je Jonathan Castroviejo (+0:36).

Primož Roglič

Rogliču (na fotografiji) se na dirki po jugu Portugalske še naprej smeji. (Foto: AP)

Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša) je današnjo preizkušnjo končal na 23. mestu (+0:57), v skupini razvrstitvi pa je 13. (+2:07).

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
SENCA2X 17.02.2017 19:54:59
Bravo Primož in škoda za včeraj.Veliko sreče še naprej in brez poškodb.
Več komentarjev