Drugi športi

Tretje mesto na kronometru Rogliča izstrelilo na vrh skupne razvrstitve dirke po Algarveju

Faro, 17. 02. 2017 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesar Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) je v tretji etapi dirke po Algarveju osvojil tretje mesto. Na 18 kilometrov dolgem kronometru v Sagresu sta bila pred njim le Španec Jonathan Castroviejo (Movistar) in Nemec Tony Martin (Katjuša), Roglič pa je prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi pred Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky team).

Po drugem mestu na četrtkovi drugi etapi je Primož Roglič v petek v vožnji na čas osvojil tretje mesto. Zmage na 18 kilometrski preizkušnji se je v s časom 21:24 veselil Castroviejo, s štirimi sekundami zaostanka je bil drugi Daniel Martin, 27-letni Roglič je za zmagovalcem zaostal pet sekund. To je bila Rogličeva osma uvrstitev med prve tri, odkar nastopa za LottoNLl-Jumbo in v svetovni seriji S tretjim mestom je Roglič tudi prevzel vodstvo v skupini razvrstitvi. Pred drugouvrščenim Michalom Kwiatkowskim, ki je imel v današnjem kronometru isti čas kot najboljši slovenski kolesar v minulem letu, ima 22 sekund prednosti, tretji pa je Jonathan Castroviejo (+0:36).

Rogliču (na fotografiji) se na dirki po jugu Portugalske še naprej smeji.
Rogliču (na fotografiji) se na dirki po jugu Portugalske še naprej smeji. FOTO: AP

Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak (Katjuša) je današnjo preizkušnjo končal na 23. mestu (+0:57), v skupini razvrstitvi pa je 13. (+2:07).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SENCA2X
17. 02. 2017 19.54
+4
Bravo Primož in škoda za včeraj.Veliko sreče še naprej in brez poškodb.