Drugi športi

Triatlonsko zlato v Švico, Mateja Šimic 37.

London, 04. 08. 2012 12.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Švicarka Nicola Spirig je postala olimpijska prvakinja v triatlonu. V izjemno izenačenem zaključku preizkušnje je po fotofinišu ugnala Švedinjo Liso Norden. Slovenska predstavnica Mateja Šimic je končala na 37. mestu.

Mateja Šimic je olimpijski triatlon končala na 37. mestu.
Mateja Šimic je olimpijski triatlon končala na 37. mestu. FOTO: STA

Žensko olimpijsko triatlonsko preizkušnjo so odločili centimetri. Zmagovalko dvoboja med Švicarko Nicolo Spirig in Švedinjo Liso Norden, ki sta bili v zaključku tekaške preizkušnje najmočnejši, je odločil šele fotofiniš, zmago v sprintu je pripisal Švicarki. Tretje mesto je osvojila Avstralka Erin Densham. Prvič v zgodovini je imela v triatlonu svojo predstavnico tudi Slovenija. Mateja Šimic je zasedla 37. mesto, za zmagovalko je zaostala pet minut in 47 sekund. Po plavanju je bila na 34., po kolesarjenju pa na 31. mestu.

Slovenija je imela prvič v zgodovini na olimpijski tekmi v triatlonu svojo predstavnico. "Na splošno sem z rezultatom zadovoljna. Plavanje je bilo dobro do nekje 1200 metrov, res fantastično, nato pa sva se na zadnji boji z eno od tekmovalk malo stepli in prišli iz linije. Tam sem izgubila kakšnih 10 sekund, da sem spet našla ritem. Na kolesu smo v bistvu čisto malo zaostale za prvo skupino, skušale smo jo sicer uloviti, vendar ni šlo. Na koncu pa sem imela na teku povsem trde noge, res je bilo težko," je po nastopu v znamenitem londonskem Hyde Parku povedala Šimičeva, ki je bila po plavanju na 34., po kolesarjenju pa na 31. mestu.

Mateja Šimic je bila po plavalnem delu preizkušnje na 34. mestu.
Mateja Šimic je bila po plavalnem delu preizkušnje na 34. mestu. FOTO: STA

Šimičeva je priznala, da se je pred igrami najbolj bala plavanja in gneče, v kateri jo kakšna od tekmovalk velikokrat tudi grdo skupi: "Izpadlo je res dobro. S trenerjem sva izbrala dober položaj tik za najboljšimi plavalkami, tako da sem se njih držala in se je vse skupaj dobro obneslo." Ljubljančanka posebne treme pred olimpijskim nastopom ni imela: "V bistvu treme ni bilo preveč. Enostavno zato, ker sem vedela, da zmagati ne morem, želela pa sem prikazati dobro tekmo, kar mi je uspelo. V šestih tednih, ki so mi ostali za pripravo po kvalifikacijah na olimpijske igre, sem res naredila vse, kar sem lahko."

Čeprav je merila nekje na uvrstitev v prvo polovico, z dosežkom ni razočarana. "Z nastopom sem zadovoljna. Morda bi bila z res dobrim tekom lahko še kakšnih pet mest višje. A v tem trenutku je to vse, kar sem lahko naredila," je v cilju še povedala Šimičeva, ki jo je dobro odnesla, saj je veliko tekmovalk v cilj prišlo z odrgninami in ranami: "Res je. V prvem krogu na kolesu sem se za las izognila padcu pred mano. Prve tri kroge je bil asfalt še moker, pred startom pa si nismo mogle ogledati celotne proge, tako da nismo vedele vnaprej, kje so te zelo mokri odcepi. Bile smo malo bolj previdne kot sicer. A moram reči, da je bila kar ‘fer’ tekma. Dobila sem sicer en udarec na zadnji boji, a to se pač zgodi."

"Olimpijski nastop je definitivno nekaj posebnega. Zbrala se je velika množica ljudi, ki je spodbujala prav vse tekmovalke. Občutek je bil fantastičen," je v smehu sklenila Šimičeva.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kavcic74
04. 08. 2012 12.43
-6
se kotaliti po blazinah,na njih ležati in v čolnu sedeti že gre ko pa pride garaški šport na vrsto smo pa zadovojni že 37.im mestom !!!!! hahahahaha
Bavcb
04. 08. 2012 14.08
+4
Pojdi pa ga oddelaj triatlon mislim , pol se bomo pa verjetno mi teb smejal HA HA HA