Drugi športi

Nov poraz Nadala, v drugem krogu Šanghaja moral priznati premoč Troickemu

Šanghaj, 12. 10. 2016 18.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izpadel v drugem krogu mastersa v Šanghaju. Presenetil ga je Srb Viktor Troicki, ki je zmagal s 6:3, 7:6 (3). Troicki je 14-kratnega zmagovalca turnirjev za Grand slam, ta čas petega igralca sveta, ugnal sploh prvič.

Rafael Nadal je izpadel že v drugem krogu turnirja serije masters v Šanghaju.
Rafael Nadal je izpadel že v drugem krogu turnirja serije masters v Šanghaju. FOTO: AP

Viktor Troicki je dosegel eno največjih zmag v letošnji, potem ko je v drugem krogu mastersa v Šanghaju s 6:3 in 7:6 premagal 14-kratnega zmagovalca turnirjev za Grand Slam Rafaela Nadala. Srb, ki Španca v prejšnjih petih poskusih še nikoli ni uspel premagati, je pokazal jeklene živce in dober tenis in se po uri in 34-ih minutah veselil velike zmage. "Zelo dobro sem igral. Bil sem agresiven, dobro sem serviral in odlično zadeval žogico," je bil po srečanju z nekdanjo številko ena svetovnega tenisa, zadovoljen Troicki. "Super občutek je, ko igraš tako dobro, proti takšnemu igralcu kot je Nadal, ki je velik šampion. Še bolj posebna je ta zmaga, saj sem ga prvič premagal na tako velikem turnirju, kot je ta v Šanghaju," je še dodal Srb.

Nadal pa je po porazu v zelo nezavidljivem položaju, če se želi uvrstiti na zaključni turnir najboljše osmerice, ki bo na sporedu ob koncu sezone v Londonu. Španec je trenutno na uvrščen na sedmem mestu v lovu na turnir v Londonu. V veliko pomoč sta mu sicer bila tudi poraza Tomasa Berdycha in Marina Čilića, ki sta se prav tako poslovila od turnirja serije masters, poslovil pa se je tudi Avstralec Nick Kyrgios, katerega je izločil Mischa Zverv. V igri za zmago pa še vedno ostaja Andy Murray, ki je z zmago v dveh nizih premagal Američana Steva Johnsona.

Šanghaj, masters ATP:
2. krog:
Viktor Troicki (Srb) - Rafael Nadal (Špa/4) 6:3, 7:6 (3);
Marcel Granollers (Špa) - Tomaš Berdych (Češ/7) 7:6 (4), 7:6 (1);
Stan Wawrinka (Švi/3) - Kyle Edmund (VBr) 6:3, 6:4;
Miloš Ranic (Kan/5) - Paolo Lorenzi (Ita) 6:2, 6:4;
David Goffin (Bel/11) - Benoit Paire (Fra) 6:1, 7:6 (0);
Gilles Simon (Fra) - Wu Di (Kit) 6:2, 6:2;
Jack Sock (ZDA) - Feliciano Lopez (Špa) 6:3, 4:6, 6:4;
Mischa Zverev (Nem) - Nick Kyrgios (Avs/12) 6:3, 6:1;
Vašek Pospišil (Kan) - Grigor Dimitrov (Bol) 7:5, 7:6 (2);
Lucas Pouille (Fra/13) - Nicolas Almagro (Špa) 6:4, 7:6 (10);
Roberto Bautista (Špa/15) - Taylor Fritz (ZDA) 6:4, 6:4;
Andy Murray (VBr/2) - Steve Johnson (ZDA) 6:3, 6:2;

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.