Drugi športi

Uroš Zorman: S forumi se ne bi smeli ukvarjati

Doha, 01. 02. 2015 05.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman je pri 35-ih odigral svoje zadnje svetovno prvenstvo. Po koncu tekmovanja je izpraznjen spregovoril o razlogih za 8. mesto, ki ga ne zadovoljuje, težavah, športni prihodnosti.

Primarni cilj na svetovnem prvenstvu je dosežen, ampak zdi se, kot, da ste vseeno, zelo, zelo razočarani?
"Mislim, da je bilo vsega skupaj malo preveč na tem turnirju. Da se je veliko stvari okoli nas dogajalo v vseh smereh. Od javnosti, do naših samih poškodb, v glavnem veliko problemov je bilo pred in med prvenstvom. Na koncu vseeno mislim, da smo se malo preveč obremenjevali s temi stvarmi. To nas je praznilo. Vseeno pravim, da je bila ekipa najbolj močna, ko je bilo to najbolj potrebno. Se pravi proti Makedoniji. Takrat smo pokazali pravi obraz, odigrali ne za čisto desetko, ampak tako, da zmaga ni bila ogrožena. Prebili smo se v četrtfinale. Zmeraj je lahko drugače, zmeraj je lahko bolje. Vsi se spominjamo Španije in polfinala. Tudi zdaj smo si želeli tega. Na koncu lahko rečemo, da je bilo prvenstvo uspešno, a ne moremo govoriti o nobenih superlativih.

Uroš Zorman
Uroš Zorman FOTO: SPS

Kje bi bila Slovenija z dvemi oz. štirmi kakovostnimi igralci? Večina resnih tekmecev slovenske reprezentance je to namreč imela.
"Na to težko odgovorim povsem na kratko. Govoril sem že o problemih pred prvenstvom. Jure Dolenec je bil najboljši deni zunanji v Španiji, dva meseca pred prvenstvom sploh ni treniral, nihče ni vedel, če bo sploh igral. Stisnil je zobe, zaigral na prvenstvu. Ko je bil pravi je znal ustreliti na gol. Natek je proti Nemcem pokazal, da zna dobro streljati od daleč. Levi zunanji – dva zaradi poškodbe odpadeta pred prvenstvom, tretji se poškoduje tik pred tekmovanjem. Centralni blok od božiča naprej vsi poškodovani. Niti enega treninga nismo naredili skupaj. Naj to ne zveni kot izgovor, ampak veliko stvari nam ni bilo naklonjenih in nanje nismo imeli vpliva. Tudi sam sem imel super sezono, tri tedne pred zborom reprezentance pa poškodba. Marko Bezjak na zadnji tekmi pred začetkom reprezentance – poškodba. Če tej zasedbi dodamo zdrave Nenada Bilbijo, Boruta Maškovška in Klemna Cehteta, je to čisto druga dimenzija. Ko bo centralni blok zdrav, bo to drugače. Jaz mislim, da je potrebno vzroke iskati, tako, da osnove za prihodnost so.

Zdite se mi povsem izpraznjeni, z željo, da bi ta hip že zapustili Katar. Reprezentanca vas, kot vodjo še naprej potrebuje. Ste se tudi, kaj 'sami s sabo' pogovorili, kako naprej?
"Veliko sem polagal na Katar, tudi drugi fantje. Edina želja je bila, da pridemo živi in zdravi na priprave, ker je to osnova za rezultat. Na koncu se vse podre, kot hiša iz kart. Tudi sam osebno lahko povem, da je bil v glavah samo Katar. Vse se ruši, potem še ta borba z mlini na veter, vse črpa. Se strinjam, da se s tem ne bi smeli ukvarjat, ampak to pride do tebe. Hočeš, ali nočeš. Ne berem forumov, ampak pride do tebe. Vem, da se s tem ne bi smeli ukvarjati. Res sem izčrpan, prazen, žalosten. Zdaj itak vem, da se jih bo našlo milijon, ki bodo to komentirali. Športnik, ki ni bil na velikem tekmovanju ne ve, kako je to. Veliko je potrebno urediti. Sam zase vem, da bi moral dati več, enostano ni šlo. Na to je vplivalo veliko dejavnikov. Jaz pravim. Vesel sem, da je konec. Da gremo domov, vsak v svoj brlog, glave na hladno, družina, otroci, dobiš energijo, potem pa spet priti na kvalifikacije. Upam, da bo nov veter, nova energija. Osnovni cilj je Rio. To je bilo moje zadnje SP.

Dirigent slovenske igre je odigral svoje zadnje svetovno prvenstvo.
Dirigent slovenske igre je odigral svoje zadnje svetovno prvenstvo. FOTO: SPS

Ampak bila pa so obdobja na tekmah, ko ste pokazali, da se lahko kosate z največjimi. Kaj je bilo po vašem mnenju najslabše? Še vedno se zdi, da za največjimi reprezentancami na svetu zaostajate, skrb vzbujajoče pa je tudi dejstvo, da na treh – štirih tehničnih napakah dvoboj izgubite in se ne vrnete več v igro za zmago.
"Lahko se strinjam s tem. Z našimi tremi – štirimi tehničnimi napakami, nas tekmec zlomi. To je potrebno odpraviti. Ko si izčrpan to še toliko bolj pride do izraza. Da ne govorim o sodnikih. Vse to so stvari, ki te črpajo. Menjave smo delali, zaradi poškodb, izgubljaš na širini. Nismo imeli šuterjev, ko se nam je priključil Cehte, če mu ni šlo, smo bili spet brez. Rad bi poudaril le to, dve svetovni prvenstvi, dvakrat smo med osmimi najboljšimi reprezentancami na svetu. Bit med osem je, kot jaz pravim, elita v katerem koli športu. Še zmeraj kažemo, da smo zraven elite.

V očeh sodnikov, delegatov, kontrolorjev sojenja pa ste še vedno med najmanjšimi reprezentancami na svetu?
"Naj ne zveni, kot izgovor, ampak niti na eni tekmi nismo bili zaščiteni. Vse je bilo uperjeno proti nam. Seveda smo mali in to v vseh pogledih. Celotna reprezentanca, velikost zveze v svetovnem merilu, vsi skupaj. In tu je tudi eden izmed razlogov, da ko te morajo, te ne zaščitijo in tako pač je. Sploh v rokometu, ko vemo, kakšne stvari se dogajajo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (189)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Viejo cabron
02. 02. 2015 09.13
+3
Uroš, hvala za sodelovanje, dobre igre v reprezentanci in obilo zdravja ter športne sreče še v naprej! Denič, vpokliči mlade in močne "borce" in gremo naprej...
apodgraj
02. 02. 2015 16.16
G. Zorma ,če ste proti Makedoniji igrali za čisto desetko , potem so Makedonci zadnjih nekaj minut igrali za enko . Makedonija ni rokometna velesila . Po kvaliteti je podobna naši . Slovenija je doživela najvišji poraz proti Franciji . Vse ekipe ,ki so igrale proti Franciji so izgubile od 2-4 gole razlike , kaj pa Slovenija .
SajmnSays
03. 02. 2015 02.36
dule100
02. 02. 2015 07.57
+1
Spet smo pametni ! Še dobro da sem tekmo gledal iz fotelja !
wdwwolf
02. 02. 2015 01.02
+1
se organiziramo in jih pričakamo na letališču s kavči vred to bi bla scena že par sto ljudi s kavčem na letališču neponovljivo hahahahahaha
wdwwolf
02. 02. 2015 01.03
-1
pa jih nisem nikjer pljuval in bil tako imenovan kavčar ampak bi se tega udeležil
andos
01. 02. 2015 23.42
+0
kjerkol pogledam vsi sam nekaj negativno nastrojeni.a ste res vsi tak veliki navijači rokometa in tak užaljeni
JAMES23
01. 02. 2015 23.09
+1
soniksk
01. 02. 2015 19.37
+8
Zorman bi moral nehati igrati za reprezentanco zaradi razžalitve vseh Slovencev pa če je najboljši na svetu. Izraz Slovencelj je skrajno žaljiv za vse tudi za tiste, ki naj bi bili "pravi" navijači. Vendar na žalost so pokazale tekme da je Zorman le bleda senca svoje kvalitete iz preteklih let. Kdor pa govori da je Zorman star mu nikakor ne dam čisto prav. Je sicer res da je v letih za športnika vendar Zorman ni star ampak je zarjavel in počasen. Pri Francozih je Narcisse, ki je 1 leto starejši od Zormana in se obnaša v primerjavi z Zormanom kot da bi bil 10 let mlajši od Zormana. Da o golmanu Francije, ki je 4 leta starejši od Zormana sploh ne govorim. Tudi on je zanj mladenič na igrišču. To sta dva ključna igralca ki sta med drugim Francijo popeljala do naziva svetovnega prvaka in sta še starejša od Zormana. Torej izgovarjati se na slabo igro Zormana zaradi let je medel izgovor.
apodgraj
02. 02. 2015 16.29
Zorma je res samo bleda senca njegove nekdanje igralne sposobnosti . Za vsakega igralca pride dan ,ko mora sam spoznati in imeti toliko samokritričnosti , da se odreče ali konča svojo športno kariero v reperezntanci . V repezentanco sodijo le naboljši . Podobno situacijo imamo tudi v našem v nogometu , kjer igraj imena na slovesu preteklosti .Ta praksa se mora takoj končati ,če želimo v športnih ekipnih igra resno slediti svetovnemu vrhu .
SajmnSays
03. 02. 2015 02.41
sam en igralec ne more nič... ekipa mora klapat in to je to...za taktične faile pa se ve kdo ga je srau
Našvasan_zob
01. 02. 2015 19.35
+4
Dons sm skidu pred garažo... TAKOOO JEEEEEE!!!
Našvasan_zob
01. 02. 2015 19.27
+3
Važno da nam je nakonc podaru še 3 poraze... TAKOOOOO JEEEEEEE !!!!
cmer?ek
01. 02. 2015 19.27
-1
Največji krivec za poraze,,,mahanje z rokami,izkazovati mišice,si pogubil slovenijo...!
Našvasan_zob
01. 02. 2015 19.17
+4
A ni neki bluzil o 5. mestu al sm ga narobe slišu s kavča....
cmer?ek
01. 02. 2015 19.29
-1
Želel si je Francoze,,,,ja bluzil o 5 mestu,,,poravna naj račune o pripravah v toplicah,ki niso majhne...!
Našvasan_zob
01. 02. 2015 19.31
+0
gekados
01. 02. 2015 18.29
+7
mislim,da ječas,da se najde nek sposoben trener in se začne reprez.postavlajti na novo,od začetka,lp.
Tomaž Špendal
01. 02. 2015 19.10
+2
Uroš Šerbec, avtoriteta, poštenjakar, zaupljif, karakter
korintos23
01. 02. 2015 19.20
+1
SajmnSays
03. 02. 2015 02.42
gekados
01. 02. 2015 18.18
+0
dejstvo je,da ne znajo razporediti moči,da ne vejo taktizirati,da nimajo kondicije,da so slabše telesno pripravljeni,da že deset let igrajo skoraj eni in isti igralci,da ne pripeljemo v reprezentanco kakih dobrih tujih posameznikov,da vedno dajejo ene in iste glupe komentarje.....vse to in še kakšen razlog bi se lahko našel.zakaj smo tako slabi.DA SE MORAMO MUČITI Z MAKEDONIJO,PA NE,DA JIH PODCENJUJEM.......POTEM NI ČUDO,DA KONČAMO TAM KJER SMO.ŠE TO OSMO MESTO NI REALNO,NASVIDENJE V NASLEDNJI VOJNI
gekados
01. 02. 2015 18.21
+1
p.s.potem pa še nekdo na enem forumu zapiše,da,če ne bi imeli slabih dnevov bi končali zagotovo najmanj na 3.mestu.da bi vsaj.a naša reprez.ima več slabih dnevov oz.ne,tako bom rekel.druge reprezentance so enostavno boljše...........
gekados
01. 02. 2015 18.24
-2
.................mi pa najdemo vedno nek izgovor.....
Ton?ek Grešovnik
01. 02. 2015 19.29
+4
Zakaj tuje igralce v nacionalno ekipo ??? Ne mi srat s takimi..
krekerji2
01. 02. 2015 17.58
+1
strinjam sem rezultat in slab. Ampak bi se lahko malo več potrudili in bi bili še boljši
andos
01. 02. 2015 16.22
-5
Ko so zmage vsi ponosni.ko pa porazi pa ste naenkrat vsi kr tak pametni da bi bli kandidati za selektorja.to ti je zvestoba slovenskih navijačev
tao3
01. 02. 2015 17.19
+6
andos
01. 02. 2015 17.48
+2
Bobinac bo imel kr težko delo izbrat selektorja med vsemi tu na forumu.po bitki bit general...
SajmnSays
03. 02. 2015 02.45
Če bi štimalo vse kolikor toliko ne bi bilo toliko komentarjev...meni osebno selektorske odločitve in nezainterrsiranost preprosto ne palijo...
omega _v6
01. 02. 2015 15.34
+19
Ja Zorman kaj si pa pričakoval ,da te bomo hvalili zato, ker si bil sokriv za 5 porazov na svetovnem prvenstvu? Več tekem ste izgubili kot zmagali in kaj bi radi, da vas navijači pričakamo na letališču in vam ploskamo za tako slab rezultat?? Dosegli niste NIČ pa pričakujete nagrade in veličasten sprejem??
motorka57
01. 02. 2015 16.36
+2
@omega ne kritiziraj,raj pokaži svojo izkaznico,kaj si v življenju naredu,oz. ustvaru,pa ne nakradu ! Najbol je gledat TV pa kritizirat iz fotelja. Kot vidim, šport razumeš tolk,da znaš kritizirat! A se kdaj vroč napiješ mrzle vode !????
omega _v6
01. 02. 2015 18.24
-3
Kaj pa ti klobasaš? Mene ne plačuje nobena zveza ! Rokometaši pa na naše stroške lepoživijo in vedno znova ihčejo nekakšne izgovore!
omega _v6
01. 02. 2015 18.25
-2
Kaj pa ti klobasaš? Mene ne plačuje nobena zveza ! Rokometaši pa na naše stroške lepoživijo in vedno znova ihčejo nekakšne izgovore!
motorka57
02. 02. 2015 11.17
+1
Omega,ti sam to vidiš,kok se z džipi po puščavi vozjo,pa kok jim je luštn...... ! Za priprave pejd enkrat zravn jih gledat, ne švicat,kaki so treningi,pa boš pol klobasal ! Od drugih zahtevamo nekaj,sami sebe pa ne vidimo.
SajmnSays
03. 02. 2015 02.49
+1
motorka vse lepo in prav sam razlika med njimi in nami je v plačah...oni so se za to odločili...sicer igralci sami po sebi razen par izjem niso igrali slabo...selektor bi pa lahko DOSTI več nardil + bolje...btw on ne švica med treningom kot igralci...
tao3
01. 02. 2015 15.23
+19
Vse lepo in prav, in še enkrat tisti, ki branite Zofmana: LASTNIH navijačev se pa zaradi SVOJE slabe igre ne ŽALI! To je primitivno in strel v koleno ... Javno mnenje se je PROTI repki obrnilo zaradi PRIMITIVNIH in ŽALJIVIH izjav Kapetana Zofmana in ne zaradi igre ali 8. mesta, ki niti ni tako slabo ...
Našvasan_zob
01. 02. 2015 19.32
-1
Enim ni jasno kako ekonomija deluje.. GLEDALCI plačujejo za karte od katerih so potem Zormani plačani....
Ton?ek Grešovnik
01. 02. 2015 15.05
-15
Rad bi vidu use ko ste pametni tu igrat pri 35ih rokomet na takem nivoju majstri pametni.. To da je pa igralski kader star je pa deničova krivda in ne od igralcev.Sicer pa tud niso usi odigrali slabo... če bi meli 2 izrazita šuterja bi blo lažje zormanu žvižeju ter obema krilcema. Ne bit pametni če ne poznate igre.! Sicer pa vrjetno ni najbolš občutek ko pred tekmo hočeš prebrat novice pa vidiš kko te tvoj lastn narod pljuva.. Trenerji iz kavča !
tao3
01. 02. 2015 15.24
+7
Saj to je to. Zofman je prestar in še nesramen do tistih, zaradi katerih ima doma na mizi kruh in zofo v dnevni ...
Ton?ek Grešovnik
01. 02. 2015 15.46
+3
Ne zagovarjam njega al pa njegovih izjav.. zagovarjam pa njihovo slabo igro ki je bila dejansko posledica pomankanja bekov.. Sicer pa niso bli usi stari slabi.. recimo gajo je odlično odigrav.Počas je res čas za mlajše igralce..
jozerop
01. 02. 2015 15.04
+9
Je suis dormejaš.
ho?emVšolo
01. 02. 2015 14.55
-12
uroš.... pusti bedake, saj ne vedo kaj pišejo
tao3
01. 02. 2015 15.26
+10
Na žalost vedo. Bi se pa Zofman lahko ISKRENO opravičil za žalitve.
FCL
01. 02. 2015 14.21
+10
Uroš, forum je glas ljudi in roko na srce, to kar ste pokazali na prvenstvu ni omembe vredno tko da pejt počet kej drugega.