Drugi športi

Taljat in Božič druga, Kragljeva četrta

Ljubljana, 15. 06. 2014 13.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na tekmi svetovnega pokala je kanuistična dvojica Taljat-Božič pred domačimi navijači osvojila drugo mesto, slovenska kajakašica Urša Kragelj pa je bila četrta.

Luka Božič in Sašo Taljat
Luka Božič in Sašo Taljat FOTO: Damjan Žibert

Slovenska kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta na tekmi svetovnega pokala v Tacnu med dvojci osvojila drugo mesto. Zmagala sta Slovaka Ladislav in Peter Škantar. Slovenska kajakašica Urša Kragelj je na tekmi svetovnega pokala v Tacnu osvojila četrto mesto. Zmagala je Slovakinja Jana Dukatova. Druga slovenska finalistka Eva Terčelj je bila deveta. Za konec so bile na sporedu še ekipne vožnje kajakašic, kjer so Slovenke Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak osvojile tretje mesto. Nastopile so zgolj štiri ekipe, zmagale so Nemke pred Francozinjami, medtem ko sta se ruska in češka ekipa nastopu odpovedali.

Brezhibno vožnjo brez dotikov sta prikazala Božič in Taljat. Tokrat sta morala premoč priznati le slovaškima bratoma Škantar, ki sta progo prav tako prevozila brez napake, le nekoliko hitreje. Na koncu sta imela Slovaka sekundo in 26 stotink prednosti. "Hotela sva še stopničko višje, a se ni izšlo. Danes sva imela nekaj težav v zgornjem delu proge, a je nato le steklo. Realizirala sva, kar sva si zadala, sva zadovoljna z vožnjo in uvrstitvijo. Zato treniramo, da vzdržujemo visoko raven skozi vso sezono, takoj na začetku se je 'poklopilo' in še drživa ta zmagovalni ritem," je po drugem mestu povedal Božič. "Ni šlo vse tako gladko kot v polfinalu, malo bolj sva se mučila čez progo, a moramo biti zadovoljni z vsako uvrstitvijo na zmagovalni oder. Sezono sva res dobro začela, a glavna tekma šele prihaja, takrat bo potrebno imeti formo na višku in upam, da nam bo uspelo tako, kot nam uspeva zdaj. Tacenska proga je zelo neugodna, voda zelo niha, nikoli ne veš, kakšen tok te čaka pred katerimi vrati, a je tukaj lepo tekmovati zaradi vseh navijačev, ki nas pridejo spodbujat," je povedal Taljat.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tatatu
15. 06. 2014 13.49
+3