Drugi športi

V Besnici se je odvil profesionalni skvoš turnir

Ljubljana, 17. 05. 2009 21.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na dvodnevnem turnirju Cloudy tour so najboljši slovenski igralci skvoša prikazali odlične igre, točke so štele tudi za svetovno lestvico.

Za tretje oziroma četrto mesto sta se borila Rožle Langus in Miha Kavaš.
Za tretje oziroma četrto mesto sta se borila Rožle Langus in Miha Kavaš. FOTO: N. V.

V Besnici pri Kranju se je odvijal skvoš turnir, kjer so se zbrali vsi najboljši slovenski igralci, na čelu s celotno reprezentanco, ki se je pred kratkim vrnila z ekipnega evropskega prvenstva.

Tekmovanje je štelo za PSA lestvico (lestvica svetovne profesionalne skvoš zveze), na kateri imamo Slovenci uvrščene štiri tekmovalce, ki uspešno izboljšujejo svoje uvrstitve. In ravno ti, Rožle Langus, Klemen Gutman, Martin Mošnik in Miha Kavaš, so pokazali, da še nimajo prave konkurence v Sloveniji.

V soboto je 16 tekmovalcev odigralo prvi in drugi krog turnirja ter razigravanje, danes so igrali polfinalna in finalni dvoboj.

V prvem in drugem krogu ni bilo presenečenj in vsi nosilci so gladko premagali svoje nasprotnike. V napetih polfinalnih tekmah, kjer so prikazali dober skvoš, so tekmovali: tretji v državi, Rožle Langus, proti drugemu Martinu Mošniku in državni prvak Klemen Gutman proti četrtemu Mihi Kavašu. Boljša sta bila Martin in Klemen, ki sta kasneje v finalu pokazala odlično igro, napeto tudi za gledalce. Tako je Cloudy tour turnir v Besnici osvojil Klemen Gutman.

Klemen Gutman (levo) je bil v finalu boljši od Martina Mošnika.
Klemen Gutman (levo) je bil v finalu boljši od Martina Mošnika. FOTO: N. V.

Drugi konec tedna v juniju bo v Kranju turnir z mednarodno udeležbo, na katerem se bodo Slovenci pomerili z igralci iz Avstralije, Nove Zelandije, Italije, Anglije, Avstrije, Hrvaške in tudi iz ZDA.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

squashistka
19. 05. 2009 11.39
bravo fantje!!!...vsem CESTITKE in veliko dobre igre tudi na naslednjem turnirju Kranj Open 09 !!! pridemo pogledat veliko dobrega squasha in odlicne igralce :)