Drugi športi

V carigrajskem finalu uspešnejši Slovenci. Kdo pa bo uspešnejši v obračunu futsal reprezentanc?

Ljubljana, 19. 01. 2018 11.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Reprezentanci Slovenije in Srbije bosta odprli evropsko prvenstvo v futsalu 2018, ki se prične 30. januarja v ljubljanskih Stožicah. Med omenjenima nacijama bo šlo za ponovitev košarkarskega finala iz Carigrada, ko so slovenski junaki premagali Srbe in osvojili zlato medaljo. Kdo pa bo bolj uspešen na futsal igrišču?

Slovenski selektor Andrej Dobovičnik je danes objavil seznam nogometašev, ki bodo nastopili na spektaklu v Stožicah konec januarja oz. začetek februarja. Prva tekma čaka Slovenijo 30. januarja s Srbi, to pa bo prav otvoritvena tekma prvenstva v Ljubljani. Ne seznamu Andreja Dobovičnika so: Dejan Bizjak, Žiga Čeh, Kristjan Čujec, Alen Fetič, Matej Fideršek, Rok Mordej, Igor Osredkar, Damir Puškar, Vid Sever, Anže Širok, Tilen Štendler, Denis Totoškovič, Teo Turk in Gašper Vrhovec.

Za ogled moraš omogočiti piškotke družbenih omrežij!

Slovenija je ob tem tik pred zdajci ostala brez načrtovanih prijateljskih tekem z Iranom, ki bi morali biti v ponedeljek in torek. "Do tekmovanja je še zelo malo časa. Mislim, da na seznamu ni presenečenj. Na njem so igralci, ki so bili že do zdaj z nami. Omenil bi, da je zadnji na seznam prišel Dejan Bizjak. Zanj sem se odločil, ker igra v prvi italijanski ligi, kakovostno trenira, z njim si bomo najlažje pomagali, če bo to potrebno," so bile prve besede slovenskega selektorja.

"S fanti se dobimo danes v Laškem. Nimam posebnih obvestil, da bi bil kdo bolan ali karkoli drugega. Zanima me forma, ali smo jo dvignili na zborih in ali so jih sami dvignili v klubih. Mislim, da so vsi zdravi in upam, da bodo pravi, ko bo to potrebno," si je še zaželel Dobovičnik.

Tik pred zdajci se slovenska reprezentanca ostala brez dveh načrtovanih prijateljskih tekem, ponedeljkove in torkove proti tretji reprezentanci sveta Iranu. "Manjka nam tekem, fantje so zunaj tekmovalnega ritma. Želel sem si teh dveh tekem," je bil nad odpovedjo Irana razočaran Dobovičnik.

Selektor bo z reprezentanti zdaj moral poiskati kakšno drugo rešitev, upa, da bodo našli ekipo, s katero bi odigrali vsaj eno tekmo. Sicer se bodo Dobovičnik in njegovi izbranci že ta konec tedna v Laškem začeli pripravljati na prvo tekmo EP s Srbijo.

Z vzdušjem v reprezentanci je zadovoljen tudi kapetan Slovenije Igor Osredkar. "Do sedaj je vse potekalo v najlepšem redu. Opravili smo določen del priprav. Vzdušje je dobro, razumemo se super, vsi komaj čakamo, da se začne. Že nekaj časa govorimo o tem, igralci z nestrpnostjo pričakujemo prvo tekmo. Brez poškodb smo lahko nevarni."

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.