Drugi športi

V Celju želeli, da imajo igralci 'čiste misli'

Celje, 05. 03. 2015 12.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vodstvo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško je namenoma sestavljala zasedbo za prihodnjo sezono nekoliko prej, saj si želi, da bi igralci članske zasedbe, pred odločilnimi dvoboji sezone, imeli čiste misli.

Tekme rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško si je med evropsko elito v povprečju ogledalo 4110 gledalcev, s čimer se celjski klub uvršča na deveto mesto po obiskanost dvobojev med evropsko elito. Vodilni so postregli s podatkom, da to predstavlja 19 odstotno rast obiskanosti v primerjavi s tekmovalnim letom 2013/14, še vedno pa to ni tisto, s čimer se lahko pohvalijo največji evropski klubi. Zagotovo predstavlja to signal, da se da še bolje, da bi lahko sezonske vstopnice, skupaj s še boljšim prometom uradne klubske trgovine, predstavljale pomemben del financiranja v prihodnje.

Blaž Janc je podaljšal pogodbo s Celjani.
Blaž Janc je podaljšal pogodbo s Celjani. FOTO: Damjan Žibert

A pomembno je, da je klub začel delati na področjih, kjer prej – tudi zaradi številnih velikodušnih pokroviteljev – ni bilo potrebno. Odgovoni so se odločili še za en strateški korak – zasedbo so sestavili prej kot sicer, že meseca marca. "Zasedba je res sestavljena, sedaj smo vse skupaj nadgradili še s podaljšanjem pogodbe s trenerjem. Želeli smo, da bi bilo vse skupaj rešeno prej, kot v poletnih mesecih, da se lahko postavijo smernice za naprej, da imajo igralci čiste misli pred odločilnimi dvoboji sezone. To lahko zagotovimo le na tak način," je dejal direktor kluba Grega Planteu, ki je v prvi vrsti odgovorno funkcijo zasedel, zaradi finančne sanacije.

Prihodnje leto bodo dolgovi preteklost
Klubsko vodstvo je zastavilo strategijo tako, da bi morali v prihodnji sezoni klub očistiti dolgov, saj enostavno drugače težko razmišljajo o rezultatskem razcvetu med evropsko elito. "Klub je stabilen, igralci plače prejemajo redno, poplačujemo pa tudi obveznosti za nazaj. Mislim, da je pomembno, da se držimo dogovorov, saj se bomo le tako rešili situacije v kateri smo se znašli nekaj sezon nazaj," je dodal predsednik Bojan Cizej. Celjani se tako držijo 'zlatega fiskalnega pravila', ne zapravljajo preko svojih zmožnosti, saj se želijo rešiti dolgov iz preteklosti. Tudi tistega, kar jih čaka v primeru Uroš Zorman, ko jih lahko v najslabšem primeru doleti poplačilo dolga v višini 125 tisoč evrov. "Mislim, da se to ne bo zgodilo. Z igralcem smo v kontaktu. Upamo na najboljše," je na omenjeno temo dodal Planteu.

Igralska križanka je/ni zaključena
"Če prejmemo ponudbo, kot jo je Zagreb pred leti za Duvnjaka, smo pripravljeni prodati katerega izmed nosilcev igre, pri čemer bi želeli, da prej najdemo adekvatno zamenjavo zanj," je malcev v šali, malce pa zares dejal Cizej, ki se zaveda, da je tako pred vodstvom, kot tudi člansko zasedbo, ključni del sezone. Pokalna lovorika in predvsem državni naslov sta nuja, če se želijo tudi prihodnjo sezono meriti med evropsko elito.

SORODNI ČLANKI

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.