Drugi športi

Kobariški Oplast na futsal spektaklu v boj s španskimi prvaki na čelu z Ricardinhom

Kobardi, 03. 07. 2014 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so pari skupinskega dela lige prvakov v dvoranskem nogometu. Slovenski državni prvak Oplast Kobarid bo v glavnem krogu lige prvakov v skupini 4 gostil španskega prvaka Inter FS, ki je tudi trikratni evropski klubski prvak, belgijskega prvaka Futsal Team Charleroi ter zmagovalc predtekmovalne skupine A.

V moštvu iz Kobarida so z nastopanjem v sila atraktivni skupini navdušeni, tekmovanje pa bo na sporedu v Novi Gorici. "Žreb je odličen. K nam prihaja španski prvak. Obeta se nam pravi futsal spektakel, to pa bo dalo futsalu na našem koncu še eno novo dimenzijo," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal Branko Velišček, predsednik Oplast Kobarid. Navdušen je bil tudi kapetan moštva Jaka Sovdat: "Žreb je izvrsten. Gledalci bodo prišli na svoj račun, saj bodo lahko videli izvrstno ekipo iz Madrida, kjer igra tudi Ricardinho. Hkrati pa je žreb takšen, da se lahko borimo za drugo mesto, ki vodi med 16 najboljših v Evropi." Referent za futsal pri NZS Stane Kokalj je bil z razpletom igre kroglic nekoliko bolj zadržan: "Oplast je dobil težko skupino, iz kvalifikacij pričakujem, da bo tekmec v Novi Gorici državni prvak Nizozemske. Kljub temu pa upam, da Oplastu uspe, da nadaljuje tradicijo preboja slovenskih klubov med 16 najboljših ekip stare celine."

Madridski Inter je bil ustanovljen leta 1977. V španski ligi je bil državni prvak devetkrat, futsal ligo prvakov je osvojil trikrat, nazadnje leta 2009. Pohvali se lahko s petimi naslovi medcelinskega pokala. Prvo ime ekipe je portugalski planetarni zvezdnik Ricardinho. Belgijski Charleroi se lahko pohvali z desetimi naslovi državnega prvaka, leta 2005 pa je bil tudi evropski klubski prvak. Klub je bil ustanovljen leta 1999, futsal pa v Belgiji doživlja preporod, letos so gostili tudi evropsko prvenstvo. Med 26. in 31. avgustom bodo potekale kvalifikacije za ligo prvakov, v kateri pa ne bo slovenskega predstavnika, glavni krog lige prvakov v futsalu bo med 30. septembrom in 5. oktobrom. V skupini A, ki se križa s skupino 4 slovenskega državnega prvaka, pa bodo tekmovali nizozemski Hovocubo, irski Eden Futsal, turški Istanbul Universitesi ter valižanski Wrexham Futsal Club.

Slovenski državni prvak v dvoranskem nogometu KMN Oplast Kobarid bo gostil atraktivno skupino lige prvakov.
Slovenski državni prvak v dvoranskem nogometu KMN Oplast Kobarid bo gostil atraktivno skupino lige prvakov. FOTO: Drago Perko/futsal.si

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.