Drugi športi

V Le Mansu zmaga Suzukiju, najboljši Slovenec Jerman 12.

Le Mans, 19. 04. 2015 16.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska motociklista Marko Jerman in Janez Prosenik sta v LeMansu uspešno zaključila uvodno dirko sezone svetovnega prvenstva vzdržljivostnega motociklizma. Zmage se je veselila ekipa Suzukija.

V Le Mansu se je končala prva dirka sezone svetovnega prvenstva vzdržljivostnega motociklizma. Na tradicionalni preizkušnji 24 ur Le Mansa je bila najboljša posadka Suzukija Vincent Philippe-Anthony Delhalle-Etienne Masson. Od dveh slovenskih predstavnikov na dirki je bil boljši Marko Jerman, ki je končal na 12. mestu skupnega seštevka. Zmagovalna posadka ekipe SERT Suzuki je v 24 urah prevozila 833 krogov, drugi so bili vozniki ekipe SRC Kawasaki Gregory Leblanc, Matthieu Lagrive in Fabien Foret z 826 krogi, tretji pa člani moštva Bolliger Horst Saiger, Roman Stamm in Daniel Sutteer, ki so prevozili 821 krogov.

Marko Jerman
Marko Jerman FOTO: osebni arhiv

Za trikratne svetovne prvake v ekipi Suzuki je bila dirka pravzaprav odločena že po šestih urah, ko so se prebili v vodstvo in ga do konca niso več spustili iz rok. Tehnične težave prve Hondine ekipe in glavnih tekmecev pri Yamahi pa so nato francoski ekipi omogočile, da je razmeroma brez težav prišla do druge zaporedne zmage na prestižni dirki. Na startu sta bila tudi dva slovenska dirkača. Na končnem 12. mestu je pristal Marko Jerman, ki je z ekipo Maco in sovoznikoma Gianluco Vizzielom in Anthonyjem Dos Santosem prevozil 806 krogov, Jermanova ekipa pa je obenem zasedla sedmo mesto v točkovanju razreda EWC.

Z ekipo Flembbo je nastopil tudi Janez Prosenik, končal pa na 35. mestu skupnega seštevka. Prosenik ter sovoznika Laurent Derine in Emiliano Belucci so prevozili 703 kroge.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HAILWOODmike
19. 04. 2015 20.13
+1