Drugi športi

V Mariboru obetavni Kaleb

Maribor, 14. 01. 2014 11.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo ambicioznega rokometnega prvoligaša Maribor Branika se je dogovorilo za sodelovanje z obetavnim hrvaškim rokometašem Antejem Kalebom. 20-letnik je sklenil dve in polletno pogodbo s klubom.

Ante Kaleb velja za zelo nadarjenega igralca kar potrjujeta tudi dve medalji z evropskih prvenstev, ki jih je osvojil s kadetsko in mladinsko hrvaško izbrano vrsto. "Gre za enega največjih talentov evropskega rokometa, in da je izbral prav Maribor smo lahko izjemno ponosni. Kljub mladosti gre za rokometaša, ki ima precej izkušenj in nam bo zagotovo že takoj lahko pomagal. Verjamem, da se bo s fanti hitro uigral, ter, da bomo spomladi še močnejši. Naši cilji so iz sezone v sezono višji, s kadrom, ki ga imamo na voljo, pa tega ne smemo niti skrivati," je o novi okrepitvi dejal direktor RK Maribor Branik Andrej Bauman.

Ante Kaleb
Ante Kaleb FOTO: RK Maribor Branik

Kaleb prihaja iz Metkovića od koder je tudi njegov bolj znan bratranec Nikša Kaleb. "Da bi dosegel vsaj pol toliko kot je on. Vesel sem, da je prišlo do sodelovanja z Mariborom. Pokazali so interes zame in takoj so stekli pogovori z Zagrebom. Tako bom tukaj preživel dve sezoni in pol v katerih pričakujem, da bom nadgradil svoje rokometno zanje. Seveda pa so želje in cilji tesno povezani z uspehi kluba. Želim si, da bi s svojim deležem prispeval k še večjim uspehom in da morda enkrat prehitimo velikana Celje in Velenje," je na uradni predstavitvi dodal novopečeni igralec v vijoličastem dresu.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LeBron6 1
14. 01. 2014 18.41
+1
Lahko bi povedali vsaj na katerem položaju igra, drugače pa dober nakup za MB.
okintokok
14. 01. 2014 15.46
-1
Prijatel.. malo se pozanimaj o finančnih plateh športov na področju bivše Juge napram financam s katerimi razpolagajo nemški, francoski, španski ligi.. Še par let je bilo slovensko prvenstvo zanimivo vsaj za kake igralce iz vzhodne Evrope (Poljska, Belorusija, Rusija), vendar pa se je v zadnjih letih tehnica razmerja previsla (govorimo o rokometu) na njihovo stran. Kielce, Čehovski Medvedi ipd.
ANM 87
14. 01. 2014 19.05
+4
Pomoje si ti tisti ki bi se moral pozanimati preden kaj govoriš. Pred leti je bila slovenska rokometna liga 4 najmočnejša v evropi. Takoj za Špansko, Nemško in Francosko. Tako da je ta liga kljub vsemu velik magnet za vse tujce ne samo iz bivše juge.
tedoVV1CHmedo
14. 01. 2014 13.39
+6
Zakaj vsi slovenski klubi v vseh športih iščejo igralce, trenerje in drugo osebje samo na področju bivše skupne države??????? Če bi šefi naših klubov znali tudi angleško, ne pa samo hrvaško in srbsko, bi lahko iskali okrepitve tudi drugje.