Drugi športi

V Parizu vse manj četrtfinalnih neznank, Anisimova prvič med osem

Pariz, 03. 06. 2019 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Turnir Roland Garros se preveša v odločilni del. Največ razlogov za slavje ima mlada Američanka Amanda Anisimova, ki se je z zmago nad Španko Aliono Bolsovo prvič prebila v četrtfinale. Prvi nosilec Novak Đoković je bil brez večjih težav v treh nizih boljši od Nemca Jana-Lennarda Struffa, veliko več težav kot Srb pa je imel Japonec Kei Nišikori, ki je potreboval pet nizov v obračunu s Francozom Benoitom Pairejem.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Jan-Lennard Struff
    01:15
    Vrhunci dvoboja Novak Đoković - Jan-Lennard Struff
  • Vrhunci dvoboja Simona Halep - Iga Swiatek
    00:45
    Vrhunci dvoboja Simona Halep - Iga Swiatek

Napredovanje sta si priigrali še osma in štirinajsta nosilka, Avstralka Ashleigh Barty in Američanka Madison Keys. Američanka Keysova je v dveh nizih s 6:2, 6:4 premagala Čehinjo Katerino Siniakovo in si priigrala četrtfinalni teniški zmenek z Bartyjevo, ki je bila v treh nizih, s 6:3, 3:6, 6:0, boljša od Američanke Sofie Kenin.

Že v nedeljo sta bila znana prva dva četrtfinalna para med posameznicami. Američanka Sloane Stephens, sedma nosilka, se bo za polfinalno vstopnico udarila z Britanko Johanno Konto, Čehinja Marketa Vondroušova pa bo v četrtfinalu teniški lopar prekrižala s Hrvatico Petro Martić. Vondroušova je bila z 2:0 boljša od Latvijke Anastazije Sevastove, Britanka Konta pa je v dveh nizih ugnala Hrvatico Donno Vekić. Martićeva si je četrtfinale priigrala z 2:1 v nizih proti Estonki Kaii Kanepi.

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Ameriška 'milenijka' boljša od španske kvalifikantke 
Stephensova, zmagovalka US Open 2017, je bila prav tako brez izgubljenega niza boljša od Španke Garbine Muguruza, ki je na OP Francije slavila leta 2016, leta 2017 pa je zmagala v Wimbledonu. Stephensova je lani na Roland Garrosu izgubila šele v finalu proti Romunki Simoni Halep. Američanka je v tretjem krogu z 2:1 v nizih izločila Slovenko Polono Hercog. Lanska zmagovalka Pariza Halepova je pripravila pravo učno uro Poljakinji Igi Swiatek, po šolski uri je bilo za komaj polnoletno dijakinjo vsega konec, izid pa 6:1, 6:0. 

Tudi njena naslednja tekmica pa bo zelo mlada; šele 17-letna Američanka Amanda Anisimova se je prvič prebila v četrtfinale katerega od velikih turnirjev, tudi ona pa je na tej poti naletela na zelo nizko oviro, saj španska kvalifikantka Aliona Bolsova ni bila dorasla tekmica in je izgubila gladko s 3:6, 0:6. Anisimova je obenem tudi kot prva na svetu tako v moški kot ženski konkurenci iz generacije, rojene po letu 2000, ki ji je uspelo proti med najboljših osem na grand slamu.

Đoković: Vse se je prekrasno sestavilo
Za mesto v polfinalu se bosta pomerila nekdanja zmagovalca Roland Garrosa Švicarja Stan Wawrinka in Roger Federer. Branilec naslova Španec Rafael Nadal se bo pomeril Keijem Nišikorijem. Japonec je bil bil je boljši po včeraj prekinjenem dvoboju z Benoitom Pairejem. Gladko je napredoval tudi Novak Đoković, ki je v treh nizih premagal Nemca Jana-Lennarda Struffa s 6:3, 6:2 in 6:2, s čimer je spisal zgodovino, saj se je kot prvi teniški igralec uvrstil v deset zaporednih četrtfinalov Roland Garrosa. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

32-letni Srb lovi še en velik dosežek, saj bi z zmago v Parizu povezal vse štiri največje naslove. Z Nemcem je opravil v uri in 33 minutah, po dvoboju pa je priznal, da je "vesel, ker lahko še naprej mirno pluje". Na letošnjem Roland Garrosu ni izgubil še niti ene igre.

"Res sem zadovoljen z vsemi vidiki moje igre. Vse se je prekrasno sestavilo. Prišel sem v četrtfinale in se približal svoji najboljši igri na pesku, ki jo lahko, mislim, v tem trenutku prikažem," je bil zadovoljen Đoković, ki ga v naslednjem krogu čaka še en Nemec.

Thiem še ni pozabil 'incidenta' s Sereno Williams
Alexander Zverev
je namreč v štirih nizih izločil Italijana Fabia Fogninija, bilo je 3:6, 6:2, 6:2 in 7:6 (5). Zverev se je v četrtfinale OP Francije uvrstil drugič zapored in to je edini turnir velike četverice, na katerih mu je ta dosežek zaenkrat uspel. Đoković po zmagah v Wimbledonu, New Yorku in Melbournu lovi svoj drugi pariški naslov, 15-kratni prvak velikih slamov je sicer enkrat že povezal vse naslove, in sicer ravno z zmago v Roland Garrosu leta 2016.

Četrti nosilec Avstrijec Dominic Thiem ni imel veliko težav s Francozom Gaëlom Monfilsom, za zmago je potreboval tri nize. Užalostil je domače navijače in premagal domačega junaka s 6:4, 6:4, 6:2. A kljub gladki zmagi je dejal, da četrtfinale Pariza zanj ni bil samoumeven.

"Še vedno je zame nekaj posebnega, ko se na grand slamu uvrstim v četrtfinale. Zelo pa me veseli, da sem danes pokazal boljši tenis kot doslej in lahko nadaljevanje pričakujem sproščen," je dejal Avstrijec, ki se je spomnil tudi na incident pred dvema dnevoma, ko so ga prireditelji po porazu Serene Williams skorajda vrgli iz prostora za novinarske konference, da so razburjeni Američanki omogočili srečanje z novinarji. Užaljeni Thiem je takrat dejal, da je Serena slaba osebnost, danes pa je bil že precej bolj miren in je ocenil, da je šlo za spodrsljaj prirediteljev in igralke, a da vsemu skupaj ne bo več posvečal pozornosti. Se je pa razveselil, da je lahko novinarsko konferenco tokrat mirno opravil do konca.

Izidi, Pariz, veliki slam (42,66 milijona evrov):

Moški

- osmina finala:
Novak Đoković (Srb/1) ‒ Jan-Lennard Struff (Nem) 6:3, 6:2, 6:2;
Kei Nišikori (Jap/7) ‒ Benoit Paire (Fra) 6:2, 6:7 (8), 6:2, 6:7 (8), 7:5;
Dominic Thiem (Avt) ‒ Gaël Monfils (Fra) 6:4, 6:4, 6:2;
Alexander Zverev (Nem) ‒ Fabio Fognini (Ita) 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (5);

Ženske

- osmina finala:
Madison Keys (ZDA/14) ‒ Katerina Siniakova (Češ) 6:2, 6:4;
Ashleigh Barty (Avs/8) ‒ Sofia Kenin (ZDA) 6:3, 3:6, 6:0;
Simona Halep (Rom) ‒ Ashleigh Barty (Avs) 6:3, 3:6, 6:0;
Amanda Anisimova (ZDA) ‒ Aliona Bolsova (Špa) 6:3, 6:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
03. 06. 2019 18.44
-1
Bravo noleeeeeee najboljši na svetu
anakondabox
03. 06. 2019 17.30
+1
Tale Roland Garros pa tenisačem 'kida' živce. Veseli me, da se je vsaj Novak Đoković uspel uvrstiti v četrtfinale, akoravno to ni uspelo Slovencem. #nazmagoNole