VIDEO: Razočarani Zavec: Nimam izgovora

Slovenski boksar v velterski kategoriji Dejan Zavec je v New Yorku izgubil proti Keithu Thurmanu. Slednji je prevladoval skozi celoten dvoboj, a Ptujčan se je uspel zadržati na nogah in je na koncu klonil po sodniški odločitvi.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Dejan Zavec

Dejan Zavec po dvoboju v Brooklynu. (Foto: POP TV)

Borba med Dejanom Zavcem in Keithom Thurmanom je bila predzadnja borba večera. Naš šampion je pred 19 tisoč gledalci v newyorškem Barclayjs Centru samozavestno zakorakal v ring in potem ko je sloviti Michael Buffer uradno predstavil oba borca, je šlo zares. Prva runda je bila precej izenačena, nato pa je pobudo prevzel 24-letni Američan. Zavec je sicer poskušal nasprotnika stisniti v kot, a so ga vedno znova presekale eksplozivne kombinacije nasprotnika. Čeprav je pred borbo 36-letni Ptujčan napovedoval, da se zanaša na svoje bogate izkušnje, tudi v poznejših rundah ni imel rešitve za razpoloženega Thurmana. Ta se je sicer prvič v karieri boril v dvoboju, za katerega je bilo napovedanih 12 rund, a je kljub svoji mladosti dokazal, da gre za zelo zrelega boksarja. Zavcu namreč ni puščal prostora za napad, četudi je slovenski borec zapretil, pa se je zmeraj spretno izmaknil.

Statistika Zavčevega dvoboja

Statistika dvoboja med Zavcem in Thurmanom. (Foto: Twitter)

Ptujčan se je v velikih težavah znašel ob koncu devete runde, ko ga je Thurman zadel z dobrim udarcem z levico. Na srečo Zavca je bilo hitro za tem runde konec. Do konca obračuna je borec s Floride spretno nadzoroval potek dogajanja in prav nič ni prepustil naključju. Sodniki so po koncu borbe zmago s 120:108 pripisali Thurmanu, ki je Zavcu odvzel naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO. To je bil za Mr. Sympathikusa tretji poraz v karieri, še naprej pa ga noben borec ni uspel spraviti na tla. Za Thurmana je bila to 20 zmaga, šele drugič pa svojega nasprotnika ni uspel nokavtirati.

Dejan Zavec - 3

Keith Thurman (levo) je Dejanu Zavcu zadal tretji poraz v njegovi karieri. (Foto: dejanzavec.com)

"Zavca še nihče ni spravil na tla. Poskušal sem mu zadati ta udarec, a ima dobro obrambo, lepo skriva brado. Je pravi veteran tega športa. To je bila zame dobra boksarska lekcija. Vesel sem, da sem prvič v svoji karieri odboksal 12 rund in zadovoljen sem s svojo predstavo," je po koncu borbe povedal Thurman in dodal: "Naučil sem se, da so nekateri borci preprosto čvrsti. Od nekaterih je preprosto treba bolje boksati in biti bolj pameten, vseh ne gre nokavtirati."

''Že v prvih rundah sem čutil, da to ni to ... Potem sem šel na 'fiziko', pa tudi to ni šlo ... Ni se mi poklopilo ... Respect Thurmanu, še večji respect vsem mojim navijačem ..." je po dvoboju sporočil Zavec. "Imam več izkušenj, a tega danes nisem pokazal. Keith je bil veliko boljši. Vedel sem, da je hiter, a sem mislil, da bom hiter tudi jaz. Čestitke za zmago, čaka ga izjemna kariera," je svojemu tekmecu za zmago po koncu borbe športno čestital Zavec, ki je v intervjuju za našo ameriško dopisnico Tadejo Lampret s "cmokom" v grlu priznal, da je zelo razočaran, a se veseli snidenja z družino. Več o dvoboju Dejana Zavca pa tudi v športnem delu informativne oddaje 24UR.

V borbi večera je 'zimzeleni' Bernard Hopkins v borbi za naslov prvaka poltežke kategorije po verziji IBF premagal Tavorisa Clouda in postal najstarejši svetovni prvak v zgodovini. Hopkins je namreč januarja dopolnil 48 let.

Posnetek obračuna si že lahko ogledate na VOYO.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 916
binmister 12.03.2013 17:54:38
Uf kako ga je oni namikastil .Zavec širokoustnež
Več komentarjev