Drugi športi

VIDEO: Ekström v Parc Fermeju ostal brez prigarane zmage

Nürnberg, 14. 07. 2013 13.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.F.
Komentarji
6

Švedski dirkač serije DTM Mattias Ekström je po težko prigarani zmagi na dirki v Norisringu, ostal brez zaslužene zmage. Razlog je nedovoljena voda v žepih. Tako se je zmage veselil Robert Wickens (Mercedes-Benz).

Zmagovalec pete dirke serije DTM je Kanadčan Robert Wickens (Mercedes-Benz), ki je do skalpa na Norisringu prišel po diskvalifikaciji Šveda Mattiasa Ekströma. Omenjeni si je namreč v Parc Fermeju žepe kombinezona napolnil z vodo - še pred tehtanjem po dirki -  kar je po veljavnih pravilih, ki vladajo v nemškem prvenstvu turnih avtomobilov, nedovoljeno.

Pri Audiju, kjer so se 'zmage' veselili po desetih sušnih letih, bodo morali tako na prvih 25 točk v letošnji sezoni še nekoliko počakati. Na odločitev komisarjev zanimive dirke so se odgovorni pri Audiju že pritožili, vprašanje pa je, če bo po 48-ih urah, razplet drugačen. Toliko ima namreč komisija časa za debato o ustrenosti izrečenega ukrepa. Odstopanje pri teži bi lahko bilo namreč preveliko.

Robert Wickens
Robert Wickens FOTO: DTM

Ob tem dodajmo, da Šved, ki je minuli konec tedna proslavljal 25. rojstni dan, ni ostal le brez zmage, ampak so ga odgovorni na dirki oglobili še za 1000 evrov. Ob izstopu iz avtomobila namreč ni pritrdil volana na volanski drog. Ob tem dodajmo, da se je drugega mesta na dirki veselil Christian Vietoris, tretji pa je bil Daniel Juncadella.

Pred diskvalifikacijo Ekströma
Na sporedu je bila peta dirka serije DTM v letošnji sezoni, v sobotnih kvalifikacijah na dirkališču Norisring sta bila najbolj prepričljiva Kanadčana Robert Wickens in Bruno Spengler. Wickens (Mercedes), za katerega je bil to prvi "pole" v karieri, je bil hitrejši od Spenglerja (BMW), tretji je bil Britanec Gary Paffett (Mercedes), zmagovalec zadnje dirke  na nemškem dirkališču Lausitzring.

Mattias Ekstrom je ostal brez prigarane zmage.
Mattias Ekstrom je ostal brez prigarane zmage. FOTO: DTM

Dirkače je na dirki čakalo 83 krogov oziroma 190,9 kilometra. Večji del dirke je šlo za dvoboj dveh voznikov Audija, Mattiasa Ekstroma in Italijana Edoarda Mortare. Dolgo je kazalo, da se bodo pri Audiju veselili dvojne zmage, a sta tik pred koncem trčila Mortara in takrat tretji Garry Paffett (Mercedes) in oba končala nastop. Na koncu so se zmage vseeno veselili pri Audiju, to je bila njihova prva zmaga na domači dirki po dolgih desetih letih, saj je bil najhitrejši Šved Ekstrom. Ob razpletu so največ pridobili pri Mercedesu, saj sta se dva voznika uvrstila na stopničke. Drugi je bil zmagovalec kvalifikacij Robert Wickens, tretje mesto pa je zasedel Christian Vietoris. V skupnem seštevku za naslov prvaka je v vodstvu Mike Rockenfeller (Audi), ki je zbral 69 točk, drugi je Bruno Spengler (BMW) s 67 točkami, tretji pa je Vietoris, ki ima 55 točk.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mitutoyo
15. 07. 2013 10.44
+2
spet se delate norca iz ljudi. k sem napisal spodnji post še niste popravli naslova .... zdej je popravljen z včerajšnim datumom in uro. ........... banda. pa blage veze nimate kaj sploh je parc ferme. definitivno se ne napiše z veliko začetnico.btw novinar......... ferme in ne fermes
Mitutoyo
15. 07. 2013 09.10
Ekstrom je diskfaliciran tko ,da ne prodajite bučk folku.
Heiliger Krieg
14. 07. 2013 13.52
+9
na najbolj znanem strani z videoposnetki je zastonj vi pa zaračunavate hahahaha
mate1235
14. 07. 2013 14.27
+4
To je kaznivo, če hočete zaračunavati pojdite tja in oddajajte s svojimi kamerami!
Katja Korošec 1
14. 07. 2013 14.28
Artechh
14. 07. 2013 15.07
+2
išči na prej omenjeni strani -> DTM live -> hit najdeš