Drugi športi

VIDEO: Joshua pred očmi naslednjega nasprotnika Klička hitro položil Molino, Whyte po sodniški odločitvi ugnal Chisoro

Manchester, 11. 12. 2016 01.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Anthony Joshua je v boksarskem spektaklu v Manchestru, ki smo ga prenašali na VOYO, brez težav premagal Erica Molino in zadržal pas težke kategorije po različici IBF. Američan je padel v tretji rundi, sodnik pa je po 'knockdownu' dvoboj prekinil. Še pred zmago Joshue je v težko pričakovani borbi težke kategorije Dillian Whyte premagal Derecka Chisoro.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna Whyte - Chisora
    05:32
    Vrhunci obračuna Whyte - Chisora
  • Vrhunci obračuna Joshua - Molina
    02:13
    Vrhunci obračuna Joshua - Molina

Anthony Joshua pri branjenju IBF-pasu v težki kategoriji ni imel težkega dela z Američanom mehiških korenin Ericom Molino. Britanec iz Watforda je že v tretji rundi s tehničnim nokavtom premagal Molino. Ta ni bil dorasel nasprotnik Joshui, ki je tako slavil še 18. v karieri, in to še 18. z nokavtom. Po zmagi Joshue je v ring arene v Manchestru stopil nihče drug kot Vladimir Kličko, s čimer so organizatorji (Eddie Hearn) tudi uradno napovedali obračun Joshua-Kličko na slovitem londonskem Wembleyju 29. aprila 2017. To bo obračun pred (vsaj) 80.000 gledalci med dvema dobitnikoma olimpijskih zlatih medalj. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Težko se je boriti z negativnim boksarjem, ki ti ne daje prav veliko izbire. Gremo naprej, to še ni konec zgodbe," je po borbi razlagal Joshua, ki je pred mikrofonom preživel bistveno več časa, kot je trajala borba z Molino. Vse skupaj so organizatorji izkoristili za dodatno promocijo zdaj že uradno potrjenega obračuna Joshue s Kličkom. Ta je bil prisoten v areni v Manchestru in je po borbi sam stopil v ring, kjer sta skupaj z Joshuo tudi pozirala in spoštljivo spregovorila nekaj besed drug o drugem.

'Ulični pretep' dobil Whyte
V težko pričakovanem obračunu, ki bi prvotno moral veljati za naslov britanskega prvaka v težki kategoriji, a so ga pri britanski boksarski zvezi zaradi incidenta obeh pred samim obračunom na novinarski konferenci razvrednotili, je po deljeni sodniški odločitvi (114:115, 115:113, 115:114) Dillian Whyte premagal Derecka Chisoro. Precej bolj izkušeni Chisora je v uvodnih rundah deloval bolj prepričljivo od 28-letnega Whyta, ki pa se je nemudoma vrnil in izkoristil utrujenost Chisore.

Čeprav je Whyte (desno) že nekajkrat izgledal dotolčen, je na koncu izvlekel zmago.
Čeprav je Whyte (desno) že nekajkrat izgledal dotolčen, je na koncu izvlekel zmago. FOTO: AP

Ta se ni predal do samega konca in po pravem uličnem pretepu težkokategornikov zdržal vseh 12 rund. Sodniki so po izredno izenačenem obračunu na koncu po deljeni odločitvi prisodili 20. zmago v karieri Whytu, Chisora pa je bil poražen še sedmič v karieri. S tem je Whyte Chisori na najlepši način odgovoril na provokacije na novinarski konferenci, ko je Chisora v Whyta zalučal mizo.

Še preden smo se na VOYO vklopili v neposredni prenos pestrega dogajanja iz arene Manchester, je Američan Luis Ortiz v težki kategoriji s tehničnim nokavtom premagal Britanca Davida Allena. Izkušeni 37-letnik z vzdevkom King Kong je po borbi dejal, da je nocoj proti 24-letniku iz Conisbrougha zelo užival.

Boksarskega spektakla v Manchestru so se udeležili številni znani obrazi boksa, med katerimi je izstopal Vladimir Kličko. Opaziti je bilo moč tudi Tysona Furyja, Davida Hayea, Tonyja Bellewa in Shannona Briggsa.

V prvem obračunu, ki ste si ga gledalci lahko ogledali na VOYO, je Frank Buglioni v areni Manchester premagal Hoseo Burtona. Tega je v areni Manchester prišel podpret tudi nekdanji prvak v težki kategoriji Tyson Fury. A vse skupaj je bilo po sicer odličnem začetku Burtona premalo. Med borbo že skorajda odpisani Buglioni je nokavitral domačina iz Manchestra v 12. rundi, s čimer mu je prizadejal svoj prvi poraz (18-1-0) v karieri. To je bila sicer še 15. zmaga Buglionija z nokavtom, s katero je postal prvak Velike Britanije v poltežki kategoriji.

V karieri še ne poraženi Callum Smith je v naslednji borbi branil pas britanskega prvaka super srednje kategorije proti Luku Blackladgeu. V obračunu dveh 26-letnikov je Smith upravičil vlogo favorita in z nokavtom v deseti rundi ubranil pas britanskega prvaka. Še pred nokavtom je že v tretji rundi z 'knockdownom' na tla spravil Blackladgea, ki ni bil dorasel nasprotnik favoriziranemu rojaku iz Liverpoola. Končni nokavt je bil za Blackledgea zelo boleč, saj je padel v nezavest in nepremično obležal v ringu, na pomoč so mu nato hitro priskočili zdravniki in ga kar nekaj minut oskrbovali. Smith je zmagal še 22. v karieri, še 17. z nokavtom.

V borbi za svetovnega prvaka super mušje kategorije po različici WBA je Khalid Yafai po točkah po soglasni sodniški odločitvi (120:108, 120:108, 117:110) ugnal Luisa Concepciona iz Paname. S tem je 27-letnik postal sploh prvi boksar iz Birminghama z naslovom svetovnega prvaka. Yafai v karieri tako ostaja brez poraza, to pa je bila zanj še 21. zmaga. Concepcion sicer pred borbo ni prestal tehtanja, tako da bi tudi v primeru zmage ostal brez naslova prvaka.

Yafai je postal prvi boksarski prvak iz Birminghama.
Yafai je postal prvi boksarski prvak iz Birminghama. FOTO: AP

Britanski boksar Scott Quigg je v obračunu za mednarodnega prvaka peresnolahke kategorije po verziji WBA premagal trdoživega Mehičana Joseja Cayetana. Quigg je slavil s tehničnim nokavtom, potem ko je sodnik v deveti rundi ocenil, da Cayetano po 'knockdownu' ni sposoben nadaljevanja. S tem je Britanec iz Buryja vknjižil še 32. zmago v karieri.

V edinem obračunu med dekleti je irska boksarka Katie Taylor, sicer zmagovalka olimpijskih iger iz Londona 2012, ugnala Švicarko brazilskih korenin Viviane Obenauf, in sicer po šestih rundah po sodniški odločitvi 60-53 v njeno korist. To je bila še druga zmaga v profesionalni karieri za 30-letno Irko, ki ostaja brez poraza. Obenaufova je sicer pošteno začinila dvoboj, ko je v zadnji rundi med borbo poljubila irsko nasprotnico.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spored borb:
Borba v težki kategoriji:
Luis Ortiz (ZDA) s TKO premagal Davida Allena (VB)

Borba za naslov britanskega prvaka lahko-težke kategorije:
Frank Buglioni (VB) z NO premagal Hoseo Burtona (VB)

Borba za naslov britanskega prvaka super srednje kategorije:
Callum Smith (VB) z NO premagal Luka Blackledgea (VB)

Borba za naslov svetovnega prvaka super mušje kategorije po verziji WBA:
Khalid Yafai (VB) po soglasni sodniški odločitvi premagal Luisa Concepciona (PAN)

Borba za naslov mednarodnega prvaka peresnolahke kategorije po verziji WBA:
Scott Quigg (VB) s TKO premagal Joseja Cayetana (MEH)

Borba v super peresnolahki kategoriji (dekleta): 
Katie Taylor (Irs) po sodniški odločitvi premagala Viviane Obenauf (Švi, zastopa Bra)

Borba za naslov britanskega prvaka težke kategorije:
Dillian Whyte (VB) po deljeni sodniški odločitvi premagal Derecka Chisoro (VB)

Borba za naslov svetovnega prvaka težke kategorije po verziji IBF:
Anthony Joshua (VB) s TKO premagal Erica Molino (ZDA)

Joshua vs Molina
Joshua vs Molina FOTO: AP
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nejembureka
11. 12. 2016 12.04
+2
Chisoaa -Whyte fight leta!
P0K3RC4T912
11. 12. 2016 13.02
+1
Barbarezo
11. 12. 2016 09.54
-4
hjaooo kva bo naredu Kličku haghaha
Barbarezo
11. 12. 2016 09.50
+1
Anthony Jousha KING
irenanemec
11. 12. 2016 09.21
+2
ce bi hotel bi ga ze v prvi pospravil
Kun_Aguero
10. 12. 2016 21.17
+2
Kakšen veliki boksarski večer je pa to ko se največja akterja nepomerita drug proti drugem ampak v nasprotnih ringih. Ortiz je med top boxerji sveta tako kot joshua in bi on moral bit tisti ki boksa proti njega ne pa molina ki je že dokazal da ni materjal za prvaka
P0K3RC4T912
11. 12. 2016 13.03
KiNgKoNg
10. 12. 2016 20.03
-1
"Izkušeni 37-letnik z vzdevkom King Kong je po borbi dejal, da je nocoj proti 24-letniku iz Conisbrougha zelo užival." Za deset let ste me postarali, ampak naj tokrat naj vam bo.
KiNgKoNg
10. 12. 2016 20.02
+3
Kakšno češnjo na vrhu torte, če pa še jaz vem da ga bo razbil v maksimalno petih rundah.
P0K3RC4T912
10. 12. 2016 22.44
Lih tam tam bo ja, jz mam pa šesto na sumu :)