Drugi športi

VIDEO: Bombnik 'zbombardiral' Makabuja za naslov prvaka po verziji WBC

Liverpool, 29. 05. 2016 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Liverpoolu, natančneje na slovitem Goodison Parku, je bil večer rezerviran za ljubitelje boksa. Zmage in šampionskega pasu v kruzerski kategoriji po verziji WBC se je veselil domači adut in velik navijač Evertona Tony Bellew, ki je v tretji rundi nokavtiral svojega tekmeca Ilungo Makabuja.

V osrednji borbi večera na Goodison Parku sta pred 40.000 gledalci v ring stopila domači as in velik navijač Evertona Tony Bellew in Ilunga Makabu. Boksarja sta se pomerila za naslov prvaka po verziji WBC v kruzerski kategoriji (do 90,72 kg). Zmage se je s silovitim nokavtom v tretji rundi veselil ljubljenec domačega občinstva Bellew. Ilunga je prejel serijo silovitih udarcev in nepremično obležal na tleh. Bombnik, kot je tudi vzdevek Bellewa, se je sicer hitro znašel v težavah, saj ga je Makabu že v prvi rundi s silovitim direktom že položil na tla. Toda domačin se je po tem udarcu odlično pobral in borbo hitro zaključil in visoko v zrak dvignil šampionski pas. Za Tonyja je to 27. zmaga v karieri, v kateri ima še dva poraza in en neodločen izid. Makabu je doživel šele drugi poraz v karieri, v kateri je zbral še 19 zmag. To je bil za Makabuja, ki prihaja s Konga, sploh prvi poraz po devetnajstih borbah, saj je namreč v svoji profesionalni karieri do te borbe izgubil zgolj svoj prvi boksarski obračun.

V četrti borbi večera sta za naslov prvaka v super peresno lahki kategoriji po srebrni verziji WBC pomerila domači adut Stephen Smith in Daniel Bruizela, ki prihaja iz Argentine. Zmage se je po sedmih rundah veselil Smith, ko so sodniki, po seriji prejetih udarcev v telo Argentinca, dvoboj prekinili in zmago prisodili domačinu. Za Smitha je bila to 24. zmaga v profesionalni karieri, v kateri ima še dva poraza. Na drugi strani je Bruizela doživel še šesti poraz v karieri, v kateri ima še 28 zmag in dve neodločeni borbi.

V tretji borbi večera sta se za naslov mednarodnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBC pomerila Britanec Sean Dodd in Italijan Pasquale Di Silvio. Zmage se je po desetih rundah boksanja in soglasni sodniški odločitvi (97-93, 98-92, 98-92) veselil Dodd, ki si je tako v 14. borbi nadel okoli pasu šampionski pas. To je bila sicer enajsta zmaga v profesionalni karieri, v kateri ima še dva poraza in en neodločen izid.

V drugi borbi večera sta se v super srednji kategoriji pomerila domačin Callum Smith in Argentinec Cesar Hernan Reynoso. Zmage se je po šestih rundah veselil Smith, potem ko so sodniki ocenili, da Reynoso ni več sposoben nadaljevati borbe in domačinu prisodili zmago s tehničnim nokavtom. Smith je svojega nasprotnika namreč že v uvodni rundi nokavtiral in ga tako spravil na tla ringa. V nadaljevanju je Argentinec še dvakrat padel, in ko je v šesti rundi sledila še ena serija silovitih udarcev, je sodnik ocenil, da je bilo dovolj in borbo tudi prekinil. Smith je tako dosegel še dvajseto profesionalno zmago in ostaja neporažen. Na drugi strani je bil to že osmi poraz Reynosa, ki ima še 14 zmag.

V prvi borbi večera sta se v super lahki kategoriji pomerila dva Britanca, in sicer Kofi Yates in Tom Farrell. Zmage pa se je bo desetih rundah odličnega boksa v ringu na sredi Goodison Parka veselil 26-letni Farrell. To je bila zanj še deveta zmaga v prav toliko borbah. Yates je na drugi strani v svoji 15. profesionalni borbi doživel še drugi poraz, ima pa še trinajst zmag.

Spored borb na Goodison Parku:
Borba v super lahki kategoriji (63,50 kg.):
Kofi Yates (VB) - Tom Farrell (VB): zmaga po soglasni sodniški odločitvi

Borba v super srednji kategoriji:
Callum Smith (VB) - Cesar Hernan Reynoso (ARG): zmaga v šesti rundi po sodniški presoji, da nasprotnik ni sposoben borbe nadaljevati - tehnični nokavt

Borba za naslov mednarodnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBC (61,24 kg.):
Sean Dodd (VB) - Pasquale Di Silvio (ITA): po soglasni sodniški odločitvi 97-93, 98-92, 98.92

Borba za naslov prvaka v super peresni kategoriji po srebrni verziji WBC (58,97 kg.):
Stephen Smith (VB) - Daniel Bruizela (ARG): zmaga v sedmi rundi, potem ko so sodniki dvoboj prekinili

Borba za naslov svetovnega prvaka v kruzerski kategoriji po verziji WBC (90,72 kg.):
Tony Bellew (VB) - Ilunga Makabu (DRK): zmaga z nokavtom v tretji rundi

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.