Drugi športi

VIDEO: Pulev pokazal mišice in premagal Chisoro, ki mu ni pomagala niti motivacija Furyja

Hamburg, 08. 05. 2016 00.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Bolgarski boksar Kubrat Pulev je novi evropski prvak v težki kategoriji, potem ko je v Hamburgu po deljeni sodniški odločitvi premagal Britanca Derecka Chisoro, za katerega je ob ringu pesti stiskal tudi svetovni prvak Tyson Fury.

Chisora, ki je v obračunu veljal za 'underdoga', je začel zelo napadalno in v prvi rundi prišel do prvega resnejšega udarca. Britanec, za katerega je močno stiskal pesti tudi rojak Tyson Fury – ta ga je obiskal v slačilnici in mu namenil motivacijski govor poln kletvic –, je v uvodnih treh minutah narekoval ritem, a je Pulev brez večjih težav vse prve, 'spoznavne' napade Britanca odbil. V drugi rundi smo spremljali podobno borbo. Prvi je glavo nasprotnika našel Pulev, a mu je Chisora z natančnim krošejem vrnil milo za drago tik pred iztekom drugih treh minut borbe. V tretji rundi je z aperkatom začel Bolgar, ki je bil v nasprotju z uvodnima dvema rundama nekoliko bolj natančen, Chisori je namenil tudi natančen direkt, ki je prvič malce resneje zamajal glavo Britanca.

Pulev (levo) je osvojil evropski naslov.
Pulev (levo) je osvojil evropski naslov. FOTO: AP

Četrta runda je uvodoma prinesla ogromno objemanja v ringu, prvi natančen aperkat pa je pripadel Pulevu, ki ni dodal novega udarca, da bi resneje omajal kolena Chisore. Sledil je še direkt, ki je malce ogrel hamburško občinstvo, in Chisora se je prvič znašel v resnejših težavah, ko je na uri pisala še dobra minuta do konca četrte runde. Zadnjih 60 sekund je Chisora preživel v obrambi in čakal na protinapade, ki pa jih je 35-letni Pulev rutinirano odbil. Prevlada Bolgara – ta se je v preteklosti že večkrat odpovedal zajetnemu kupčku denarja, ki so mu ga ponujali, če bi zastopal Nemčijo, a se je temu odrekel zaradi osebnih načel –, se je nadaljevala tudi v peti rundi, v kateri pa Chisore ni uspel spraviti v resnejše težave. Britanec je v nasprotju z Bolgarom iskal udarce v telo. Šesta runda je sprva prinesla malce otipavanja, nato pa nov napad Puleva. Ta je z direkti znova spravil Britanca ob ograjo ringa, a do zaključnega napada mu ni uspelo priti. Je pa zato do protinapada prišel Chisora, ki je s krošejem silovito zadel v glavo Bolgara, ki boksa za nemški klub.

Pulev je bil v uvodnih šestih rundah nevarnejši nasprotnik, a se je Chisora v nadaljevanju prebudil.
Pulev je bil v uvodnih šestih rundah nevarnejši nasprotnik, a se je Chisora v nadaljevanju prebudil. FOTO: AP

Druga polovica borbe – prebujenje Chisore
V sedmi rundi se je nadaljevalo že videno: Chisora je povlečen v obrambo iskal protinapad in nekajkrat z desnico lepo poiskal telo Puleva. Ta se je med rundo celo pošalil (stegnil je jezik ven), češ da ga udarci v telo ne ganejo prav veliko. A do šale mu najbrž ni bilo malce pred iztekom runde, ko mu je Chisora zadal nov udarec v glavo iz protinapada. V osmi rundi je Pulev Chisori ob ogradi znova namenil nekaj močnih udarcev, a se je temnopoltemu boksarju z Otoka še uspelo ubraniti. Nemoč Chisore so občutili tudi navijači v Hamburgu, ki so začeli glasno skandirati: 'Pulev, Pulev, Pulev.' V deveti rundi je aperkat z levico uspel Chisori, ki je začutil priložnost in po dolgem času sprožil resnejšo ofenzivo na Puleva. Deseta runda ni prinesla izrazitejših udarcev z ene ali druge strani, videlo pa se je, da se je Chisora sprostil, a ob napadih je nekajkrat pustil preveč prostora za protinapade Puleva. Temu je enkrat uspelo zadeti glavo Britanca, ki pa slednjega ni resno ogrozil. V enajsti rundi je več želje pokazal Chisora, a se je hitro zaustavil ob pomanjkanju energije in ni resneje ogrozil Puleva, ki je nadziral potek borbe. Tudi v zadnji rudni je Pulev nadziral borbo brez tveganja, vidno utrujen Chisora pa ni zmogel novih napadov na Bolgara.

Za ogrevanje poskrbeli boksarji super srednje kategorije
V prvem obračunu v prenosu na VOYO je Nemec Noel Gevor po desetih rundah premagal Argentinca Cristiana Javierja Medino po soglasni sodniški odločitvi. Prav vsi trije sodniki so dvoboj ocenili z 98:92 točk v korist domačina. Tudi v drugem obračunu v prenosu na VOYO je v super srednji kategoriji slavil domačin. Stefan Härtel je po soglasni sodniški odločitvi premagal Ukrajinca Ruslana Sčeleva in poskrbel za ogrevanje ozračja pred borbo večera med Pulevom in Chisoro. V tretjem boju večera prenosa na VOYO je hitro s svojim nasprotnikom opravil še en domačin, in sicer Ismail Özen. Ta je s tehničnim nokavtom v tretji rundi premagal Gruzinca Ramazija Gogičašvilija. Za novo navdušenje domačih navijačev je poskrbel še en Nemec, in sicer Vincent Feigenbutz, ki je prav tako s tehničnim nokavtom v tretji rundi premagal Argentinca Crispula Javierja Andina.

Dvoboji v prenosu na VOYO:
Kruzer kategorija:

Noel Gevor (Nemčija) premagal (sodniška odločitev) Cristiana Javierja Medino (Argentina)

Super srednja kategorija:
Stefan Härtel (Nemčija) premagal (sodniška odločitev) Ruslana Sčeleva (Ukrajina)
Ismail Özen (Nemčija) premagal (TKO) Ramazija Gogičašvilija (Gruzija)
Vincent Feigenbutz (Nemčija) premagal (TKO) Crispula Javierja Andina (Argentina)

Težka kategorija za evropski naslov, borba večera:
Kubrat Pulev (Bolgarija) premagal (deljena sodniška odločitev) Derecka Chisoro (Velika Britanija)

Sodniške odločitve:
1: 116:112 za Puleva
2: 115:113 za Chisoro
3: 118:110 za Puleva

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mali medo
08. 05. 2016 08.56
+5
a ste pogreb komentiral
TheSmartHead
07. 05. 2016 21.16
+8
Lahko bi vsaj čas borbe napisali, kvaliteten medij :D
zobar652
07. 05. 2016 20.52
+15
Ahaha loleki... dones ponoci je superborba canelo vs khan pa tudi besede o tem nenapisete kaj sele da bi prenasali en ornk fajt enkat, tko pa ene loleke skos prenasate... dajte kdaj kako superborbo prenast pa bo blo.tut nakupov voyota vec.. ker za tole nevem kdo kupi voyo :-) pa ne leti to sam,na to borbo ampak,na sploh usaj enkrat na mesec je kak res dobr fajt vredn ogleda vi pa nic...