Drugi športi

Velenjčani v kvalifikacijah za rokometno ligo prvakov

Velenje, 24. 06. 2016 12.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni klub Gorenje Velenje se je tudi za novo sezono prijavil za igranje v Ligi prvakov in je korak bližje nastopu na tem tekmovanju. Evropska rokometna zveza je namreč objavila seznam 28 klubov, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v najmočnejšem klubskem tekmovanju.

Rokometna liga prvakov v sezoni 2016/2017
Rokometna liga prvakov v sezoni 2016/2017 FOTO:
Preteklo sezono Gorenju ni uspelo prepričati Evropske rokometne zveze, letos pa je ekipa napravila korak naprej in bila uspešnejša. V klubu so izpolnili vse kriterije za prijavo za igranje v ligi prvakov in danes dočakali končno odločitev o tem, kako bodo ose v evropskih tekmovanjih prisotne v prihodnji sezoni, so sporočili iz kluba. Za igranje v prihajajoči sezoni lige prvakov je bilo v skupinskem delu na voljo 28 mest, prijavilo pa se je 37 klubov (prvaki Grčije, Češke, Srbije in Avstrije se niso prijavili). Vodilni so pred dokončno odločitvijo pregledali kar nekaj kriterijev: od dvorane, TV-pravic, uvrstitev v domači ligi, števila gledalcev, nastopov v evropskih pokalih v zadnjih treh sezonah, pokroviteljskega potenciala, udejanjanja pravil in predpisov EHF, pa vse do aktivnosti klubov na družbenih medijih.

Matej Avanzo
Matej Avanzo FOTO: POP TV

"Za to, da je RK Gorenje Velenje dobilo mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov, je pomembnih več dejavnikov, med njimi verjetno ključni pa so vzpon slovenskega rokometa, v zadnji sezoni trdo in zagnano delo našega kluba na vseh področjih, uvedba svežih idej v delovanje velenjskega kolektiva, delna preobrazba Rdeče dvorane, skupni nastop RZS, RK Celje PL in RK Gorenje Velenje proti EHF ter usmeritev k sestavi kakovostne ekipe v okviru naših finančnih zmožnosti. Želimo si, da bi kvalifikacijski turnir za preboj v ligo prvakov na prvi septembrski konec tedna organizirali doma, naš cilj pa je v sezoni 2016/17 igrati v ligi prvakov ter v ligi SEHA, vzporedno pa v skladu z našo klubsko strategijo klub do leta 2020 finančno sanirati ter ga profilirati v smer kakovostnega produkcijskega centra, ki bo slonel na plečih nadarjenih domačih fantov," je dejal direktor kluba Matej Avanzo.

Tudi v letošnji sezoni bo liga prvakov razdeljena v štiri skupine, in sicer bosta v glavnem delu skupini A in B ter v takoimenovanem spodnjem delu skupini C in D, kjer bo, v primeru zmage v kvalifikacijah, igral tudi velenjski klub. Posebna kvalifikacijska turnirja, kjer nastopi čakajo tudi ose, bosta potekala v začetku septembra 2016 (3. in 4. 9. 2016). Žreb za kvalifikacijska turnirja bo 29. junija, žreb za glavni del 24. izvedbe lige prvakov pa 1. julija 2016.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.