Drugi športi

VIDEO: Selektor Vujović ne želi prečrtati Dolenca in Henigmana: 'Dolenec gara, da bo nared za EP'

Ljubljana, 15. 12. 2017 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.F./STA
Komentarji
0

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je na petkovi novinarski konferenci predstavil seznam 21 igralcev, s katerimi bo po novem letu začel priprave na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Hrvaška.

Slovenska izbrana vrsta bo skupinski del začela v Zagrebu, nato se tekmovanje seli v Varaždin, boj za medalje pa bo spet na sporedu v hrvaški prestolnici, kjer pričakujejo veliko število slovenskih privržencev rokometa. Slovenci so na zadnjem evropskem prvenstvu na Poljskem v težki skupini s Španijo, Nemčijo in Švedsko hitro izpadli, nato pa na letošnjem svetovnem prvenstvu silovito odgovorili s prvo medaljo z mundialov, ki so jo osvojili v dramatičnem obračunu za tretje mesto s Hrvaško.

Vujović je s slovensko rokometno reprezentanco letos januarja slavil največji uspeh in z njo osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu.
Vujović je s slovensko rokometno reprezentanco letos januarja slavil največji uspeh in z njo osvojil bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu. FOTO: Damjan Žibert

Slovenski rokometaši bodo prvo pripravljalno tekmo odigrali 4. januarja, ko bo nasprotnica v Dolu pri Hrastniku reprezentanca Irana, dvakrat pa se bodo Vujovićevi varovanci udarili še s Srbijo, in sicer v Murski Soboti (9. januarja) in Velenju (10. januarja). Največji vprašaj visi nad Juretom Dolencem, član Barcelone se je namreč huje poškodoval in že prestal operacijo meniskusa desnega kolena, a Vujović kljub črnogledim napovedim še ni želel prečrtati 29-letnega asa.

Brez Bombača, Suholežnika, Šoštariča, Malusa, ...
"Dolenec gara, da bo nared za evropsko prvenstvo," je zbranim medijem na petkovi novinarski konferenci v prostorih Rokometne zveze Slovenije (RZS) povedal Vujović. "Za (Jako) Malusa trdim, da je izjemen igralec in njegov čas prihaja. Nima definiranega igralnega položaja, zato sem se odločil, kot sem se. Mlade igralce sem že začel vključevati v reprezentanco, a včasih je bolje, da zaigrajo starejši, izkušenejši, saj lahko mladi v preveliki želji pregorijo," opozarja črnogorski trener, ki je z razširjenega seznama črtal Deana Bombača (Vive Kielce), Klemena Ferlina, Gregorja Potočnika, Matica Verdineka (vsi Gorenje Velenje), Aleksa Vlaha (Koper 2013), Matica Suholežnika (Celje Pivovarna Laško) in Maria Šoštariča (Pick Szeged). Na njegovem seznamu sta tudi poškodovana Dolenec (Barcelona) in Nik Henigman (Riko Ribnica), ki bosta na pripravah vadila po posebnem programu, od njune rehabilitacije pa bo odvisno ali bosta nato nastopila tudi na zaključnem turnirju.

Kdaj bo Dolenec (na fotografiji) spet lahko "letel"?
Kdaj bo Dolenec (na fotografiji) spet lahko "letel"? FOTO: AP

"Imel sem veliko težav okoli izoblikovanja končnega seznama, a tako je vselej v času selektorskega mandata," dodaja selektor. "Na mojem seznamu je 19 igralcev, ki so sigurni in trenutno brez zdravstvenih težav, na njem pa sta tudi poškodovana Henigman in Dolenec. Oba igralca bosta v Zrečah vadila po posebnem programu, od njune rehabilitacije pa bo nato odvisno, ali bosta med kandidati za nastop na evropskem prvenstvu. Obstaja možnost, da bosta manjkala v prvem delu v Zagrebu in se nato soigralcem pridružila v drugem delu v Varaždinu. Po novem pravilu Evropske rokometne zveze imamo pravico šestih zamenjav na zaključnem turnirju. Moramo razmišljati optimistično in upati, da bosta nastopila na EP."

Slovenija bo priprave pričela 26. decembra v Zrečah, v prvem delu turnirja se bo v Zagrebu najprej pomerila z Makedonijo, nato z Nemčijo (15. januar) in v zadnjem krogu še s Črno goro. V drugi del se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance iz skupine C, ki se bodo nato v Varaždinu križale s tremi najboljšimi iz skupine D. V njej nastopajo Španija, Danska, Madžarska in Češka.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vratarji: Urh Kastelic, Matevž Skok (oba Zagreb), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Niko Medved (Gorenje Velenje);
Zunanji igralci: Saša Barišić Jaman, Patrik Leban (oba Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte, Jan Grebenc (oba Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged), Igor Žabič (Wisla Plock).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.