Drugi športi

Vettel testiral nove Pirellijeve gume za mokro stezo in v enem izmed ogrevalnih krogov hitro končal v ogradi

Fiorano, 09. 02. 2017 17.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Testiranje novih Pirellijevih gum za dež na Ferrarijevem dirkališču v Fioranu, ki ga je opravil Sebastian Vettel, se je zaključilo precej hitreje, kot so si vsi skupaj želeli. Štirikratni svetovni prvak formule 1 je s ferrarijem SF15-T v enem izmed ogrevalnih krogov zaključil izven steze v ogradi.

Kot je razvidno iz fotografij, je Nemec izgubil oblast nad dirkalnikom, tega je namreč potegnilo v desno, ga zasukalo, nato pa odneslo v ogrado. Sebastian Vettel je iz bolida izstopil nepoškodovan, le z nekaj modricami. Kar lahko skrbi Pirellijeve razvijalce gum, je to, da se je Vettel raztreščil v enem izmed t. i. ogrevalnih krogov, torej ne takrat, ko bi dejansko vozil na polno. Dirkalnik je bil po srečanju z ogrado preveč poškodovan, da bi lahko Nemec nadaljeval s testiranji, ki so jih tako hitro predčasno zaključili. Dirkalnik so odpeljali v tovarno v Maranellu. Predsezonskih testiranj gum za mokro stezo so si močno želeli pri Pirelliju, potem ko bodo v prihodnji sezoni dirkači po varnostnem avtomobilu startali iz startnih položajev in ne več za varnostnim avtomobilom. Dirkači so namreč v pretekli sezoni pogostorkat kritizirali Pirellijeve gume za mokro stezo v ogrevalnih krogih. Glede na videno na prvem testiranju v Fioranu, jim težav z neogretimi gumami še ni uspelo odpraviti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Slovenec121
10. 02. 2017 12.22
+2
rajde dajte formulo nazaj na spored (pa ne alešiča prosim bom kar sam raje komentiral ) drugače pa, ja ali je bil aquaplaning in res velika luža , ali je pireli naredil slabe "wet" gume ali pa je vettel slab voznk. pomoje pireli spet naredil slabe "wet" gume poglejte samo lansko brazilijo 3x ustavili dirko.
kure bedne
09. 02. 2017 19.21
+9
uuuuuuu uuuuuuu dež, dež se bi drl Mirsad Ališić.
CURVANORD Zanetti
09. 02. 2017 19.10
+10
Vau clanek o formuli to pa je redko videno na24 ur
modelx
09. 02. 2017 18.31
+7
kot pravi znanec: prepereli